افزایش ۹۰ درصدی مصرف انتی بیوتیکها در مقایسه با پارسال
اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک نشان میدهد روند تجویز انتی بیوتیکها صعودی است و در مقایسه با سال قبل افزایش ۹۰ درصدی داشته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، همه افراد تجربه تکرار آزمایش ها، تصویربرداری پزشکی و تجویز مکرر برخی داروها را دارند. یکی از راههای مقابله با تجویزهای بی رویه، اصلاح تجویز دارو، بر اساس راهنماهای بالینی است.
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پیگیریهای ما از این وزارتخانه در شهریور ماه امسال عنوان کرد راهنماهای بالینی در کشور ما به سرعت در حال تدوین و ابلاغ است .
دکتر سعید کریمی گفت: تا کنون بیش از هزار و ۳۰۰ راهنمای بالینی در وزارت بهداشت تدوین و به همه مراکز درمانی، دانشگاهی، سازمانهای بیمه و پزشکان ابلاغ شده و اجرای آن ضروری است .
در خرداد ماه امسال نیز مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از تجویز بی رویه و غیر ضروری آزمایش تیرویید و ویتامین دی خبر داد.
دکتر محمد مهدی ناصحی گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد افراد جامعه دچار کمبود ویتامین دی دارند، نیاز به تکرار آزمایش ویتامین دی برای افراد نیست و اینموضوع در کمیتههای علمی رد شده است و متخصصان غدد نیز این تجویزهای بی رویه را رد کرده اند.
حالا هم بر اساس اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک مشاهده شده است که تجویز انتی بیوتیکها در مقایسه با پارسال افزایشی بوده است.
امیر حسین حبیبیان معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات بیمه سلامت گفت: ۱۴ انتی بیوتیک پر تجویز مورد بررسی قرار گرفته است و تجویز این انتی بیوتیکها در سال جاری افزایش ۹۰ درصدی نسبت به سال قبل دارد، و در ۸ ماه امسال معادل کل سال قبل انتی بیوتیک تجویز شده است .
گفتنی است متخصصان معتقدند، تا ۷ سال آینده در کشور با بحران مقاومتهای میکروبی مواجه هستیم و باید با اصلاح الگوی تجویز بر اساس راهنماهای بالینی هم سلامت جامعه تضمین و هم از هدر رفت ۴۰ درصد منابع حوزه سلامت جلوگیری شود.