پخش زنده
امروز: -
مدیر بخش توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان با ارائه یک تحقیق عنوان کرد ۸۳ درصد از تغییرات سرمربیان در ۲۲ دوره گذشته لیگ برتر بی ثمر بوده است.
مجید جلالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما؛ درباره تغییرات زیاد سرمربیان روی نیمکت تیمهای لیگ برتر فوتبال گفت: بخش توسعه و پیشرفت فوتبال کشور در این زمینه کار تحقیقاتی انجام داده است. این تحقیق این موارد را در بر میگیرد؛ در تمام ۲۲ دوره گذشته لیگ برتر فوتبال مجموع تغییراتی که روی نیمکت تیمها داده شده چه تعدادی بوده یا چرا این کار را انجام دادند؟ و اینکه آیا این تغییرات به سود تیمها بوده است یا خیر؟ این تحقیق بسیار جالب است و روشن کننده خیلی از مسائل میباشد و فکر میکنم گویای همه چیز است. به آن بخشی از مدیریت که مرتب به تغییر نیمکت تیمش فکر میکنند و گمان میکنند با تغییرات موفق میشوند توصیه میکنم حتما این تحقیق را ببینند که یک تحقیق کاملا کاربردی است.
جلالی تصریح کرد: هر چقدر تغییرات روی نیمکتها کمتر باشد فوتبال ما پیشرفت بیشتری میکند. این اصلی است که ما باید به آن معتقد باشیم. وقتی هیئت مدیره باشگاهها در ابتدای فصل میخواهند سرمربی انتخاب کنند باید خیلی با وسواس این کار را انجام دهند که مجبور نشوند در میانههای فصل سرمربی عوض کنند، چون این سرمربی عوض کردنها ثمربخش نبوده است. اگر اشتباه نکنم فکر میکنم حدود ۸۳ درصد از تغییرات در طول ۲۲ دوره لیگ برتر فوتبال موثر نبوده است.
کارشناس فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: وقتی یک همچین چیزی را تحقیق به ما میگوید پس ما باید روشهای دیگری را برای نتیجه گرفتن پیدا کنیم و اگر تیم ما دچار چالش است نمیتواند تنها نیمکت دلیل آن باشد.
جلالی با اشاره به مربیان خارجی زیادی که به کشورمان آمدند و عمدتا ناموفق بودند اشاره کرد و گفت: معتقدم باید از سرمربیان داخلی استفاده کنیم ولی شاید خیلی تلخ باشد که ما ظرف بیست و چند سال گذشته بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار هزینه کردیم برای آوردن مربیان خارجی ولی حتی یک دلار هم خرج تربیت مربی داخلی نکردیم و این موضوع بسیار تلخ و ناگوار است که ما مربی تربیت نکردیم. اینجا ما برای تربیت مربی سرمایه گذاری نکردیم.
مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان در ادامه با اشاره به برنامههای این بخش از فدراسیون برای آینده فوتبال تاکید کرد: ما در بخش توسعه و پیشرفت فوتبال برنامههایی داریم که برای زمان کوتاه مدت حداقل تا ۳ سال آینده یک گروهی تاز مربیان جوان را جذب کنیم و روی آنها سرمایه گذاری کنیم بلکه بتوانیم از این چالش بزرگ و از این وضعیت تلخ بیرون بیاییم.
وی درباره علت تغییرات پی در پی مربیان در تیمهای ما گفت: در آن تحقیق دلایلش را آوردیم بخشی از آن به مدیریت باشگاهها مربوط میشود بخشی به فدراسیون بر میگردد؛ بخشی از آن را رسانهها مقصر هستند و بخش دیگری از آن به روابط ناسالمی که درون فوتبال ما حاکم است مربوط میشود و البته بخش مهمی از آن به خاطر نگرش کوتاه مدت افکار عمومی ماست که باعث میشوند مدیران زیر فشار قرار بگیرند و برای خلاص شدن از این فشار هر کاری بکنند.
جلالی افزود: اینها خسارت است وقتی ما مربی خوب و با کیفیت خودمان را کنار بگذاریم و دنبال کسانی باشیم که هزینههای گزافی روی دست ما گذاشته اند. ما باید با روشهای مدیریتی بهتر از این خسارات جلوگیری کنیم.
مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال ایران در بخش پایانی صحبتهای خود خاطرنشان کرد: آن چیزی که ما در برنامه هایمان داریم این است که باید ظرف ۵ سال آینده چیزی در حدود ۳۰ مربی باکیفیت از بین مربیان داخلی تربیت کنیم که این ۳۰ مربی بتوانند تیمهای ملی و تیمهای لیگ را در دست بگیرند و این که باید از هر لحاظ الگو باشند؛ این چیزی است که ما برای آن پرسنل مکان و بودجه لازم داریم.