انتخاب احیاگر؛ شرط ارائه تسهیلات و خدمات به واحدهای صنعتی راکد
واحدهای صنعتی راکد برای دریافت تسهیلات و استفاده از خدمات نهضت احیا واحدهای اقتصادی باید یک احیاگر از سامانه نهضت احیا انتخاب کنند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صداوسیما؛ نهضت احیا واحدهای اقتصادی در راستای سیاستهای دولت سیزدهم با هدف احیا، نوسازی و فعال سازی واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال و با استفاده حداکثری از اختیارات و ظرفیت شوراهای عالی، ستادها، وزارتخانهها، دستگاههای اجرایی، بانکها، شرکتهای دولتی، نهادهای عمومی و انقلابی از دی ماه سال ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد.
آقای امیرحسین مدنی نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی میگوید: از ابتدای دولت سیزدهم و تشکیل نهضت احیای واحدهای اقتصادی در دولت تا کنون ۶ هزار و ۵۵۳ واحد تولیدی احیا شد و به چرخه تولید بازگشت، با احیای این واحدها حدود ۱۴۵ هزار شغل مستقیم و نیمه مستقیم ایجاد شده و با احیای این واحدها حدود ۱۸۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده دوباره وارد مدار تولید شد.
او گفت: سال گذشته بانکها ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احیای واحدهای صنعتی اختصاص دادند، در تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال، بحث احیای واحدهای صنعتی جزو اولویتهای پرداخت تسهیلات قرار گرفت و از ابتدای سال حدود ۶ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته که پیش بینی میکنیم تا پایان سال ۱۵ هزار میلیارد تومان دیگر بتوانیم از بانکها تسهیلات دریافت کنیم.
ارائه خدمات در نهضت احیا به تعیین احیاگر منوط شده است، تا کنون در سراسر کشور ۳ هزار و ۲۰۰ نفر احیاگر شناسایی شده و برای ۷۰۰ نفر از آنها دورههای تخصصی آموزشی برگزار شده است. این افراد میتوانند به واحدهای راکد در روند احیا مشاوره دهند و مسائل مالی و حقوقی بنگاهها را پیگیری کنند.
علی کریم پور نطنزی دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی در این باره گفت: دورههایی برای تایید صلاحیت احیاگران اقتصادی برگزار میکنیم و افراد بعد از ارزیابی به واحدهای راکد معرفی میشوند تا بتوانند فعالیت احیا را آغاز کنند. در زمینه مالیات، قوانین تامین اجتماعی و صنعت احیا به این افراد آموزشهایی داده میشود.
وی افزود: امروزه احیای واحدهای صنعتی به عنوان یک رشته تحصیلی در برخی از دانشگاههای دنیا وجود دارد و فرایند احیا یک صنعت محسوب میشود.
استانهای تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی بالاترین آمار واحدهای صنعتی غیر فعال را دارند. بیشترین احیاگران آموزش دیده نیز در این استانها کار را آغاز کرده اند.
فریبرز میرزایی حقوقدان و احیاگر واحدهای صنعتی میگوید: برخی از مدیران عامل واحدهای ورشکسته بر اثر بدهی در زندان هستند، ما این مدیران را از زندان خارج میکنیم تا خودشان بتوانند احیای واحد صنعتی را آغاز کنند.
وی عنوان کرد: در نهضت احیا بسیاری از فرایندها تسهیل میشود، به عنوان نمونه اگر آب و برق واحد صنعتی قطع شده باشد بدون طی کردن مراحل زمانبر اداری، میتوان به سرعت با دستور قضایی آب و برق مجموعه را وصل کرد و یا برای تامین مالی مجموعه، سرمایه گذار معرفی کرد و از تسهیلات بانکی ویژه بهره برد.
روح الله غلامی یکی از احیاگران آموزش دیده میگوید: برخی از واحدهای صنعتی راکد بعلت اجرای طرحهای نادرست و سوء مدیریت دچار ورشکستی شده اند، مالکان بعضی از این واحدها تمایلی به ادامه کار ندارند و توان مالی هم برای سرمایه گذاری جدید ندارد، از همین رو احیاگر جدید میتواند این واحد را مجدد راه اندازی کند، احیاگر میتواند به عنوان سرمایه گذار جدید هم وارد واحد صنعتی شود و برای بازگشایی آن با مالکان مذاکره کند.
در سامانه نهضت احیا به نشانی
https://nehzatehya.ir هم احیاگر و هم احیا جو میتوانند مشخصات خود را ثبت کنند و با یکدیگر ارتباط بگیرند.
گزارش مکتوب از امیر نوایی؛ خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما