پخش زنده
امروز: -
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ظرفیت تولید سالانه استان در زمینه جوجه بومی بین ۱۲۵ تا ۲۲۵ هزار قطعه است که بنا برنیاز بازار و میزان متقاضی، تولید شده و در بازار توزیع می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی ؛پرویز بستانچی افزود: به علت شیوع کرونا و کمبود اعتبار تولید، جوجه ریزی کاهش یافته بود که امسال به دلیل استقبال خوب شهروندان از فروردین ماه، تولید دوباره به صورت جدی و انبوه انجام می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی این استان تنها مرکز تولید کننده مرغ بومی آذربایجان غربی بوده که سالانه در صورت مساعد بودن بازار تقاضا، بیش از ۲۰۰ هزار قطعه جوجه بومی تولید می کند.
وی ادامه داد: در سایه اصلاح نژادی انجام گرفته وزن طیور بومی در ۱۲ هفته از ۱.۲ کیلوگرم به ۱.۷ کیلوگرم افزایش یافته است.
بستانچی اضافه کرد: فعالیت متخصصان معاونت تولیدات دامی در زمینه اصلاح نژاد مرغ بومی در ایستگاه مرغ بومی و برنامه های بلند مدت برای اختصاص سهم بیشتری از بازار به این نژاد داخلی در راستای تامین امنیت غذایی است.
وی افزود: در حال حاضر ۲۷ نسل از این مرغ ها در این ایستگاه پرورش و نگهداری می شود و اگر روزی جمعیت دام و طیوربومی استان دچار مشکل شود، ذخایر ژنتیکی دامهای بومی نقش بسزایی در پرورش دامهای جدید و تامین نیاز داخلی خواهد داشت.
وی بیان کرد: حمایت جدی و بیشتر دستگاه های مرتبط از گونه های نژادهای اصیل بومی منطقه از جمله گوسفند قزل و ماکویی، مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری، نژاد گاومیش، مرغ بومی و سایر ذخایر ژنتیک دام و طیور و آبزیان در استان لازم است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: در کنار افزایش تعداد دامهای اصیل و آمیخته و نژاد طیور با صرفه اقتصادی نباید از حفظ اندوختههای ژنتیکی دام و طیور بومی هم غافل شد، چون دام و طیور بومی با وضعیت آب و هوایی، شرایط اقلیمی سازگار هستند و در مقابل بیماریها مقاومت زیادی دارند.