پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز مطالعات بسیج سازندگی گفت: ۵۳۰ قرارگاه منطقهای و بیش از هزار قرارگاه محلی با خدمت رسانی در عرصههای مختلف بهداشت و درمان، کمک مؤمنانه، عمران و محرومیت زدایی مردم را پای کار مسائل نظام آوردند.
مجری: تفکر بسیجی؛ نیاز امروز کشور، رئیس جمهور در گردهمایی بسیجیان سراسر کشور با اعلام این مطلب گفت: برخورداری از تفکر بسیجی، ضامن رفع مشکلات اقتصادی و کارآمدی نظام اداری است. آقای رئیسی همچنین بسیج را مجموعهای معتقد به حق گرایی، حق خواهی، اجرای عدالت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی توصیف کرد و این تفکر را نیاز امروز کشور برشمرد.
سؤال: آقای ایل بیگی از صحبتهای امروز رئیس جمهور آغاز کنیم که اشاره کردند بسیج ضامن رفع مشکلات اقتصادی ایجاد یک نظام کارآمد برای اداره کشور است. مهمترین برنامه ریزیهای حوزه بسیج کشور در حوزهها و موضوعات مختلف برای تحقق این موضوع چگونه است؟
آقای علی ایل بیگی؛ رئیس مرکز مطالعات بسیج سازندگی: قطعاً مردم سالاری دینی و آوردن مردم به صحنههای مختلف کشور، ضامن حل مشکلات کشور است.بسیج به عنوان یک مجموعه سازماندهی شده، مقدمات این آمدن مردم به صحنه را فراهم میکند.
در بخش محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی؛ همان طور که رئیس جمهور فرمودند، نظام سازمان دهی و شبکه سازی بسیج بر حلقههای میانی عرصه اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی پایه ریزی شده که قرارگاههای را در سطوح مختلف در سراسر کشورشکل دادیم که میاندار این قرارگاه ها؛ مردم عزیز کشورمان هستند.
در سطح پهنه ای؛ ۱۱۰ قرارگاه پهنهای عرصه اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی در اقصی نقاط کشور فعال شدند.
۵۳۰ قرارگاه منطقهای و بیش از هزار قرارگاه محلی مأموریت را به عهده دارند که با آوردن مردم در عرصههای مختلف بهداشت و درمان، کمک مؤمنانه، خدمت رسانی، عمران و محرومیت زدایی و عرصههای گوناگون ظرفیت مردم را پای کار مسائل نظام بیاورند.
مردم چه در پایش و شناسایی مشکلات در این قرارگاهها و چه برای حل این مسائل اعزام میشوند به مناطق مختلف و محروم کشور که خود این نکتهای که رئیس جمهور فرموده بسترسازی حل مشکلات مردم را میکند.
مجری: بیشتر با شما صحبت میکنم راجع به بکارگیری ظرفیت فعال مردمی برای پیشبرد اهدافی که در بخشهای مختلف بسیج در کشور تعریف میشود.
سؤال: آقای غلامی قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی آن چه که تعریف میکنید برای محرومیت زدایی، آن چه که تعریف میکنید برای سازندگی در کشور، بر اساس کدام اولویتها است، ورود بسیج به هر کدام از این اولویتها بر اساس چه شاخصهایی صورت میگیرد؟
آقای مهدی غلامی؛ دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج: اجازه میخواهم ابتدا یک پیشینهای از فعالیتهای محرومیت زدایی بسیج عرض کنم. بعد از اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، جوانان انقلابی و بسیجی برای بحث محرومیت زدایی در مناطق محروم کشور حضور پیدا کردند به صورت خودجوش، این روند بعد از پایان دفاع مقدس شدت بیشتری گرفت و در سال ۷۹ تقریباً با ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت جهاد کشاورزی، مسئولیت سازماندهی گروههای کشاورزی که مشغول کار محرومیت زدایی در مناطق محروم و روستایی کشور بودند به سازمان بسیج سازندگی ذیل بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محول شد و این تدبیر رهبر معظم انقلاب بود.
