پخش زنده
امروز: -
استاندار گیلان گفت: ما باید همه توان مان را بگذاریم که مردم روستا احساس بکنند یک توزان و عدالتی در توزیع منابع در بخشهای مختلف آموزشی، سلامتی و رفاهی در آنجا وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اسدالله عباسی استاندار گیلان در همایش ملی تعالی حکمرانی روستا در سالن اجتماعات وزارت کشور، گفت: ما در بخش جمعیت و مسکن روستایی برنامههای تشویقی در نظر گرفتیم در مسکن روستایی در اجرای طرح هادی خیلی مشکل نداریم، ولی مشکل جمعیتی است که ما تشویق میکنیم که مهاجران بیایند و به روستابرگردند.
وی افزود: در گذشته مراکز بهداشت به عنوان پیشران و پیشخوانی بود که تبلیغ میکردند برای اینکه ۲ بچه کافی است، اما امروز باستی در مراکز بهداشتی ما به عنوان پیشران و دیده بان سلامت جامعه این بایستی تغییر پیدا کند، ما ۱۱۳ دهستان داریم که هر دهستان بايد یک مرکز درمانی قرار بدهند با تربیت بهورزان که در آنجا تشویق بکنند برای افزایش جمعیت.
عباسی اضافه کرد: در گذشته خانوادهها پرجمعیت بودند آن موقع جمعیت روستایی زیاد بود برای کمک به پدران در امر کشاورزی و دامداری، اما امروز پدران کمکی ندارند، چون فرزندان به دلیل تحصیل و اشتغال مهاجرت کردند و شهرنشین شدند ما باید اشتغال روستایی را اولویت بدهیم، صنایع تبدیلی، صنایع بسته بندی و ظرفیتهای آن را در استان ما مزیت گردشگری و میراث فرهنگی را داریم مزیتهای کشاورزی، زنبورداری و مانند اینها را داریم و روی آنها کار میکنیم.
وی در ادامه بخش مسکن را مهمترین بخش خواند و تصریح کرد: در بخش مسکن بایستی به همان روستای زادگاه شان برگردند، مسکنی داشته باشند ما اعتبارات تسهیلات مسکن روستایی را افزایش دادیم و زمینه برای فرزندان روستاییان برای داشتن مسکن در روستای پدری تسهیل شده است و برای اشتغال هم تهسیلات اشتغال به آنها داده میشود.
استاندار گیلان تاکید کرد: همه توانمان را باید بگذاریم که مردم روستا احساس کنند یک توزان و یک عدالتی در توزیع منابع در آنجا وجود دارد، حالا چه آموزش باشد چه سلامت و سایر امکانات رفاهی که الان وزارت تعاون و رفاه اجتماعی در خصوص بخشهای رفاهی حتی خریدی را که دارند انجام میدهند در کالابرگ الکترونیکی ما در روستاها داریم این کار را انجام میدهیم، اگر بخواهیم روستاها را قدرت بدهیم روستاها ریشه هستند و شهرها شاخ و برگ آن ریشهها هستند که در آنجا رویش پیدا کرده و ثمر داده است و ما باید محصولات روستایی را بیاوریم و به شهر انتقال بدهیم.
عباسی سپس گفت: ما باید در بخشهای مربوط به آب، آبخیزداری را کار بکنیم منابع آبی و شبکههای آبی را باید بیایم ترمیم و بازسازی بکنیم، در بخشهای تلفن و برق و سایر امکانات باید تقویت بکنیم که مشکلات شان برطرف بشود.
استاندار گیلان در پایان تاکید کرد: ما همه اینها را در نرم افزار و سامانه تکام که در وزارت کشور است نرم افزار استانها را میگذاریم در سامانه که گزارشات دهیاران، مدیران کل روستایی و عشایری و معاونین عمرانی آنجا بتوانند ببینند، ما در استان خود سعی کردیم به فرمانداریها نقش بدهیم و به کمک بخشداران و دهیاران در روستاها بر اساس ظرفیت و مزیتهایی که وجود دارد کار بکنند و مورد حمایت ما قرار بکیرند.