پخش زنده
امروز: -
رییس مجلس شورای اسلامی گفت : طرح بزرگراه صدر سرمایه ای برای کشور ما شد و با روحیه جهادی و تلاش شبانه روزی ، این طرح با عظمت حدود دو سال طول کشید و نکته بسیار مهمی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در مراسم افتتاح طرح بزرگراه طبقاتی شهید صدر، افزود : در کشورمان طرح عمرانی بسیاری کلنگ زده شده اما یکی از آفت های آنها این است که زمان بسیار طولانی دارند.
وی گفت : گاهی ساخت بیمارستانی 15 ، 16 سال طول می کشد هم هزینه آن افزایش می یابد هم طرح کلنگی ارائه می شود .
لاریجانی اضافه کرد : در این سال ها کارهای بزرگی در شهر تهران انجام شده است و باید از کارهای شهردار تهران تجلیل کنیم ، اگر این همت ها و تدابیر نبود گرفتگی ترافیکی در شهر تهران معضلی بود با همین تلاش ها شرایط تغییر کرد .
رییس مجلس شورای اسلامی افزود : این روش مدیریت در اجرای طرح بزرگراه صدر نشان می دهد ظرفیت برای اجرای طرح ها وجود دارد و باید تدبیری شود که همانطور که برای طرح های عمرانی از نظر مهندسی کار می شود ، برای کلان طرح ها نیز باید کار شود که به اندازه شروع شود .
لاریجانی گفت : در همین گزارش آقای رییس جمهور در تلویزیون 400 هزار میلیارد تومان طرح عمرانی در کشور شروع شده است ، مگر چقدر در سال بودجه عمرانی داریم به عنوان مثال 20 هزار میلیارد تومان یعنی این طرح ها 40 تا 50 سال طول می کشد.
وی افزود:باید از ظرفیت حضور مردم در طرح های عمرانی استفاده کنیم، این کار موجب می شود سرمایه های بخش خصوصی وارد کار شود و هم سرمایه های انسانی که الان شکل گرفته است دچار خمودگی نشود.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت : از همه کارگران ، مهندسان ، فعالان همه بخش هایی که در این طرح بزرگ بزرگراه صدر سهم داشتند و از قرارگاه سازندگی سپاه سپاسگزاری می کنم .
لاریجانی افزود : ازآقای قالیباف که کاردان و پر انرژی هستند و کارهای ماندگاری در شهرداری تهران انجام دادند تشکر می کنم و این طرح سند درخشانی برای بخش مهندسی کشور است .
وی گفت: برای این طرح و تونل نیایش کارهای مطالعاتی چند وجهی انجام شد و از نظر مهندسی و تأثیری که بر ترافیک شهر تهران خواهد داشت مجموعه بسیار نفیس و ارزشمندی است.
لزوم سرمایه گذاری مردم در طرحهای عمرانی
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از کارهایی که برای سال آینده در بودجه کشور باید تدبیر شود و دولت نیز راغب است که سازوکار اجرایی ان را فراهم کند این است که برای کارهای گسترده ی عمرانی که شروع شده است روش های منطقی حضور مردم و سرمایه گذاری مردم فراهم شود.
علی لاریجانی در مراسم افتتاح طرح طبقاتی صدر افزود : این طرح ها نشان می دهد که این ظرفیت نیروی انسانی و کار در کشور وجود دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نکته دیگر که باید از ان قدردانی کرد و در گزارش آقای حسینی هم بود ، اینکه این پروژه با تدبیر ، ساماندهی و طراحی مهندسان ایرانی صورت گرفت، و اجرای ان نیز به دست مهندسان و افراد حرفه ای داخلی بود.
وی افزود : باید به این موضوع توجه کرد که در شرایط فعلی برون رفت اقتصادی ما نیز در همین مسئله نهفته است، یعنی اگر ما به نیروهای داخل اتکا و اطمینان کنیم آن فضای رونق داخلی به وجود می آید.
لاریجانی گفت: شاید آن وقت این تحریم ها کمک کند تا شرکت های ساختمانی داخلی رشد کنند و مهندسان ما که کار افرین هستند و نیروهای نسل جدید ما که وارد صحنه شده اند برای انان شغل ایجاد شود.
وی افزود: ان وقت تحریم ها تبدیل به نعمت می شود، درست است که فشار بر ایران است اما من همیشه نگرانی دارم که وقتی گشایش بوجود بیایید بخش های دولتی ما به سمت خریدهای کلان خارجی بروند و این ثروت نیروی انسانی داخلی را فراموش کنند .
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در برخی سالها صد میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم ، اگر ان سال ها این همت به سمت داخلی می رفت و واردات صورت نمی گرفت ، ان وقت این ظرفیت داخلی رشد پیدا می کرد و امروز اینقدر در مسائل اقتصادی مشکل پیدا نمی کردیم.
وی افزود: به هر حال این تجربه ای است و ما سال هایی بود که ثروت زیادی داشتیم اکنون دچار مشکل شدیم و اکنون از این تجربه باید استفاده کنیم که این یک نمونه از این پروژه هایی است که در اتکا به نیروی داخلی شد.
لاریجانی گفت: نکته دیگری که دراین پروژه درخشندگی داشت استفاده از زمان بود که بسیار ارزشمند است که در این پروژه ها با این روحیه تلاشگر و جهادی کار می شود چه قدر زمان کوتاه می شود.
