برخورد با مداخله گران غیرمجاز حوزه سلامت
رئیس اداره نظارت بر امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت: در دو ماه اخیر ۱۱۳۸ مرکز مداخله گر در امر سلامت تعطیل شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ در همایش کشوری قوانین ناظر بر خدمات سلامت که در معاونت درمان وزارت بهداشت برگزار شد بحث از زیرمیزی، مداخلات درمانی پزشک نماها و تبلیغات فریبنده پوست، مو و زیبایی بود.
دکتر سلیمانی تبار مدیرنظارت بر امور درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران میگوید: متاسفانه به سمتی میرویم که عملهای زیبایی در مراکز جای درمان را میگیرد.
دکتر سیدهاشم دریاباری رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت میگوید: ما در حوزه نظارت بر درمان دو اولویت مهم داریم یکی بحث مراکز غیر مجاز که هیچ گونه پروانه بهره برداری ندارند مثل بسیاری از مطبهای زیبایی که فعالیتهای مخاطره آمیزی در خصوص سلامتی افراد داشتند و پروندههای زیادی در پزشکی قانونی در این خصوص وجود دارد و دوم افراد غیرمجازی که پزشک نیستند، اما در امور درمانی دخالت میکنند.
مدیران و کارشناسان نظارت بر درمان علت گسترش فعالیتهای غیرمجاز در حوزه سلامت را یکی درآمدهای سرشار مداخله گری در امر سلامت و دوم بازدارنده نبودن قوانین ناظر بر فعالیت گروههای غیرمجاز عنوان میکنند.
برای پیشگیری از فعالیتهای آسیب رسان به سلامت مردم، شش ماهاست با هم افزایی وزارت بهداشت و دستگاههای قضایی انتظامی و تعزیرات حکومتی؛ قرارگاه نظارت بر سلامت تشکیل شده که نتیجه آن افزایش ۴۰ درصدی شناسایی و پلمپ مراکز غیر مجاز مداخله گر در امر درمان بوده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تنها در ۹ ماه اخیر، ۴ هزار و ۳۸ مرکز غیرمجازی که در امر درمان مداخله میکردند پلمپ شدند، اما مشکل صرفا با پلمپ این مراکز حل نمیشود.
جرم زدایی سالهای اخیر از فعالیتهای مداخله گران در امور درمان و صرفا تعیین جریمه نقدی تا سقف ۵ میلیون تومان زمینه گسترش فعالیتهای آسیب رسان به سلامت مردم را ایجاد کرده که باید برای جلوگیری ازاین مخاطرات، لایحه بسیار محکمی در وزارت بهداشت آماده و در از سوی دولت نهایی شده و به مجلس ارسال میشود امیدواریم در مجلس هم در اسرع وقت تصویب شود.
طبق مصوبه سران قوا برای پزشکان زیرمیزی بگیر هم جریمههای سنگین مالی در نظر گرفته شده است.
دکتر سیدحسن حاجی میرزایی رئیس اداره نظارت بر امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت میگوید: سران قوا طبق درخواست وزارت دادگستری و تعزیرات مصوبهای داشتند که تا خرداد ۱۴۰۳ پا برجاست و طبق آن اگر کسی تخلف بکند به عنوان جریمه باید ده برابر مبلغ به حساب خزانه داری دولت و یک برابر مبلغ به حساب شاکی گیرنده خدمت واریز کند که مبالغ قابل توجهی میشود، اگر تخلف را تکرار کند جریمه در بار دوم به ۲۵ برابر مبلغ و بار سوم به ۵۰ برابر مبلغ میرسد.
برای نظارت بر ۱۳۰ هزار مرکز تشخیصی و درمانی مجاز و تعداد نامعلوم مراکز غیر مجاز، دانشگاههای علوم پزشکی کشور تنها ۳۰۰ کارشناس ناظر بر درمان دارند که به طور مستقیم قادر به نظارت بر همه این مراکز نیستند که این موضوع هوشیاری هرچه بیشتر مردم را میطلبد.
دکتر عزیز رسولی مدیر نظارت بر امور درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: بهترین ناظر خود مردم هستند؛ مردم برای مراجعه و استفاده از خدمات تشخیصی درمان و زیبایی، ابتدا بررسی کنند که آن مرکز مجوز قانونی بهره برداری دارد و فرد ارائه دهنده خدمت آیا مجوزهای قانونی و صلاحیتهای علمی کافی را دارد یا نه؛ بسیاری از مشکلاتی که ما اکنون داریم حل خواهد شد.
تنها در دو ماه اخیر ۱۱۳۸ مرکز مداخله گر در امر سلامت توسط دانشگاههای علوم پزشکی تعطیل شد. پیشگیری تقویت شده است.