این موضوع نزدیک دو دهه ادامه پیدا کرد. فعالیتهای محرومیت زدایی در حوزههای مختلف؛ ازجمله آبرسانی، بحث برق، بحث گاز، راه سازی، ادامه پیدا کرد تا این که در سال ۱۳۹۹ و با ابلاغ فرمان اعتلای ۱۰ ساله بسیج توسط رهبر معظم انقلاب و تشکیل قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی، یک مقدار ریل گذاری این موضوع متفاوت شد، به این معنی که موضوع محرومیت زدایی چهار اولویت اساسی در روستاها پیدا کرد.
ما در قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج در دو بستر روستا و حاشیه شهر تقریباً از سال ۱۳۹۹ که سند اعتلای بسیج ابلاغ شد، اولویت ما در دو بستر روستا و حاشیه شهر تعریف شد. در روستا ما چهار اولویت اصلی...
سؤال: یعنی علاوه بر آن طرحهای مختلف ملی که در قرارگاه دنبال میکنید، اهم برنامه ریزیها در روستاها و حاشیه شهرهاست؟
آقای غلامی: بله، برنامه یک فعالیت گستردهای است، بسیج یک شبکه مویرگی گسترده دارد که در تمام سطح کشور مشغول خدمت رسانی است. ما با توجه به نیازهای اساسی کشور، یعنی هم آن چیزی که دستگاههای اجرایی کشور درخواست داشتند و موضع اصلی کشور بود و هم این که مردم مناطق مختلف چه نیازی داشتند، بر اساس نیازسنجی صورت گرفته، چهار اولویت را در عرصههای خدمت رسانی و محرومیت زدایی در روستا تعریف کردیم.
اولینش بحث آب شرب روستایی بود که بعد از استقرار دولت سیزدهم الحمدلله با عزمی که در وزارت نیرو و شخص آقای وزیر نیرو هم وجود داشت؛ بحث جهاد آبرسانی در دولت تعریف شد و مجموعه سپاه و بسیج هم به کمک وزارت نیرو آمدند در قالب طرح جهاد آبرسانی؛ کمک به دولت برای آبرسانی به۱۰ هزار روستا که بسیج حدود ۳۵۰۰ روستا از این ۱۰ هزار روستا را به عهده دارد که پیشرفت خوبی هم داشته، نزدیک به ۱۶۰۰ روستا آبرسانی شده است.
اولویت دوم؛ موضوع آبخیزداری و احیای قنوات بود. این موضوع هم پیگیری شده، الآن در طرحی به اسم طرح آبخیز تا جالیز؛ ۱۹ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور برنامه ریزی شده، احیای ۱۰ هزار قنوات در کشور برنامه ریزی شده، اولویت سوم؛ مسکن محرومین و راه روستایی.
مجری: این چهار اولویت را جزئیاتش را از شما میپرسم که در قرارگاه برای پیشبرد مخصوصاً در روستاها و حاشیه شهرها چه کردید؟ چه برنامه ریزیهایی دارید و آن چه که حاصل قرارگاه است در هر کدام به چه موضوعاتی بر میگردد؟
سؤال: هر بسیجی؛ یک جهادگر است آقای درستکار ولی ما مجمع عالی جهادگران کشور را داریم. به طور کلی آن چه که تعریف کردید وظایف؛ در قالب کمی و در قالب فعالیتهای کیفی برای هر کدام چگونه است؟
حجت الاسلام والمسلمین محسن درستکار؛ مسئول مجمع عالی جهادگران کشور: من میخواهم تقریباً ۲۳ سال برگردم عقب یعنی سال ۱۳۷۹، در این سال که حضرت آقا دستور به تشکیل بسیج سازندگی دادند با ۴۹ گروههای جهادی؛ اردوهای جهادی شروع شد. گروههای جهادی، حرکتهای جهادی، جریان جهادی، سال ۹۸؛ جریان جهادی خدمت رسان و بحمدلله در سال ۱۴۰۲ ما ان شاء الله داریم جبهه جریان جهادی خدمت رسانی را راه اندازی میکنیم. ما از ۴۹ گروه جهادی به ۱۰۲ هزار گروه جهادی ثبت اطلس بسیج سازندگی رسیدیم. این ۱۰۲ هزار گروه جهادی که عرض میکنم؛ ۵۱ هزار گروه جهادی الآن در ورژن جدید اطلس بحمدلله ثبت شدند و گروههای فعال ما هستند، ۵۱ هزار گروه جهادی در نوبت ثبت و انتظار هستند.
