پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف زیاد نمک را زمینه ساز سرطان معده و پوکی استخوان عنوان و بر رعایت تعادل در مصرف نمک روزانه (۳ تا ۵ گرم در روز)، تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: دکتر احمد اسماعیل زاده گفت: میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده ارتباط نزدیکی دارد و تأثیر مصرف زیاد نمک در سرطان زایی معده این است که مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی به تغییر ویسکوزیته مخاطی که از معده محافظت میکند، منجر میشود و میتواند زمینه ساز آسیب اپیتلیومی باشد که در نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود.
وی افزود: مصرف نمک بیش از نیاز روزانه که ۳ تا ۵ گرم از کل مواد غذایی روزانه است، میتواند زمینه ساز پوکی استخوان باشد، به این صورت که مصرف نمک باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار میشود و میتواند فرد را مستعد پوکی استخوان کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: از طرف دیگر مصرف نمک زیاد باعث افزایش فشار خون میشود و میتواند در دراز مدت منجر به سکته قلبی و مغزی در فرد شود؛ پس به یاد داشته باشید که در مصرف نمک تعادل را رعایت کنید تا یک عمر با سلامت زندگی کنید.
دکتر اسماعیل زاده همچنین در باره مصرف نمک دریا گفت: نمک دریا نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین مانند، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: محتوایی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی و یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی، تبلیغ میشود، برخلاف سیاستهای وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعا افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته، بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی و بسیاری از پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.