پخش زنده
امروز: -
مدیر پیشرفت و توسعه فوتبال ایران معتقد است؛ تیم ملی برای رسیدن به مرحله نهایی جام ملتهای آسیا باید مسیر راحتتر را انتخاب کند.
مجید جلالی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما درباره ارزیابی اش از این دوره جام ملتهای آسیا، گفت: شاید چیزی که خیلی در این جام جلب توجه میکند پیشرفت تیمهای متوسط در سطح آسیا است. این موضوع را حتی در جام جهانی هم میبینیم و در آنجا هم صدق میکند که تیمهای متوسط روند رو به رشدی را طی میکنند. یعنی تیمهای متوسط با توجه به برنامه ریزیهایی که میکنند راه پیشرفت را پیدا کردند بنابراین شاید در ۲۰ - ۳۰ سال آینده شاهد قدرتهای نوظهوری در فوتبال باشیم.
وی افزود: در بازیهایی که تاکنون در جام ملت های آسیا برگزار شده مانند هر تیم بزرگی که در یک مسابقه بلندمدت دچار نوسان میشود تقریبا تمام تیمهای بزرگ جام دچار چنین مشکلی شدند؛ از جمله ژاپن، کره جنوبی و حتی تیم ما که در بازی دوم نتوانست خوب باشد.
جلالی در پاسخ به این سوال که از نظر شما چه تیمهایی شانس قهرمانی دارند؟ گفت: به طور سنتی همان تیمهایی که از قبل همه از آنها به عنوان مدعیان قهرمانی یاد میکردند فعلا شانس قهرمانی هستند؛ یعنی نمیتوانیم به غیر از این تیم ها، تیم دیگری را به عنوان مدعی قهرمانی حساب کنیم.
کارشناس فوتبال کشورمان درباره نکات چشمگیر این جام تا اینجای کار، افزود: بدون تردید تا اینجای کار پیشرفت تیمهای متوسط چشمگیر بوده است. تیمهایی مثل ویتنام، اردن، حتی هند و فلسطین تیمهایی بودند که در این بازیها خودشان را خوب نشان دادند و ما به طور حتم در آینده شاهد شکوفایی تیمهای متوسط در سطح آسیا خواهیم بود.
مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان درباره تغییر ترکیب تیم ملی در بازی مقابل هنگ کنگ، خاطرنشان کرد: وقتی که در یک مسابقه بلندمدت قرار داری و یک هدف و استراتژی برای آن تعیین کردی بنابراین ایدههایی نیز از قبل برای آن طراحی می کنید؛ یکی از این ایدهها به طور طبیعی میتواند تقسیم انرژی برای بازیهای آینده باشد. یعنی بازیها را برای بازیکنان طوری تقسیم کنی که انرژی برای بازیهای بعدی ذخیره شود. تیم ما حداقل ۶ بازی در این جام باید برگزار کند و شاید به بازی هفتم هم برسیم بنابراین ذخیره انرژی بازیکنان طبیعی است.
برخی کارشناسان معتقدند با توجه به نتایج به دست آمده ممکن است تیم ملی ما در مراحل بالاتر مقابل ژاپن یا کره جنوبی قرار بگیرد، بنابراین بهتر است به سمت دیگر جدول که عربستان و استرالیا حضور دارند برویم و در مسیری که آسانتر است قرار بگیریم، البته برخی دیگر نیز اعتقاد دارند تیمی که قهرمانی میخواهد باید آماده مقابله با هر حریفی باشد؛ جلالی در واکنش به این دو نظریه مطرح شده، گفت: این که میگویند تیمی که میخواهد قهرمان شود باید آماده مقابله با هر حریفی باشد حرف درستی است ولی به هر صورت در یک مسابقه باید کار تحلیلی هم انجام داد یعنی مسیری را انتخاب کنید که مسیر راحت تری باشد؛ همه تیمها حتی تیمهای بزرگ نیز این کار را انجام میدهند.
وی ادامه داد: در نشستی که با گروه فنی تیم ملی قبل از اعزام آن ها به جام ملتها داشتم آن ها را بسیار خوش فکر دیدم که در حوزه آنالیز هم بسیار دقیق بودند؛ من مطمئن هستم که آنها تحلیل بسیار خوبی روی جدول و بازیهای آینده دارند. نباید بازی ناهماهنگ مقابل هنگ کنگ ما را نگران کند. عیار تیم ما میتواند بعد از بازیهای مرحله گروهی مشخص شود.
جلالی افزود: بین عربستان و استرالیا و تیمهای آن طرف جدول یعنی کره جنوبی و ژاپن به نظر من تفاوت چندانی ندارد، چون تیم ما هم به هر طرف این ۲ قسمت برود به عنوان یک قدرت محسوب میشود.
کارشناس فوتبال کشورمان درباره حریف امشب تیم ملی فوتبال کشورمان (تیم ملی امارات) گفت: فکر میکنم امارات حریف خوبی است تجربه به ما نشان داده است که در این بازیها هر تیمی به اندازه خودش شخصیت و کارآمدی دارد. مثلا تیمی مثل عراق که خیلی جزو قدرتهای قاره روی آن حساب نمیکنند مقابل تیم ملی ژاپن عملکرد قابل توجهی داشت؛ بنابراین نمیتوانیم بگوییم مقابل امارات بازی راحتی داریم. البته تیم ملی ایران آنقدر قوی هست که بتواند از این سدها عبور کند شما دیدید که در بازی مقابل هنگ کنگ با اینکه خوب نبودیم، اما توانستیم پیروز شویم و حتی چند موقعیت خوب گلزنی را از دست دادیم.
وی افزود: فکر میکنم برای این بازی همان سیاست تقسیم انرژی بازیکنان سیاست خوبی باشد مخصوصا که بعد از این بازی ما باید بازی مرحله حذفی را برگزار کنیم.
جلالی با اشاره به حریف تیم ملی در مرحله یک هشتم نهایی، گفت: به نظر من تفاوتی نمیکند در مرحله یک هشتم نهایی با چه تیمی روبرو شویم. هر تیمی باشد باید ما روی آن به عنوان یک تیم قوی و بزرگ حساب کنیم هیچکدام از این تیمها برای تیم ملی ما حریف سادهای نیستند.