پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تداخلات دارویی از مهمترین مسائل پزشکی و مسمومیت دارویی سومین علت مرگ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پارسال ۲۵۰ هزار مسمومیت داشتیم، گفت: سرانه مصرف دارو در ایران زیاد و در نتیجه تداخلات دارویی نیز بالاست و شایعترین مسمومیت داروها ست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: داروهای آرام بخش، مخدر و آنتیبیوتیکها از جمله داروهای است که میزان مسمومیت دارویی زیاد به دنبال دارد.
علیرضا زالی افزود: اگر بیماری ۵ دارو همزمان دارو مصرف کند، مصرف کننده چند دارویی است و یکی از عوامل بستری در بیمارستان همین موضوع است و اگر علت بستری تداخل دارویی باشد بین سه تا یک هفته بستری اضافه میشود.
وی با بیان اینکه ایرانیها در جهان جزو خودسرانهترین افراد در مصرف داروهستند، گفت: خانههای ایرانی تبدیل به قفسههایی از دارو شده است و وجود دارو در خانه عامل مهمی در مصرف خودسرانه است.
علیرضا زالی همچنین گفت: وقتی پرونده سلامت ایرانیان تکمیل شود پزشک به نوع مصرف و میزان دارویی که بیمار مصرف میکند، آگاه میشود و از تداخلات دارویی جلوگیری میکند.
توزیع ۱۵۰ نوع داروی بدون نسخه در داروخانه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ نوع دارویی بدون نسخه در داروخانهها توزیع میشود، گفت: ممکن است مصرف همزمان این داروها با داروهای دیگر تداخل ایجاد میکند.
علیرضا زالی با اشاره به وجود تداخل دارویی گیاهی با داروهای شیمیایی، گفت: دارویی مانند شیرین بیان برای معده مطلوب است، اما همین دارو باعث افزایش فشار خون شده و مصرف همزمان آن تداخل دارویی ایجاد میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره با اهمیت تداخلات دارویی با غذا، گفت: برای نمونه مصرف همزمان داروها با چای درست نیست و دارو اثر نخواهد داشت.
به زودی نخستین دارو با کمک هوش مصنوعی وارد بازار میشود
علیرضا زالی گفت: در آینده نزدیک نخستین دارو با کمک هوش مصنوعی وارد بازار میشود که مربوط به فیبروز ریوی است، با آمدن میکرو رباتها در آینده نزدیک با تحولی زیادی در داروها از جمله داروهای سرطانی و ام اس ایجاد میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هوش مصنوعی با استفراغ و تحلیل داروها قادر است تداخلات دارویی را پیش بینی کند.
علیرضا زالی گفت: هوش مصنوعی تنها کمک یار پزشک هستند و اصلا جای پزشک را نمیگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کاربردهای مختلف هوش مصنوعی، گفت: لباسهای پوشیدنی هوش مصنوعی میتواند حالتهای مختلف بیمار را بررسی کند و مثلا کاهش ضربان قلب، فشار خون و ... مشخص میکند.