وی افزود: به طور طبیعی چنین پروژه هایی زمان بسیار طولانی دارند بویژه که در مسیر ترافیکی نیز قرار داشت و این مانع از سرعت کار می شد. اما توانستند موفق عمل کنند که نشان می دهد این قدرت مدیریت و ساماندهی وجود دارد و استفاده از زمان برای عمر پروژه ها و نیروی انسانی فوق العاده مهم است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در یک گزارشی که مراجع ذیربط داده اند در آن آمده است که کار مفید روزانه در بخش دولتی حدود 22 دقیقه یا نیم ساعت است که شاید این خیلی دقیق نباشد.
لاریجانی ادامه داد: به هر حال اگر عمر متوسط کار مفید در دستگاههای اجرایی را یک ساعت در نظر بگیریم و در بخش صنعت دو و نیم ساعت، در طول سال یعنی800 ساعت کار مفید در این بخش انجام می شود.
وی افزود: این وضع ما را در بحث توسعه کشورها در رده آخر قرار می دهد یعنی قبل از عربستان و کویت و مابقی درانجام کار مفید از ما جلوتر هستند.
لاریجانی گفت : این شاخص برای ژاپن در طول سال حدود 2هزار و 400 ساعت است و برای کره هزار و 900 ساعت و ترکیه ، چین و امریکا نیز حدود هزار و 400 ساعت کار مفید در بخش صنعت دارند.
یعنی اگر بخواهیم همین مقیاس حدود 800 ساعت کار مفید را در نظر بگیریم و اگر بخواهیم در سطح ژاپن قرار بگیریم از 20 میلیون جمعیت شاغل ما 14 میلیون زاید محسوب می شود و شش میلیون کار مفید دارند و این طرح نشان می دهد که خیلی بهتر از این می توان کار کرد.
نقش محوری مدیریت در اجرای طرحهای عمرانی
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در مراسم افتتاح طرح بزرگراه طبقاتی صدر با اینکه ضعف مدیریت از مشکلات اساسی کشور در بخشهای مختلف است گفت: نگاه به طرحها نشان می دهد که مدیریت نقش محوری در اجرای طرحها دارد اگر تدبیر باشد، نیروی انسانی مفید و متخصص در کشور هست.
لاریجانی راه پیشرفت جهشی جمهوری اسلامی ایران را بهره گیری از نیروهای کاردان و با انرژی و تزریق آنها به بخشهای مختلف دانست که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه به بحث هدر رفت انرژی در کشور اشاره کرد و گفت : بر اساس آمارها تلفات انرژی از استخراج تا توزیع و مصرف در کشور معادل 432 میلیون بشکه نفت است که اگر راندمان را معادل 45 درصد بگیریم حدود 196 میلیون بشکه قابل قبول است ولی 236 میلیون بشکه هدر رفت اضافی است که در حدود معادل فروش فعلی نفت در کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قوانین مربوط به صرفه جویی و طرح ملی انرژی در مجلس و وجود قانون در این خصوص گفت: با وجود قانون ، این طرح به درستی اجرا نمی شود و این به علت مشکل مدیریت اجراست.
اشکالاتمان در زمینه انرژی زیربنایی است
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با قدردانی از دست اندرکاران اجرای طرح بزرگراه طبقاتی صدر گفت: اگر در مدیریت ، تدبیر لازم و هم جانبه و انرژی کافی و روحیه مجاهدانه برای کار باشد، کارهای بزرگی در کشور شدنی است .
علی لاریجانی با اشاره به اینکه دو شاخص درباره شدت انرژی و بهره وری وجود دارد که این ها تقریبا معکوس هم هستند افزود: شدت انرژی ، میزان انرژی مصرفی یعنی میزان بشکه نفت خام برای هر هزار دلار تولید ناخالص داخلی است که هر چه کمتر شود معلوم است در کشور بهتر کار می شود.
وی گفت: برعکس ، بهره وری انرژی میزان تولید ناخالص داخلی در قبال یک بشکه نفت خام است و این هر چه بیشتر شود وضع را بهتر نشان می دهد.
لاریجانی افزود: وضع ما در ایران چگونه است ؟ ، برای هر هزار دلار تولید ناخالص داخلی بر اساس امارهای 2008 ، معادل چهار و دو دهم بشکه نفت خام انرژی مصرف کرده ایم، این عدد برای ترکیه یک و میانگین جهانی آن ، یک و چهار دهم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: معنای آن این است که با مصرف انرژی ،معادل یک بشکه نفت خام ، 238 دلار تولید حاصل شده که این عدد برای ترکیه 971 دلار ، برای ژاپن 1320 دلار و برای اروپا 1452 دلار است .
وی ادامه داد: در قیاس با اروپا ،پنج ششم ان را دور ریخته و یک ششم ان را استفاده کرده ایم . حالا شما در نظر بگیرید که اسراف در دین اسلام چقدر امری کریه است.
لاریجانی گفت: ما در زمینه انرژی اشکالاتمان زیربنایی است و این امر به مسئله مدیریت بازمی گردد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: قانون مربوط به انرژی و ساختار و صرفه جویی ان را مصوب کردیم و سندش هم وجود دارد، پس مشکل اجرایی وجود دارد، لذا ما باید قدردان مدیرانی باشیم که کیفیت کارشان بالاست و من از آقای قالیباف و همه همکارانشان تشکر می کنم.
وی ادامه داد: این مدل مدیریت،کاری ارزشمند برای استفاده بهینه از منابع است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من از همه عزیزان و همه شرکت های پیمانکار و مدیریت شهرداری تهران که سهم بسزایی در اجرای این طرح داشتند تشکر می کنم و امیدوارم این نمونه کار هم در شهر تهران و در شهرهای دیگری که مشکلاتی دارند تکرار و باعث آسایش مردم در زندگی شهری انها شود.