پخش زنده
امروز: -
توسعه پوشش گیاهی و بذرکاری از جمله راهکارهای آبخیزداری، که در برخی مناطق استان گلستان هفتاد در صد از خسارات سیل را کاهش داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, ۲۰ مرداد ۱۳۸۰ طی ۱۲ ساعت بارش ۴۵۰ میلیمتری باران در شهرستان گالیکش استان گلستان، سیلی با حجم ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه را در تاریخ حوادث طبیعی این استان ثبت کرد.
بر اثر این سیل ۱۵ هکتار از جنگل استان گلستان ازبین رفت و ۵۲ میلیارد تومان به ارزش امروزی ۳۰۰۰ میلیارد تومان به باغات و اماکن مسکونی خسارت وارد شد.
پس از این سیل، اقدامات بیولوژیک آبخیزداری با گسترش پوشش گیاهی در دستور کار قرار گرفت و مردم دست بکار شدند و با تکثیر درختهای بومی، جنگل بازسازی شد.
به گفته فرامرزی کارشناس آبخیزداری، توسعه پوشش گیاهی یکی از راهکارهای جلوگیری از تخریب سیل و ذخیره آب است.
بذرکاری در مراتع از دیگر اقدامات آبخیزداری است که علاوه بر مهار سیل، اشتغال برای مردم روستا فراهم میکند ضمن اینکه کاشت برخی بذور مانند یونجه برای تغذیه دام نیز پرفایده است.
در حال حاضر در حوضه آبخیز ۴ هزار هکتاری اوغان در گالیکش , ۱۵۰ هکتار اقدامات بیولوژیک آبخیزداری یا توسعه پوشش گیاهی انجام شده تا از رسوب و فرسایش آب و خاک جلوگیری شود و خسارت احتمالی سیل کاهش یابد.
اقدامات بیولوژیک آبخیزداری با گسترش پوشش گیاهی ۷۰ درصد خسارات سیل را در سالهای بعد از جمله سیل ۶ مرداد ۱۴۰۰ وحتی سیل اخیر در گالیکش کاهش داده است.
سلامتی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان میگوید: از سال ۸۰ تاکنون ۱۱۰ سیل در این استان رخ داده و خسارت سیل در مناطقی که اقدامات آبخیزداری انجام شده ۷۰ درصد کاهش داشته است.