پخش زنده
امروز: -
مدیر مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نمک موجود در نان باید یک درصد باشد و اگر در بازدیدهای میدانی که بازرسان وزارت بهداشت انجام میدهند به موارد غیر مجاز برخورد کنند، آن واحد صنفی مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اسماعیل زاده ، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: در بسیاری از موارد نانوا ها به دلیل کیفیت بد آرد به آن نمک زیادی می زنند که این برای سلامت افراد مضر است، به همین دلیل وزارت بهداشت مدتی است که در میزان نمک نان بازنگری کرده است.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه میزان نمک مصرفی در کشور در حدود دوازده گرم در روز یعنی تقریبا دو برابر استاندارد جهانی است، گفت: میزان نمک مصرفی باید سه تا پنج گرم در روز باشد که بخشی از این نمک از طریق مواد غذایی که در آنها پنهان بوده تامین می شود و میزان نمک وجود در نان باید کمتر از یک درصد باشد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: میزان مصرف نمک بالا علاوه بر بیماریهای قلبی عروقی موجب بیماریهایی مزمن از جمله سرطان می شود و حتی به تازگی ثابت شده است کسانی که نمک بالایی مصرف می کنند در معرض ابتلا به دیابت هم هستند .
مدیر مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هم گفت: نمک مصرفی باید استاندارد و خالص باشد و این یعنی باید نمک تولیدی نشان استاندارد و سیب سلامت از وزارت بهداشت را داشته باشد .
جندقی با اشاره به تبلیغات در خصوص نمک های دریا و نمک های رنگی افزود: نمک ها با توجه به نوع ناخالصی که دارند ممکن است رنگ های مختلفی داشته باشند و تبلیغات در این خصوص فقط موجب اسیب به افراد می شود .
وی گفت: در بازدیدهای میدانی که بازرسان وزارت بهداشت انجام می دهند اگر به موارد غیر مجاز و استاندارد از نمک برخورد کننند ضمن جمع آوری آنها پیگیری های قانونی نیز انجام خواهد شد .
پویش سلامت مواد غذایی در دوهفته اول بهمن انجام می شود که در هفته اول سلامت مود غذایی از نر نمک مورد بررسی قرار گرفته است .