روند هم به این صورت است که بایستی ۹ ماه تا یک سال این عزیزان فعالیت کنند؛ بعد برای آنها شماره حساب ثبت میشود، مجوز و مسیر را ان شاء الله ادامه میدهند. نکته چیست؟ چه شد و چه اتفاقی افتاد که مجمع تشکیل شد؟
سال ۹۸ حضرت آقا دیداری داشتند با جمعی از بسیجیان و گروههای جهادی، آن جا آقا اعلام کردند که گروهها باید تخصصی شوند، شبکه سازی باید کنند و این که گروهها دهها و صدها برابر شوند. بعد از آن دیداری داشتند در ۱۰ مرداد ۹۸ با تقریباً چهل و چند نفر از بچههای جهادی فعال و نخبگان جهادی، آن جا یک فرمان ۹ بندی صادر کردند و دیدارهای متعددی که با گروههای جهادی داشتند، ما به این نتیجه رسیدیم که باید برای دهها و صدها برابر کردن گروههای جهادی یک راهکاری بیندیشیم، این شد که سال ۹۸ اولین دوره مجمع جهادگران شکل گرفت که یک ساله بود؛ ۹۸ تا ۹۹، ۹۹ تا ۴۰۱، ۴۰۱ تا ۴۰۳ هم که بنده به عنوان خادم عزیزان در مجمع عالی جهادگران در خدمت دوستان هستم.
از نظر کمی و کیفی بایستی این گروهها رشد میکردند، کمی که عرض کردم ما از ۴۹ گروه جهادی به ۱۰۲ هزار گروه جهادی رسیدیم. از نظر شبکه سازی که آقا توقع داشتند. همین نکته بود؛ این شبکه سازی بحمدلله در ۵۴۳ نقطه کشور و در ۳۲ استان اتفاق افتاده، این مجمع عالی جهادگران کشور در سه سطح شهرستان، استان و کشور با انتخاب خود عزیزان گروههای جهادی در یک فراخوانی که زده میشود و نام نویسی که میشود انتخابات برگزار میشود. عزیزانی که از شهرستان منتخب
میشوند به استان راه پیدا میکنند، به استان و کشور. منتها در دور جدید که خدمت دوستان هستیم ان شاء الله یک تغییر و تحولاتی داشتیم و یک اصلاحیه به نظامنامه خورده که ان شاء الله این امر دارد محقق میشود و بحمدلله تا الآن هم اگر اشتباه نکنم؛ نزدیک به۳۲۰ نقطه از کشور انتخابات جدید که چهارمین دوره انتخابات شوراهای جهادی شهرستانهای ماست در حال برگزاری است.
مجری: راجع به حاصل این جهادگران که در قالب گروههای جهادی در کل کشور است در موضوع تولید محتوا و اندیشه که بسیار مهم است در حوزه بسیج بیشتر با شما آقای درستکار صحبت میکنم.
(پخش گزارش)
سؤال: آقای غلامی چهار اولویت را به ما گفتید؛ آب شرب، آبخیزداری، مسکن و راه؛ از کلیات و برنامه ریزیها در حوزه مسکن و راه بپرسم.
آقای غلامی: سال ۹۹که برنامه جامع محرومیت زدایی مردم پایه بسیج با اولویتهایی که عرض کردم تدوین شد، با هر کدام از نهادهای متولی اش در کشور تفاهمنامه هایش هم بسیج منعقد کرد. یعنی همراهی کامل دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلابی در این حوزه، کاملاً وجود دارد الحمدلله و البته با استقرار دولت سیزدهم شدت بیشتری هم پیدا کرد. این را هم عرض کنم که روح حاکم بر فعالیتهای محرومیت زدایی الآن شما فرمودید اولویتها را بحث آبرسانی و آبخیزداری؛ جهاد است یعنی روح حاکم بر این پروژهها که یک کار سخت افزاری و یک نرم افزاری است به اسم تفکر جهادی که گروههای جهادی محور این فعالیتهای سخت افزارانه هستند.
