پخش زنده
امروز: -
آنطور که مشاهدات میدانی در بازار طلافروشان تهران نشان میدهد، عدهای از فعالان این حوزه صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان صادر نمیکنند و آن را به بعد از سال موکول میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، واکنشها به یک شایعه چند روزی بازار طلا و جواهر را دچار اختلال کرده بود. همزمان ثبت اطلاعات در یک سامانه نارضایتی تولید کنندگان، فروشندگان و بنکداران طلا را به دنبال داشت. همین موضوع بارها رسانهها از جمله ما را به بازار طلای تهران کشاند. مصاحبه با فعالان این حوزه به یک نتیجه ختم میشد که علاقهای به ثبت داراییهای خود را در سامانه جامع تجارت ندارند. دلایل این مقاومتشان هم به این جمله ختم میشد: «دولت میخواهد داراییهای ما را بداند و از ما مالیات بگیرد».
تداخل ثبت اطلاعات در دو سامانه، که هر کدام به هدفی دیگر ختم میشد منجر شده بود تا تصور بازاریان طلا، به سمت اخذ مالیات بیشتر از آنها ختم شود. اما این در حالی است که سامانه جامع تجارت با ثبت اطلاعات داراییهای فعالان حوزه طلا، به دنبال کاهش قاچاق طلا به کشور و یا برعکس بوده و سامانه مودیان با ثبت صورتحساب الکترونیکی قصد کاهش فرارهای مالیاتی را دارد.
یکی از این کسبه میگوید: اطلاع رسانی دستگاهها کافی نبوده و ما فرصتی برای آموزش نداشتیم. بهتر بود این دو سامانه همزمان اجرایی نمیشد زیرا که قطعا برداشت از همزمانی اجرای این دو سامانه، اخذ مالیات بیشتر از طلافروشان میشد. سوال کسبه این بود که چرا باید تمام داراییهای خودمان را ثبت کنیم این بر اساس چه منطقی است؟
مقاومت برای اجرای این بخش از قانون منجر شد تا موضوع ثبت کد ملی خریداران طلا و جواهر به صورت شایعه دامنگیر خریداران شود. با دوربین مخفی در برخی از مغازههای طلا فروشی حاضر شدیم که برخی از آنها میگفتند: «با کد ملی شما از دو سال دیگر از شما مالیاتی بر عایدی سرمایه میگیرند».
شایعهای که سازمان امور مالیاتی بلافاصله آن را تکذیب کرد. آقای موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی در این باره گفت: هیچ پایه مالیاتی جدید و تکلیف جدیدی را برای طلافروشان وضع نکرده ایم فقط قانون به آنها الزام کرده فاکتورهای کاغذی خود را در سامانه مودیان به صورت الکترونیکی ثبت کنند تا جریان اقتصادی شفاف شود. این ثبت به منزله مالیات با نرخهایی نظیر ۲۵ درصد یا عایدی سرمایه نیست و سازمان امور مالیاتی اخذ مالیات جدید از طلافروشان را تکذیب میکند.
آقای خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت هم در نشست خبری ۱۲ دی امسال به میزان مالیات پرداختی فعالان حوزه طلا و جواهر اشاره کرد و گفت: طبق جدیدترین آمار سازمان امور مالیاتی کشور، فعالان حوزه طلا و جواهر برای پارسال، ۳۴ درصد مالیاتشان صفر، ۲۰ درصد مالیات سالانه آنها کمتر از ۵ میلیون تومان، ۲۰ درصد بین ۵ تا ۱۵ میلیون در سال، ۱۶ درصد بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان و فقط ۱۰ درصد بیش از ۳۰ میلیون تومان مالیات پرداخت کرده اند.
قانون تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی که به تازگی در مجلس مصوب شده و مقرر کرده که تمام اشخاصی حقیقی که فروش کالا و خدمات آنها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ بیشتر از ۱۸ میلیارد تومان باشد. شاغلان حرفه پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، دامپزشکی، داروخانهها و فروشندگان تجهیزات پزشکی که پروانه فعالیت خود را از وزارت بهداشت دریافت کرده اند، فروشندگان طلا، جواهر و پلاتین با هر میزان فروش کالا و خدمات و فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع یک هستند. آنها میباید از اول دی به صدور صورتحساب الکترونیکی تمکین کنند در غیر این صورت مشمول جرائم قید شده در قانون تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی خواهند شد. به تازگی هم سازمان امور مالیاتی از طریق شرکتهای معتمد مراحل صدور صورتحساب الکترونیکی را برای فعالان اقتصادی تسهیل کرده و از دستگاه کارتخوان اندرویدی برای صدور صورتحساب الکترونیکی در مشاغل رونمایی کرده است. این دستگاه که مشابه آن در نانواییها رونمایی شده بود مراحل صدور صورتحساب را برای فعالان اقتصادی داشته و بعد از انجام شدن مراحل با این دستگاه صورتحساب به صورت الکترونیکی و مستقیم برای فعالان اقتصادی صادر خواهد شد. ابزارهای دیگری همچون شرکتهای معتمد میتوانند فعالان اقتصادی را در صدور صورتحسابهای الکترونیکی کمک کنند.