حذف عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی
مجلس مصوب کرد که عنوان «مدرسه» از برخی واحدهای آموزشی که واجد شرایط قانونی این عنوان نیستند حذف شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت؛ نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی با ماده (۱) این طرح با ۱۵۰ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس ماده (۱) طرح مذکور؛ دو تبصره به عنوان تبصرههای (۲) و (۳) بهشرح زیر به بند «الف» ماده (۲) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مصوب ۱۴/ ۹/ ۱۳۹۵ الحاق و شماره تبصره آن به (۱) اصلاح میشود:
تبصره ۲- بکار بردن عنوان «مدرسه» به هر شکلی فقط برای واحدهای آموزشی و پرورشی که براساس شرایط و ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش به صورت دولتی یا غیردولتی تأسیس و اداره میشوند و آموزشهای رسمی را مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش ارائه میدهند مجاز است. مؤسسهها و مراکزی که خارج از این ضوابط از عنوان مدرسه استفاده میکنند به استثنای مؤسساتی که براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از عنوان مدرسه استفاده میکنند، مکلفند ظرف مدت سهماه پس از لازمالاجراءشدن این قانون واژه مدرسه را از عنوان خود حذف نمایند.
تبصره ۳- وزارت آموزش و پرورش موظف است در صورت احراز تخلف به فوریت شکوائیهای را به مبادی ذیربط مبنی بر غیرمجاز بودن فعالیت مدرسه یا مرکز آموزشی ارائه کند تا حداکثر ظرف مدت دوماه برابر مقررات و ضوابط نسبت به تعطیلی و مهر و موم (پلمپ) آن اقدام گردد.
بر اساس این گزارش؛ محمدحسین فرهنگی پیشنهاد حذف این ماده را ارائه کرد و در توضیحات آن تأکید کرد که نباید قانونی وضع کنیم که برای حوزههای علمیه سراسر کشور مشکل ایجاد کند. حوزههای علمیه قدمتی بالاتر از مدارس غیردولتی دارند از این رو حذف عنوان مدرسه از این مجموعهها به لحاظ تاریخی عوارض داشته و هیچ ضرورتی هم برای این مهم نیست.
در ادامه مهدی سعادتی بیشه سری نیز در موافقت با این پیشنهاد تأکید کرد که عنوان مدرسه باید از مجموعههای مختلفی از جمله مدارس طبیعت، حیوانات و ... حذف شود، حوزههای علمیه قدمتی تاریخی داشته و باید در این طرح مستثنی شوند چرا که سالیان سال محلی برای انسانسازی و پرورش روحانیت بزرگ و علما بوده است.
همچنین احمد امیرآبادی فراهانی نیز در ادامه با طرح این سوال که اگر مدرسه را از ابتدای حوزههای علمیه برداریم مشخص نشده که چه عنوانی باید جایگزین این مدارس که اقبال زیادی هم از آنها میشود، به کار بگیریم.
وی همچنین در ادامه صحبتهای خود تأکید کرد که این موضوع جزء مسائل اصلی امروز جامعه نبوده و مشکل مردم معیشتی و اقتصادی است. وی همچنین تأکید کرد مردم هم اکنون گرفتار وضعیت معیشتی بوده و کارگران و بازنشستگان و فرهنگیان گرفتار هستند لذا بهتر است در شرایط کنونی مجلس به حوزه نظارتی خود بیشتر توجه کند و تا پیش از بررسی لایحه بودجه وزرا را به صحن علنی برای ارائه توضیحات دعوت کند چرا که در ایام بررسی برنامه هفتم توسعه وزرا کمتر برای این موضوع در مجلس حاضر شدهاند. بنده معتقدم در شرایط کنونی که در آستانه سال نو هستیم باید به موضوعات معیشتی و نظارتی توجه ویژهتری داشته باشیم، همچنین که در آستانه انتخابات نیز قرار داریم و باید با رفع مشکلات مردم انگیزه آنها را برای شرکت افزایش دهیم.