پخش زنده
امروز: -
فاز دوم و تکمیلی تولید زنبور تلنموس در انسکتاریوم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: با هدف ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه و توسعۀ برنامههای مهار زیستی کرم ساقه خوار (سزامیا) ذرت با استفاده از زنبور تلنموس، انسکتاریوم پرورش زنبور در مرکز راهاندازی شد تا رهاسازی موفق این زنبور برای مزارع ذرت عملی شود.
سید بهرام اندرزیان افزود: فاز اول پرورش مراحل مختلف زیستی شبپره سزامیا به عنوان میزبان این زنبور در سال گذشته اجرا و به دنبال آن در سال جاری فاز دوم و تکمیلی آن که تولید زنبور تلنموس است آغاز شد.
وی اظهار داشت: بر اساس نتایج بهدست آمده، این زنبور در مزارع ذرت دارای شعاع پرواز بیش از ۷ متر بوده و با از بین بردن ۹۰ درصد از دسته جات تخم شبپره سزامیا، قادر است ۱۰ تا ۱۲ نسل در سال را تولید کرده و با موفقیت در مزارع استقرار یابد، بنابراین مهار زیستی کرم ساقهخوار سزامیا با استفاده از زنبور تلنموس میتواند گام بسیار مهمی در جهت حذف سموم شیمیایی از مزارع ذرت و کاهش هزینههای کنترل باشد.
شایان ذکر است کرم ساقه خوار سزامیا، یکی از مهمترین آفات خوزستان است که سالانه خسارت قابل توجهی به صورت کمی و کیفی به کشت ذرت بهاره و تابستانه وارد میکند، با توجه به استفاده بیرویه سموم شیمیایی و عدم کارایی آنها، رهاسازی زنبور تلنموس میتواند از مهمترین راهکارهای مدیریتی در مزارع ذرت باشد.