پخش زنده
امروز: -
رتبه علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، چهار پله تنزل کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دیروز در مراسم تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق ارزشیابی اخیر وزارت بهداشت، این دانشگاه برای نخستین بار، رتبه هشتم کشوری را کسب کرد که نسبت به رتبههای سوم و چهارم دورههای قبل، سیر نزولی داشته است.
دکتر محسن تفقدی افزود: این ارزشیابی در چهار محور اصلی حاکمیت و رهبری، تولید و ترجمان، دانش و فناوری و اثربخشی، صورت گرفته است.
وی ادامه داد: محور حاکمیت و رهبری به عنوان مهمترین محور، ۷۰۰ امتیاز دارد و در این شاخص اطلاعات و انتشارات علمی، کوهورتها، آزمایشگاههای جامع و ریجستری ها مورد ارزیابی قرار میگیرند.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد: در مطالعات کوهورت یا ثبت بیماریها، اکنون این دانشگاه در رتبه دهم قرار دارد، در حالی که سال های قبل رتبه اول را داشت.
وی اظهار کرد: این دانشگاه در حوزه زیر ساختهای فناوری و کمیته تحقیقات دانشجویی در رتبه سوم کشور قرار دارد و با توجه به رشد زیر ساختهای فناوری کسب رتبه بهتر از این دور از دسترس نیست.
تفقدی با اشاره به اینکه در سرانه مقاله بخش زیادی از هیات های بالینی اکنون خاموش هستند، گفت: بسیاری از گروه های بزرگ بالینی این دانشگاه مرکز تحقیقات ندارند و حتی در برابر دخالت های پژوهش هم مقاومت میکنند و معتقدیم که هیات های علمی پایه میتوانند در این حوزه فعال تر باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اظهار اینکه علت افت پژوهشی و علمی این دانشگاه باید بررسی شود، گفت: بیشتر فعالیت های چند ماه گذشته در حوزه زیبایی بوده و سمینار ها، کنگره ها و رویداید های علمی کمتر دیده شده و معتقدم آن گونه که باید برای رسیدن به اهداف علمی تلاش نشده است.
دکتر محمود شبستری با تاکید بر اینکه ما نیازمند سرمایهگذاری ویژه در حوزه پژوهش هستیم، اظهار کرد: باید رویکرد هیات رئیسه و هیات مدیره دانشگاه به موضوع پژوهش تغییر کند تا رتبهبندی های این دانشگاه به جای نزولی، صعودی باشد و این شاخصها برازنده شهر امام هشتم(ع) با جمعیت میلیونی زائران نیست.
وی با اشاره به اینکه ماموریت اصلی ما حفاظت از سلامت مردم و گسترش دانش علم پزشکی و نه ساختمانسازی است، گفت: وقتی به این سمت سوق می یابیم و بدهی ۱۴ هزار میلیارد ریالی ایجاد میشود، دیگر نمیتوانیم آنگونه که باید روی موضوعات آموزش و پژوهش تمرکز کنیم.
دکتر شبستری با عنوان این مطلب که اگر شاخصها در مسیر خود حرکت کند، رتبهها اصلاح خواهد شد، افزود: با توجه به توانمندی اساتید و دانشجویان میتوانیم این جایگاه را ارتقا دهیم و در حوزه پژوهش در جایگاه حقیقی مان قرار گیریم.
در این مراسم که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، از ۷۰ نفر از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تجلیل شد.