آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از فردا در فارس
چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از فردا یک بهمن همزمان با سراسر کشور در فارس آغاز می شود .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس ؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست خبری با اصحاب رسانه، از آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از یک بهمن ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این پویش ملی تا پانزدهم بهمن سال جاری ادامه دارد.
عباس رضاییان زاده با بیان اینکه چهار بیماری غیرواگیر دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و بیماریهای مزمن تنفسی، هر ساله علت ۲۸ میلیون مرگ در دنیا هستند و بزرگترین سهم را در بار بیماریها به خود اختصاص میدهند، گفت: اصلاح الگوی غذایی در کاهش موارد ابتلا به این بیماریها بسیار با اهمیت است.
او با تاکید بر اهمیت مراقبت و کنترل بیماریهای غیرواگیر، افزود: طبق برآوردهای انجام شده، در حدود ۳۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال، مبتلا به فشارخون بالا و چهارده و نیم درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند.
این مقام مسوول در دانشگاه ادامه داد: پویش ملی سلامت، با رویکرد غربالگری دیابت و پرفشاری خون، امروز سی ام دی به پایان میرسد و به دنبال آن، چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم آغاز می شود و تا پانزده بهمن با محوریت ۲ موضوع افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تأکید بر مصرف کم نمک و تصفیه شده یددار ادامه دارد.
رضائیان زاده توضیح داد: آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، پس از اتمام پویش ملی سلامت، نشان دهنده اهمیت تغذیه در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن و ناتوان کننده است.
او با بیان اینکه ابتلا به بیماریهای غیرواگیر به ویژه دیابت و پرفشاری خون، ارتباط مستقیمی با الگوی تغذیهای فرد دارد، تاکید کرد: کنترل مصرف نمک و نوع نمک بسیار مهم است، چرا که نمک یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده و کنترل کننده فشارخون و سایر بیماری هاست.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان این موضوع که به دلیل اهمیت اسفاده کم و صحیح از نمک، شعار هفته اول چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده ید دار» تعیین شده است، عنوان کرد: نمکهایی همچون نمک دریا و نمک رنگی موجود در بازار، فاقد استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت هستند و در بسیاری موارد حاوی سموم و فلزات سنگین هستند که برای سلامتی افراد بسیار مضر است.
او در ادامه با بیان اینکه شعار هفته دوم چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» است، افزود: ﺷﻴــﺮ ﻳک ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ، ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤی ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.
این مقام مسوول در دانشگاه تاکید کرد: ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎی ﻟﺒﻨی، ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ هستند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ به منظور ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣیﺷﻮﺩ.
او با بیان این موضوع که مصرف شیر و لبنیات به میزان قابل توجهی تحت تأثیر طیفی از عوامل مختلف از جمله فراهم بودن مواد غذایی، دسترسی به مواد غذایی و انتخابهای غذایی است، گفت: مطالعات انجام گرفته در کشور نشان میدهند، عواملی مثل سن، تحصیلات و اهمیت به ورزش، داشتن احساس خوب از مصرف لبنیات و آگاهی از تأثیر لبنیات بر سلامتی بر احتمال مصرف لبنیات تأثیر گذارند.
دکتر رضائیان زاده ادامه داد: سرانه مصرف شیر در سالهای گذشته، به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهادهای «سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی» مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.