سؤال: آقای غلامی اگر بخواهیم عدد و رقم بگوییم با فعالیت گروههای جهادی، آقای درستکار هم به من کمک کنند، عدد و رقمها با ورود گروههای جهادی چه در حوزه مسکن و چه حوزه راه حتی آبخیزداری و موضوع آبرسانی در کشور، چقدر تغییر پیدا کرده، با توجه به این که میگوییم سرعت بخشی؛ یکی از مؤلفههای گروههای جهادی کشور است.
آقای غلامی: ورود گروههای جهادی به حوزه محرومیت زدایی، برکات زیادی دارد؛ یک قسمش بر میگردد به خود گروه جهادی که تربیت نسل انقلاب و تراز انقلاب را در پی دارد. تربیت مدیران آینده کشور را این گروههای جهادی تمرین میکنند. یک بخش اش هم بر میگردد به کمک دستگاههای اجرایی در حوزه تخصصی خودشان. خیلی در حوزه جهاد آبرسانی که البته احتمالاً مهمانی هم از وزارت نیرو خواهید داشت، خودشان بیشتر توضیح میدهند. گروههای جهادی نزدیک به ۳۵۰۰ گروه جهادی به صورت کامل یا مقطعی در این طرح حضور داشتند. البته طرح ادامه دارد که هم هزینهها را کاهش دادند و هم سرعت کار را افزایش دادند. معمولاً محرومیت زدایی در مناطقی صورت میگیرد که مناطق صعب العبور و دوردست هستند که کمتر پیمانکارها علاقه دارند که در این مناطق کار کنند. گروههای جهادی به خصوص بومی استانها در این مناطق حضور دارند، مردم و خیرین را پای کار میآورند و هم از لحاظ هزینه کمک به دستگاههای اجرایی میشود و هم سرعت کار را در این مناطقی که صعب العبور هستند افزایش میدهد. در سایر حوزهها هم همین طور است.
سؤال: آقای درستکار نظر شما هم بشنویم راجع به آن روح جهادی گروههای جهادی در سرعت بخشیدن به پروژههای مختلف در کشور.
آقای درستکار: مجمع عالی جهادگران کشور یک تیم۲۱ نفره است که این ۲۱ نفر؛ ۹ نفر به عنوان هیأت رئیسه، ۷ نفر به عنوان منتخبین گروههای جهادی، دو نفر هم فعلاً در نظامنامه اخیر، حکم انتصابی داشتند و به مجمع ملحق شدند. ۱۲ کارگروه تخصصی هم ما در مجمع داریم که این کارگروه تخصصی عمران، رسانه، فرهنگی، کشاورزی و دامپروری هستند که نقش اندیشه ورزی و مطالبه گری و سیاست گذاری به عهده مجمع عالی جهادگران کشور است. ذیل مجمع عالی جهادگران کشور؛ قرارگاههای عملیاتهای جهادی ما هستند که ما قرارگاههایی را داریم به صورت تخصصی ورود کردند. یکی از آن قرارگاهها کار عملیات را انجام میدهند و عملیات میکنند در اقصی نقاط کشور. یکی از این قرارگاه ها، قرارگاه تخصصی عمران است که در اقصی نقاط کشور عملیات و فعالیت میکند، قرارگاه بعدی ما قرارگاه کشاورزی و دامپروری است. این قرارگاهها به صورت تخصصی ورود کردند و دارند کارهای خدمت رسانی و محرومیت زدایی انجام میدهند.
