پخش زنده
امروز: -
آیین ماهیدار شدن ۶ قفس دریایی با مشارکت ۴ سرمایه گذار بخش خصوصی در نوشهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل شیلات استان مازندران در آئین ماهیدار شدن همزمان ۶ قفس دریایی در منطقه توسکا تک شهرستان نوشهر گفت: با ماهیدارشدن ۶ قفس دریایی توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی در شهرستان نوشهر ۶۰ درصد اهداف برنامه تاکنون تحقق یافته است.
کریم زاده ضمن تبیین و تشریح ظرفیتها و توانمندیهای بخشهای مختلف شیلاتی مازندران و دستاوردهای شیلات در دولت سیزدهم، تغییر در بهره برداری صرف صید ماهیان را یکی از سیاستهای شیلات برشمرد.
وی در ادامه به فعالیت حدود ۳ هزار و ۸۰۰ واحد آبزی پروری با اشتغالزایی حدود ۸ هزار نفر به صورت مستقیم با تولید سالانه حدود ۹۵ هزار تن انواع آبزیان به ارزش اقتصادی حدود ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان اشاره و اظهار کرد: پارسال ۱۵ قفس دریایی را در دریا مستقر کردیم که ۴۶۰ تن ماهی دراین قفسها تولید و به بازار عرضه نمودند و پیش بینی براین است که اگر تمامی شرایط مهیا باشد این تعداد را امسال به ۴۰ قفس در ۹ منطقه دریایی در اعماق ۵۰ متری افزایش دهیم.
کریم زاده در ادامه افزود: پارسال برای اولین بار ۴ تعاونی صیادی پره بین استانهای شمالی کشور علاوه بر تلاش صید و صیادی در بخش پره، در طرح پرورش ماهی در قفسهای دریایی مشارکت کردند و پیش بینی میشود این تعداد امسال افزایش خوبی یابد.
مدیرکل شیلات مازندران پیش بینی تولید ماهی در ۴۰ قفس دریایی را حدود ۲ هزار تن ماهی اعلام کرد که برای تحقق و اجرای طرح، نیازمند ۲۴۰ میلیارد تومان تسهیلات هستیم که مکاتبات و پیگیریهای در سطح ملی و استانی انجام و در حال پیگیری است.
مسؤل ارشد شیلات مازندران ظرفیت هرقفس دریایی را ۳۰ الی ۵۰ تن ماهی بیان و اعلام کرد: تا سقف ۲/۵ میلیارد تومان به سرمایه گذاران هرقفس دریایی تسهیلات پرداخت خواهد شد.
کریم زاده در پایان در خصوص امنیت سرمایه گذاری در پرورش ماهی درقفسهای دریایی تصریح کرد: در راستای تامین امنیت و فراهم نمودن زمینههای صید وصیادی در دریا برای صیادان قانونی و سرمایه گذاران پرورش ماهی درقفسهای دریایی، شیلات ایران از طریق انعقاد تفاهم نامه با دریابانی کشور، با تشریک مساعی و انجام گشتهای مشترک در داخل دریا درجهت تامین امنیت سرمایه گذاران طرحهای پرورش ماهی در قفسهای دریایی تلاش خواهند کرد.
خشایار نوایی رئیس و مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی پره مازندران هم در آئین ماهیدار شدن همزمان ۶ قفس دریایی در شهرستان نوشهر با مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی این شهرستان، گفت: در سطح استان ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره با جمعیتی حدود ۴۲۰۰ نفر از طریق صید ماهی در دریا امرار معاش می کنند.
او افزود: صیادان مازندرانی سالانه حدود ۳ هزار تن انواع ماهیان استخوانی را صید و روانه بازار مصرف می کنند که در شاخص فعالیتهای اقتصادی استان از لحاظ تامین بخشی از پروتئین موردنیاز جامعه، اشتغالزایی ودرآمد نقش و جایگاه مهمی برخوردار است.
نوائی در ادامه به اقدامات مهم شیلات استان در امر بازسازی ذخائر آبزیان دریائی اشاره و بیان کرد: شیلات مازندران سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی را تکثیر و در دریا رهاسازی مینماید و در این زمینه تشکلهای صیادی پره همواره در کنار شیلات به عنوان همیار مشارکت دارد که این موضوع صرفه جویی زیادی را برای دولت بهمراه دارد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی پره مازندران به کاهش منابع و ذخایر آبزیان دریایی در دهههای اخیر و تاثیر آن بر کاهش صید و درآمد جامعه صیادی اشاره و اظهار کرد: یکی از راهکارهای مهم افزایش در آمدهای جنبی تشکلهای صیادی پره، ورود و سرمایه گذاری آنها در طرح مهم پرورش ماهی در قفسهای دریایی است که در این راستا حرکت اولیه آنها ورود ۴ شرکت تعاونی صیادی پره در سال گذشته در پرورش ماهی در قفسهای دریایی بود و با توجه به کم هزینه بودن و در آمد خوب، امسال تعداد آنها به حدود ۱۵ قفس رسیده است.
نوائی، نگاه دو منظوره صید و صیادی و نیز آبزی پروری را نگاه نو و جدید جامعه صیادی در بهره برداری از محیط دریا برشمرد و تصریح کرد: چنانچه طرح پرورش ماهی در قفسهای دریایی با ارائه تسهیلات به موقع همراه باشد با استقبال گستردهتر در سالهای آتی روبرو خواهد شد.