سؤالات نمايندگان از رئيس جمهور
رئيس جمهور امروز به مجلس شوراي اسلامي رفت تا پاسخگوي سوالات شماري از نمايندگان مجلس باشد.
{$sepehr_old_video_4103}
به گزارش واحد مرکزي خبر سوال نمايندگان و پاسخ رئيس جمهور که نخستين بار در هشت دوره مجلس انجام شد، بر اساس اصل 88 قانون اساسي صورت گرفت.
بر اساس آيين نامه مجلس، نمايندگان سوال کننده براي طرح سوالات خود 15 دقيقه فرصت داشتند.
رئيس جمهور نيز يک ساعت فرصت پاسخگويي داشت.
در ابتدا، آقاي مطهري نماينده مردم تهران به نمايندگي از 79 نماينده سوالاتي مطرح کرد.
آقاي مطهري در ابتداي سخنان خود گفت: خدا را سپاسگزارم که توفيق اداي يکي از وظايف نمايندگي، يعني سوال از رئيس جمهور را نخستين بار در عمر نظام جمهوري اسلامي به مجلس هشتم عطا کرد تا دنيا بداند که مردمسالاري موجود در ايران اسلامي، مردمسالاري واقعي است و نه صوري و نه مصنوعي.
وي با تشکر صميمانه از رئيس جمهور که با روي باز براي پاسخ به سوال 79 تن از نمايندگان به مجلس آمده بود افزود: اميدواريم نتيجه اين پرسش و پاسخ يک گام به پيش در جهت حل مشکلات اقتصادي، فرهنگي و سياسي ملت بزرگ ايران باشد و مجلس و دولت دل مردم و رهبر عزيز انقلاب را شاد کنند.
آقاي مطهري با رد هر گونه تلاش نمايندگان سوال کننده براي تخريب رئيس جمهور گفت: تخريب رئيس جمهوري که خدمات زيادي انجام داده است، ازجمله پافشاري بر حق مسلم ملت ايران در انرژي هستهاي، مقاومت در برابر زورگوييهاي صهيونيستها در مجامع بينالمللي و رسيدگي به مناطق محروم کشور اصولاً موضوعيت ندارد.
وي اجرا نشدن برخي قوانين را پرسش اصلي سوال کنندگان اعلام کرد و در تشريح اين موضوع اظهار داشت: چرا قانون تسهيلات ارزي براي متروي تهران و کلان شهرها و حمل و نقل عمومي ساير شهرها با وجود نياز مبرم اين شهرها به روان سازي ترافيک و اين موضوع که اصلاح قيمت حاملهاي انرژي موجب افزايش 30 درصدي استفاده از مترو شده است، ابلاغ و اجرا نشده است؟
وي افزود: تشخيص اينکه مصوبه اي قانون هست يا نه، صرفاً با مجلس و شوراي نگهبان است و رئيس جمهور بايد مصوبه اي را که مراحل قانوني خود را طي کرده است اجرا کند هرچند آن را قبول نداشته باشد.
آقاي مطهري همچنين درباره اعلام دولت مبني بر ايجاد يک ميليون و ششصد هزار شغل در سال 89 گفت: استناد اساسي دولت در اين زمينه ،آمارهاي اعلام شده ازجانب استانداريهاست اما با توجه به نرخ رشد اقتصادي و نيز نسبت مستقيم نرخ رشد اقتصادي با ايجاد اشتغال، امکان ايجاد يک ميليون و ششصد هزار شغل، در سال 89 منتفي است.
موضوع سومين سوال نمايندگان طراح سوال از رييس جمهور ،تکليف دولت بر اساس ماده 8 قانون هدفمندسازي يارانه ها مبني بر اختصاص 30 درصد خالص وجوه حاصل از يارانه ها به بخشهاي توليدي بود.
نمايندگان سوال کننده معتقد بودند با تخصيص نيافتن اين بودجه توليدکنندگان بخشهاي کشاورزي، صنعت و معدن دچار مشکلات جدي شدهاند.
در طرح سوال از رئيس جمهور، همچنين با اشاره به گراني قيمت برخي کالاها و اقلام تصريح شد: دولت به اين گرانيها توجه نکرده و با استقراض نقدينگي از بانک مرکزي و برداشت از سهم نفت ،موجبات تورم و افزايش غيرضروري قيمتها را فراهم آورده است.
عکس العمل رئيس جمهور در قبال حکم حکومتي ابقاي وزير اطلاعات يکي ديگر از سوالات 79 نماينده بود.
نمايندگان سوال کننده معتقد بودند اين رفتار رئيس جمهور غيرقابل قبول بوده است.
در ادامه بيان سوالات نمايندگان، مواضع رئيس جمهور درباره جايگاه مجلس نيز مورد سوال و انتقاد قرار گرفت.
در ادامه سوال وجواب نمايندگان ورئيس جمهور ،آقاي مطهري که از طرف نمايندگان سوال کننده، سخن ميگفت به عنوان سوال ششم گفت: مبلغ 1500 ميليارد تومان بودجه ارتقاي شاخصهاي فرهنگي کشور در قانون بودجه سال 1389 چگونه هزينه شده است؟
سوال بعدي 79 نماينده درباره نحوه برکناري وزير سابق امور خارجه بود.
آنها معتقد بودند اين نوع عملکرد به اعتبار نظام جمهوري اسلامي ايران در سطح جهان آسيب رسانده است.
انتقاد رئيس جمهور از برخي مجريان قانون عفاف و حجاب و سلب مسئوليت از دولت در اين زمينه ،سوال ديگر79 نماينده بود.
طراحان سوال تاکيد داشتند : براي حل اساسي ناهنجاريها بايد کار فرهنگي انجام شود اما اين مواضع دولت عملا باعث گسترش ناهنجاريهاي اخلاقي و فرهنگي شده است.
آخرين سوال مطرح شده در جلسه امروز مجلس به موضوع «مکتب ايراني» برميگشت.
سوال کنندگان معتقد بودند ترويج اين نظريه و حمايت رئيس جمهور از آن باعث تضعيف جايگاه انقلاب اسلامي شده است.پس از طرح سوالات نمايندگان رئيس جمهور به پاسخگويي پرداخت .