پخش زنده
امروز: -
هم اندیشی انتقال فناوری به کسب و کار روستایی (روستای نوفن) با حضور مسئولان و نماینده ۲۰ شرکت دانش بنیان مازندران در ساری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، این نشست مدیر صندوق کارآفرینی امید استان مازندران با اشاره به اینکه این صندوق برای کسب و کار خرد، اشتغالزا، نوآفرین و دانش بنیان است.افزود: ما در دولت مردمی سیزدهم، بالغ بر ۲ هزار و ۹۶۰ فقره تسهیلات، بالغ بر ۳ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال پرداخت نمودیم که بر اساس آن، برای بیش از ۵ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد شد.
محمد رضا حاتمی تصریح کرد: همچنین در دولت سیزدهم در ۵۳۰ روستا بالغ بر ۲ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال پرداخت تسهیلات داشتیم که منجر به مهاجرت معکوس جوانان شد.
وی با بیان اینکه در راستای تولید دانش بنیان مدل روستای نوفن را در صندوق کارآفرینی امید پایه گذاری کردیم، گفت: امروز بیست و سومین استان کشور هستیم که رویداد نوفن را برگزار کردیم تا شاهد انتقال فناوریهای نوین به کسب و کارهای روستایی باشیم که از اولویتها و اهداف نظام هم در حوزه روستا و هم در حوزه دانش بنیان است.
حاتمی بیان کرد: از سالها قبل روستای نوفن را در قالب طرح هایی، چون گلخانههای هوشمند، کشت نوین مرکبات مثل روستای خرما کلا و گلخانهای پیاده سازی کرده بودیم، اما امروز به صورت فرموله و قالب دار با همکاری پارک علم و فناوری استان و معاونت اقتصادی استانداری اجرایی نمودیم.
وی در پایان گفت: قرار است طی یکسال آینده، شرکتهایی که امکان انتقال فناوریهای نوین به کسب و کارهای با پایه کشاورزی، آبزی پروری و فرِآوری محصولات دارند، همکاریهای لازم را انجام دهند و بررسیهای لازم در دستگاه تخصصی شان که جهاد کشاورزی است، انجام شود. در نهایت اگر امکان حمایت و امکان انتقال فناوری به روستاها باشد، ما در قالب تسهیلات از آنها حمایت نماییم.
طرح روستاهای نوفن در در مسیر توانمندی ۷۰۰ روستا آورده شود
دکتر خیریانپور معاون محترم هماهنگی و امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران در این نشست اظهار کرد: انتظار داریم این جلسات گسترش یابد و ما نیز در مواقع ضرورت حمایت میکنیم تا این طرح به بهترین وجه در استان اجرا شود. پیشنهاد میدهیم این مهم را در مسیر توانمندی ۷۰۰ روستا بیاوریم.
وی با بیان اینکه حوزه گیاهان دارویی مهم و یکی از ظرفیتهای بزرگ استان است و بنیاد برکت در این حوزه تلاش خوبی دارد. حدود ۳۰۰ هکتار در استان هدف گذاری شد و بیش از ۷۰۰ گونه، بهترین نوع گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان داریم از اینرو یکی از برنامههای اولویت ما توسعه کشت گیاهان دارویی است.
معاون اقتصادی استاندار تصریح کرد: ممکن است برخی مسئولان و تولید کنندگان از چنین ظرفیتهایی بی اطلاع باشند و اقدام به خرید مواد اولیه گیاهان دارویی از استانهای دیگر کنند در حالی که همه آنها در این استان موجود است. در چنین شرایطی نیاز به ایجاد مراکز جمع آوری و اطلاع رسانی کافی داریم.
خیریانپور ادامه داد: اینکه برخی میگویند در حوزه فروش گیاهان دارویی بازار نداریم، کم اطلاع هستند. ما به ۱۰ کشور صادرات گیاهان دارویی داریم و در نمایشگاههای مربوطه در ظرف کمتر از ۲ ساعت تمامی محصولات گیاهان دارویی ما به فروش رفته است
وی بر گسترش اقتصاد روستاها در حوزههای مختلف با رونق تولیدات بومی، تاکید کرد و گفت: با ایجاد شبکه میتوان مسائل فروش محصولات روستائیان را مرتفع ساخت. به عنوان مثال اگر هر روستا در پرورش دام اقدام کند با ایجاد یک شبکه میشود شیر مورد نیاز کارخانجات را تامین نمود. ما بر بحث زنجیره ارزش تاکید داریم. خوشبختانه تاکنون این مهم در دو حوزه مرکبات و کیوی، و گردشگری و صنایع دستی تعریف شد و به حوزههای دیگر نیز قابل تعمیم است.
معاون اقتصادی استاندار در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: در ایام روز مازندران و هفته مازندران قرار داریم و میطلبد جشنوارههایی را مثل جشنواره برنج، جشنواره مرکبات و.. طراحی کنیم. شاید برای ما بومیان استان عادی باشد، اما برای مسافران بسیار جذابیت دارد و میتواند هم به گردشگری استان و هم به اقتصاد استان کمک شود. ما بهترین گل ارکیده را در محمودآباد و نوشهر تولید میکنیم و اگر این ظرفیتها دیده نشود به زیان تولید کنندگان خواهد بود.
خیریانپور افزود: سال گذشته، استان را به ۷ قسمت تقسیم کرده و در راستای آن ۷ همایش سرمایه گذاری در نقاط مختلف مازندران برگزار نمودیم و ظرفیتها و پنلهای تخصصی شهرستانها را به نمایش گذاشتیم که در حوزه اقتصاد بسیار کمک کننده بود. چرا که ما در حوزه های مختلف، ظرفیت های بی شماری داریم و باید در تولید و ارتقای کیفیت، افزایش کمیت و کیفیت، بسته بندی و برند سازی، فرآوری و ارتقای مدت نگهداری محصول تلاش کنیم.و برای کارایی بیشتر و عملکرد موفق تر، نیاز به ورود شرکت های دانش بنیان داریم. تا در این حوزه ها موفق تر عمل کنیم.
یادآور می شود این نشست با حضور دکتر حاتمی مدیر صندوق کارآفرینی امید استان مازندران، مهندس حسنی مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید، دکتر خیریانپور معاون اقتصادی استاندار و سایر مسئولان و متولیان حوزههای مربوطه در استان، همچنین نماینده ۲۰ شرکت دانش بنیان مازندران برگزار شد.