پخش زنده
امروز: -
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی گفت: لازم است مطالعات جامع رودخانه ارس برای بررسی مشکلات زیست محیطی آن انجام و قدمهای موثرتری برای رفع آنها برداشته شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی فتحزاده در جلسه بررسی مشکلات و چالشهای پیش روی رودخانه ارس اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی از طریق شهرستانهای خداآفرین و جلفا ۲۳۵ کیلومتر و اردبیل ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و نخجوان دارد.
وی با اشاره به وجود سدهای خداآفرین و قیز قلعه سی افزود: حدود ۳۲۰ هزار نفر در مسیر و حاشیه رودخانه ارس درگیر بوده و تعداد ۲۱۱ روستا در نوار مرزی مستقر هستند و سازمان اعتبارات لازم را برای تکمیل سدها و ساماندهی حاشیه رودخانه در نظر گرفته است.
فتحزاده یادآور شد: ارس پرآبترین رودخانه دائمی محسوب میشود که از طریق آذربایجان شرقی به دریای خزر میریزد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ابراز داشت: قبلاً مطالعاتی توسط علوم پزشکی و سایر دستگاههای مرتبط در ارتباط با رودخانه ارس انجام گرفته، اما به نظر میرسد این مطالعات کافی نبوده و تنها توانسته ۵۰ درصد اطلاعات مورد نیاز جهت برنامه ریزی و سیاستگذاریهای مقتضی را پوشش دهد.
وی گفت: با دانشگاههای مختلف مذاکره کردهایم تا مرکز ارس شناسی را دایر کنند و بنده پیشنهاد میکنم انجام مطالعات جامع ارس به دانشگاه تبریز واگذار شود.
در این جلسه که با حضور روسای دانشگاههای مختلف برگزار شد حضار نظرات خود را در ارتباط با ضرورت و چگونگی انجام مطالعات رودخانه ارس ارائه کردند.