واکنش برخي نمايندگان به سخنان رئيس جمهور
برخي از نمايندگان به سخنان رئيس جمهور در مجلس شوراي اسلامي واکنش نشان دادند.
به گزارش واحد مرکزي خبر ، عليرضا محجوب در ادامه جلسه امروز مجلس شوراي اسلامي به شيوه اداره جلسه سوال از رئيس جمهور اعتراض کرد و گفت : در اصل 88 آمده که رئيس جمهور بايد در موضوع صحبت کند و از وظايفش بايد سوال شود، شما بايد به عنوان رئيس مجلس تذکر مي داديد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت :بنابر قانون اساسي ؛ وظايف رئيس جمهور در قبال دولت و ملت و مجلس روشن است ، بنابر اين بر اساس آن وظايف هر سوالي مي توان از ايشان پرسيد.
لاريجاني در پاسخ نيز گفت : سوالات در حوزه وظايف رئيس جمهور بوده و ايشان هم قبول کردند.
در ادامه آقاي رسايي درباره اصل 88 قانون اساسي اخطار داد و گفت: بايد براي تنوير افکار عمومي درباره اين اصل توضيح داده شود چراکه بر اساس اين اصل ،در صورتيکه حداقل يک چهارم کل نمايندگان بخواهند درباره يکي از وظايف سوال کنند ،شرايطي گفته شده است.
وي افزود :ده سوال مطرح شد که برخي از اين سوالات فاصله زمانيشان با سوالات ديگر به چندين ماه مي رسد ، اصلا از نظر زماني موضوع يک سوال بعد از سوال قبلي اتفاق افتاده است ، طبق اين اصل بايد براي هر سوالي يک چهارم نمايندگان امضا کرده باشند ، در حالي که برخي نمايندگان درباره يک يا دو مورد سوالات امضا کرده اند.
وي گفت : اشکال اين است که ده سوال باهم يک چهارم امضا را داشت.
لاريجاني نيز پاسخ داد : قانون رعايت شده است و ايرادي به هيئت رئيسه وارد نيست، بيشتر مضمون اين سوالات نيز تخلف از قانون بوده که اشکالي در اين زمينه نمي بينيم .
خباز ديگر نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز پاسخهاي احمدي نژاد درباره سوالات مطرح شده را غير مستدل دانست و گفت : ايشان به جاي اينکه به پاسخ سوالات بپردازند ، يک يا دو سوال را که از نظر خودشون اهميت داشت بيشتر جلوه دادند و آن سوالاتي را که اهميت داشت از آن گذشتند.
وي گفت : رئيس جمهور در يکي از پاسخها مي گويد من نمي دانم اين پولها کجا هزينه شده ، من از کجا خبر دارم؟ در حاليکه مسئول دخل و خرج کشور رئيس جمهور است.
خباز همچنين درباره شوراي برنامه ريزي گفت :رئيس جمهور مي گويد شما (نمايندگان مجلس )خودتان آنجا هستيد ، ايشان قانون را نمي داند که نمايندگان در شوراي برنامه ريزي نقش اجرايي ندارند، حق راي هم ندارند ، فقط ناظرند.
وي خاطر نشان کرد : بيش از ده دفعه ايشان کلمه شوخي را به کار بردند مگر اينجا جاي شوخي است؟ اينجا قرار است حرفهاي دقيق و علمي زده شود آنهم از دومين شخصيت کشور،رئيس قوه اجرايي کشور وقتي اين مطالب را در اين سطح ميگويند ببينيد ، آثار بين المللي آن چقدر است ؟
خباز همچنين درباره اين جمله رئيس جمهور که ميگويند با شاسي فوق ليسانس داديد ، گفت : مطهري که در اينجا اين سوال را مطرح کرده است مدرک دکترا دارد اين چه حرفي است که به نمايندگان توهين مي کنند.
وي افزود : يا وقتي رئيس جمهور مي گويند واعظان چون جلوه در محراب و منبر مي کنند ، توهين به مجلس است ،اين قياس به نفس است ايشان حق ندارند به مجلس توهين کنند و از شما بعنوان رئيس مجلس انتظار داشتيم به ايشان وقتي حرفهاي غير مستدل مي زنند تذکر دهيد.
خباز افزود : آخرين جمله رئيس جمهور در پاسخ به سوالات کام همه را تلخ کرد، کلمه اي به کار بردند که اگر به من نمره بيست ندهيد ، چرا شخصيت دوم نظام ،اين کلمه را در مرکز قانونگذاري مجلس ،در تريبون مجلس و در برابر مردمي که به ادب و احترام و شخصيت مشهور است ، به نمايندگان مردم توهين کنند ؟.
لاريجاني نيز گفت :مجلس احتياج ندارد کسي زير بغلش را بگيرد و نه اينکه کسي از آن تعريف کند. سوالات نيز طبق اصل 88 مطرح شدرئيس جمهور هم پاسخ دادند، اين عملي دموکراتيک و خوب است هر چند شما پاسخ هاي ايشان را نپسنديد.
وي گفت : بنده هم فکر مي کنم برخي از حرفها، نبايد زده مي شد اينجا ، جاي شوخي نيست و يا تعبير شاسي درست نيست اينجا مدرک دانشگاه يا حوزه علميه دارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد : متن واقعه را ببينيد شما سوال کرديد ،رئيس جمهور پاسخ دادند، به مسائل حاشيه اي نپردازيد ؛ اگر قانون اساسي را قبول داريد بايد اينگونه عمل مي شد ، اکنون زمان راي گيري در اين باره نيست ونبايد انتظار داشته باشيد که خلاف قانون عمل شود.