سؤال: آقای جعفرزاده اهم فعالیتها در پروژههای تعریف شده و همچنین سرعت پیشرفت در جهاد آبرسانی در کشور در مناطقی که تعریف کردید به چه صورتی پیش میرود؟
آقای میثم جعفرزاده؛ رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو: طرح جهاد آبرسانی به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی کشور به لحاظ جغرافیایی همه کشور را در بر میگیرد از ابتدای دولت سیزدهم با محوریت۱۶ هزار روستا به صورت کاملاً عملیاتی آغاز به کار کرد و در این میان نزدیک به ۱۰ هزار روستا در قالب طرح قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی آغاز به کار کرد. یکی از وزنههای اصلی مجموعه قرارگاه امام حسن مجتبی، مجموعه بسیج سازندگی بود که از هفت هزار و ۱۳۸ روستای تفاهمنامه ابتدایی بیش از سه هزار و ۵۰۰ روستا به عهده این مجموعه عملیاتی و جهادی قرار گرفت. خوشبختانه تا امروز که در خدمت شما هستیم ظرفیتهای مختلفی را در این حوزه آبرسانی بکارگیری شده و بیش از ۳۵۰۰ روستا در سراسر کشور آبرسانی اتفاق افتاده، نزدیک به ۱۶۰۰ روستا که در قالب همین مجموعههای قرارگاههای امام حسن بود و توسط گروههای جهادی ما فعالیت هایش اتفاق افتاده، این آبرسانی اتفاق افتاده. بیش از چهل درصد
ما امروز پیشرفت پروژههای جهاد آبرسانی را داریم و با برنامه ریزیهایی که اتفاق افتاده، تا پایان ۱۴۰۳ مجموعه ۱۶ هزار روستا را به لحاظ کمی و کیفی آبرسانی پایداری را داریم.
البته من یک نکتهای را بگویم. در صحبت دوستان عزیز هم بود به نظرم نکته حائز اهمیتی است و این که نقاطی که در این روستاها انتخاب میشود، نقاطی است که معمولاٌ مشکلات خیلی جدی برای انتخاب پیمانکارها داشتیم، نکات صعب العبور به لحاظ کار کردن بسیار سخت و غیر از این که ما میتوانستیم با یک نگاه جهادی و مردمی سازی این فعالیتها را انجام دهیم قطعاً میسر نبود و این جزو اولویتهایی است که در مجموعه دولت سیزدهم به خصوص وزارت نیرو به شدت در حال پیگیری است و این ادامه دار خواهد بود تا به شاخص آبرسانی نزدیک به ۹۰ درصد را ما در سراسر کشور در حوزه روستایی داشته باشیم.
سؤال: اشاره کردید در پایان سال ۱۴۰۳ یک عددی از روستاهای کشور تأمین آب پایدار صورت میگیرد. وضعیت به طور کلی در روستاهای کشور به جهت تأمین آب پایدار کی محقق خواهد شد و بر عدد ۱۰۰ خواهد رسید یعنی تمام روستاهای کشورمان از آب شرب سالم برخوردار خواهند بود.
آقای جعفرزاده: عدد صد که شاخص دنیا به عنوان شاخص دستیابی آبرسانی در حوزه روستایی؛ شاخص ۶۵ درصد است و در حال حاضر که الآن با شما صحبت میکنیم شاخص ۸۰ درصد را در حوزه روستایی در ایران تجربه میکنیم.
قطعاً ما یک سری نقاطی داریم که شاید به لحاظ جمعیتی، توپوگرافی منطقهای و جغرافیای منطقهای ما نتوانیم آن دسترسی را داشته باشیم. بالأخره کوچ داریم، بحثهای کم آبی داریم و المانهای مختلفی است که در بحث آبرسانی تأثیرگذار است، ولی این هدف گذاری ۹۰ درصد تا پایان دولت سیزدهم قطعاً جزو برنامههای جدی وزارت نیرو است و تا امروز که خدمت تان هستیم این هدف گذاری به خوبی رفته جلو و با این رویکرد جدیدی که مخصوصاً در حوزه بحثهای سازندگی و جهادی اتفاق میافتد، تیمهای وسیع علمی که در سراسر دانشگاهها و دانشجوهای عزیز ما و موارد مختلفی که اتفاق میافتد، امید خیلی زیادی را به ما میدهد که میتوانیم در چهار یا پنج سال آینده یک رشد خیلی عالیای در حوزه جهاد آبرسانی برای مناطق روستایی داشته باشیم.
سؤال: آقای ایل بیگی نکتهای را اشاره کردند مبنی بر بکارگیری ظرفیتهای مردمی؛ بسیج یعنی مردم و مردم یعنی بسیج. آقای ایل بیگی جشنوارههای جهادگران را برنامه ریزی و ترتیب دادید، اول به ما بگویید با چه هدفی و چگونه برنامه ریزی شده و چقدر این ظرفیتهای مردمی در هر کدام از این جشنوارهها فعال خواهند بود؟
آقای ایل بیگی: بله جشنوارهها همان طورکه فرمودید استانداردها و تجارب موفقی که مردم داشتند در یک جشنوارههایی که در بخشهای مختلف استان با رویکرد منطقه محوری و محله محوری در اقشار متخصص بسیج با رویکرد تخصصی و در سطح ملی برگزیدگان اینها میآیند و آثار در سه بخش ادبی، هنری و تخصصی عرضه میشود و این باعث میشود که این گروهها از تجارب و الگوهای همدیگر استفاده کنند و تخصص اینها روز به روز عمیقتر و گستردهتر شود.
همان طور که آقای جعفرزاده اشاره کردند وقتی ما رویکردی که این دولت داشت و مردم را وارد عرصه مختلف کرده، باعث شده که یک رکوردهای عجیبی ثبت شود. ما رکوردهای جهانی را داریم جا به جا میکنیم که نقاط دور افتاده کشور با حرکت مردمی آبرسانی میشود و تا چند سال دیگر ما به رکورد۹۰ درصد و در سالهای آینده تمام روستاهای سراسر کشور با این حرکت مردمی آبرسانی اش تمام میشود. این اتفاق هیچ وقت رقم نمیخورد مگر این که ما سراغ مردمی که استعدادها و ظرفیتهای مختلفی دارند رفتیم، توانستیم با مراجعه به مردم و استفاده از تجارب و استعدادها و ظرفیتهای اینها مشکلات را پشت سر بگذاریم و حل مسئله کنیم. این یک ظرفیت بی بدیلی است که بسیج مردم را وارد صحنه میکند و هر وقت ما مردم را وارد صحنه کنیم مشکلات را پی در پی حل میکنیم.
ما در هشت سال جنگ تحمیلی وقتی توانستیم مردم را وارد صحنه کنیم، توانستیم جنگ را مردمی کنیم.
امروز میبینید که هستههای مقاومت که در سراسر جهان شکل گرفته و در مقابل استکبار و استعمار میایستند؛ همین مدل الگویی را پیش میبرند. قطعاً برای عرصههای پیشرفت و فراهم کردن بستر عدالت، این مدلی که امروز در جمهوری اسلامی اجرا میشود و در این دولت ضریب پیشرفت بیشتری را پیدا کرده که ما موضوعات خدمت رسانی و فنی را به دست دانشجویان و دانشمندان ملی خودمان بسپاریم و به گروههای مردمی بسپاریم این باعث میشود که هم مردم انگیزه بگیرند و هم مشارکت بیشتری داشته باشند و آن آیه قرآن که جاهدوا به اموالهم و انفسهم هم رقم بخورد و مردم با مال و جان و استعداد خودشان وارد این عرصهها شوند و مشکلات را دانه دانه حل کنند ان شاء الله.
سؤال: آقای غلامی یک مورد ما راجع به روستاها صحبت میکنیم؛ فعالیتهایی که در روستاها صورت گرفته و قرار است در قالب پروژهها و طرحهای مختلف تدبیر شود، ما برای حاشیه نشینی و حل مشکل حاشیه نشینی چه کردیم در بسیج؟
آقای غلامی: در حوزه روستایی و عرصههای مربوط به آن الحمدلله در دولت سیزدهم در سطح وزرا همکاری و اهتمام وجود دارد و کار با قوت جلو میرود. در حوزه حاشیه نشینی هم که حاشیه نشینی جزو پنج معضل اجتماعی چندین سال پیش حضرت آقا فرمودند و مطالبه داشتند از مسئولین کشور، مطرح است. بسیج تمام قد آماده است. ما سال۹۹پنج استان را که معضل حاشیه نشینی در آنها شدید بود برنامه کردیم که به کمک دولت بتوانیم ان شاء الله ظرف مدت سه تا پنج سال موضوع حاشیه نشین را از آن استانها جمع کنیم و اقدامات خوبی هم شروع کردیم. در حوزه روستایی الحمدلله همکاری و اهتمام دولت واقعاً بی سابقه است و کار با قوت جلو میرود، منتها در حوزه حاشیه نشینی ما هنوز طرف خودمان را علیرغم این که بسیج تمام قد آماده است در دولت پیدا نکردیم. حاشیه نشینها میتوانم این طور بگویم که مظلومترین قشر محروم کشور هستند. مناطق روستایی دهیاری، نماینده مجلس و بخشداری وجود دارد که مطالبات را پیگیری میکند، در سطح ملی اینها پیگیری میشوند ولی حاشیه نشینها واقعاً صدایی ندارند.