درباره تبيين سئوال از رئيس جمهور بايد شفاف سازي مي شد
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي با اخطار قانون اساسي درباره جلسه سئوال از رئيس جمهور گفت : چرا درباره تبيين سئوال ها از رئيس جمهور شفاف سازي نشد تا پاسخ متناسب داده شود؟
سلمان ذاکر با استناد به اصل 87 قانون اساسي خطاب به هيئت رئيسه مجلس افزود: فهم هيئت رئيسه از ذيل ماده 197 آيين نامه داخلي مجلس چيست؟مدت طرح سئوال از رئيس جمهورحداکثر 15 دقيقه است در حالي که سوال يک کلمه مفرد است و ما فقط يک پرسش از رئيس جمهور نکرديم بلکه چند سوال مطرح شد .
وي گفت : ممکن است يکي از سئوالات را ده نماينده از رئيس جمهور بپرسند و يک پرسش را فقط يک نماينده بپرسد ، در جلسه امروز 15 سئوال مطرح شد که بيش از 75 نماينده سئوال کرده بودند فهم هيئت رئيسه در اين باره چه بوده است؟
ذاکر افزود: چرا 15 دقيقه براي بيش از 10 پرسش سئوال کنندگان وقت تعيين شده است .
رئيس مجلس نيز در پاسخ گفت: ما در اين باره توضيح داده ايم برداشت ما اين است که محتواي سئوال چند بند داشت و محتوا اين است که از قانون تخلف مي شود برداشت ما اين است و هيچ اشکالي هم بر آن مترتب نيست.
رئيس جمهور به سئوالات نمايندگان پاسخ نداد
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: طبق اصل 88 قانون اساسي رئيس جمهور يا وزرا موظفند با حضور در مجلس به سئوالات نمايندگان پاسخ دهند اما رئيس جمهور اولا به پرسش ها پاسخ نداد و دوم اينکه سئوال کردن او از نمايندگان خلاف آيين نامه داخلي مجلس بود.
غلامرضا مصباحي مقدم با استناد به اصل 88 قانون اساسي در اخطار خود در اين باره افزود:اينکه رئيس جمهور در اين جلسه سئوال طرح کند در آيين نامه داخلي مجلس پيش بيني نشده است.
رئيس مجلس نيز در پاسخ گفت: پيش از سخنان رئيس جمهور گفتم که رئيس جمهور در چارچوب موضوع صحبت کند .
مصباحي مقدم افزود: بر اساس ماده 77 آيين نامه داخلي مجلس رئيس جمهور حق سئوال ندارد ضمن اينکه رئيس جمهور در سخنان خود سئوالات نمايندگان را تحريف کرد.
وي گفت: رئيس جمهور درباره يارانه ها اينگونه گفت که همه نمايندگان اجراي آن را تاييد کردند در حالي که آنچه ما تاييد کرديم اصل اجراي قانون بود نه پرداخت نکردن يارانه به بخش توليد.
مصباحي مقدم افزود: رئيس جمهور اصلا درباره پرداخت يارانه به بخش توليد سخني نگفت و به پرسش نمايندگان پاسخ نداد.
وي همچنين با انتقاد از پاسخ رئيس جمهور درباره موضوع مربوط به قانون حجاب و عفاف گفت: رئيس جمهور در پاسخ به اين موضوع گفت "کدام يک از شما گناه نکرده ايد" اما سئوال مطرح در اين باره اين است که چرا رئيس جمهور مانع از اجراي اين قانون شده که وظيفه اوست.
مصباحي مقدم افزود: موضوع حجاب و عفاف مسئله اي مربوط به صحنه جامعه و هتک محرمات الهي است و آيا اينقدر آن را سبک بشماريم که به گناه کردن افراد در پس پرده و در خانه شان اشاره کنيم ؟
وي همچنين با انتقاد از پاسخ رئيس جمهور درباره سئوال مربوط به مکتب ايراني گفت: رئيس جمهور در اين باره پاسخ نداد بلکه موضوع ايران را مطرح کرد و گفت: پيامبر (ص) هم ايران را تکريم کرده است مگر سئوال درباره ايران و تکريم ملت ايران بود ؟
مصباحي مقدم افزود: چه کسي است که عظمت ملت ايران را در دنيا نفهمد و درک نکرده باشد؟ سئوال درباره طرح انحرافي مکتب ايراني بود که رئيس جمهور اصلا به اين پرسش پاسخ نداد.
نماينده مردم تهران گفت: مجلس بر اساس ماده 233 آيين نامه داخلي ، احکام و قوانيني که دولت اجرا نکرده است و تخلف کرده به قوه قضاييه ارجاع داده است در حاليکه رئيس جمهور گفت دولت تخلفي نکرده است .
مصباحي مقدم همچنين از پاسخ رئيس جمهور درباره يازده روزخانه نشيني اش انتقاد کرد و افزود: رئيس جمهور درباره تخلف از دستور مقام معظم رهبري و يازده روز خانه نشيني اش پاسخ داد« احمدي و نژاد و استراحت ؟» آيا اين پاسخ به سئوال بود ؟
وي تاکيد کرد: رئيس جمهور بايد اينجا به صراحت اعلام مي کرد که مطيع کامل مقام معظم رهبري است و آنجا نيز اشتباه کرده است چرا نمي پذيرد که اشتباه کرده است؟
مصباحي مقدم همچنين خطاب به آقاي لاريجاني گفت: شما به عنوان رئيس مجلس دستور دهيد کاري حقوقي درباره سئوالات از رئيس جمهور و پاسخ هاي وي انجام شود و پاسخ ها از نظر حقوقي به دقت مرور شود.
نماينده مردم تهران پيشنهاد کرد: بيانيه اي منتشر و در آن مشخص شود آيا پاسخ هاي رئيس جمهور مقبول مجلس هست يا نيست؟