بسیج در این سالها سعی کرده که صدای حاشیه نشینها باشد. ما همین جا هم از دولت ضمن تشکر بابت این که در مناطق روستایی واقعاً تحول ایجاد شده در همین یکی دو سال، خواهش میکنیم که در حوزه حاشیه نشینی هم بپذیرند بسیج و کمک بسیج را و با همه ظرفیت بسیج آماده حل معضل حاشیه نشینی است.
سؤال: مهمترین برنامه ریزیهای مجمع جهادگران کشور را بگویید.
حجت الاسلام درستکار: ما همچنان که گروههای جهادی را شبکه کردیم در۵۴۳ نقطه کشور از نظر کمی، از نظر کیفی هم بحمدلله با برگزاری دورههای توانمندسازی برای فعلاً چهار گروه تخصصی عمران، رسانه، پدافند غیرعامل و کشاورزی و دامپروری دورههایی را برگزار کردیم برای قرارگاههای رسانهای دورههایی برگزار میکنیم تحت عنوان روایت که امروز سومین دوره اش در حال برگزاری است.
برای قرارگاههای عملیات جهادی، آن دورههای تخصصی شهید سلیمانی را برگزار کردیم و ان شاء الله با یک رویکرد جدید و دقیق، دور چهارم مجمع عالی جهادگران کشور را انتخاباتش را برگزار میکنیم و اگر اجازه بفرمایید نکتهای داشتم که ختم کلام بنده باشد؛ ما الآن نزدیک۵۷ شهید جهادی داریم که جان عزیزشان را طی این ۲۳ سال تقدیم نظام و انقلاب کردند ولی متأسفانه تا الآن اینها شهید جهادی و خدمت محسوب نشدند با توجه به این که کمیسیون شورای امنیت ملی ما رأی آوردیم در طرحهای دو و سه فوریتی، ولی تا الآن این در صحن علنی مجلس به روی میز نیامده و محقق نشده و خواهش میکنیم همچنان که حضرت آقا فرمایش فرمودند؛ در دولت مردمی و مجلس انقلابی ان شاء الله این طرحهای نیمه تمام را بایستی به سرانجام برساند. درخواست مان از این مجلس است که این را ان شاء الله هر چه سریعتر به روی میز بیاورند و در صحن علنی مجلس ان شاء الله بررسی شود.
آقای ایل بیگی: نوید بخش روزهای خوبی را داریم. ورود گروههای جهادی به عرصههای مختلف خدمت رسانی قطعاً آینده روشنی را برای کشور رقم میزند و ان شاء الله به اوج عالی اهداف انقلاب اسلامی خواهیم رسید. در موضوع آبرسانی میبینیم جهش گستردهای در آبرسانی دارد اتفاق میافتد. با همه تحریمها و فشارهای بین المللی با آمدن مردم به صحنه؛ اتفاقات بزرگی در حوزه آبرسانی اتفاق میافتد. قطعاً این اتفاقات در عرصههای دیگر اتفاق خواهد افتاد. دیدیم در کرونا وقتی مردم و گروههای جهادی ورود پیدا کردند، در مسابقه جهانی چطور این ورود مردمی توانست کمک کند به موضوع بهداشت و مبارزه با کرونا روزهای خوبی را ان شاء الله پیش رو خواهیم داشت.