پخش زنده
امروز: -
شرکت کنندگان در رویداد ملی تعالی حکمرانی روستا، بر اجرای نظامات سند تکام به منظور توسعه پایدار و ایجاد شرایط مناسب برای افزایش جمعیت و تولید در روستاها تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, روز دوشنبه (۲۹ آبان) همایش ملی تعالی حکمرانی روستا در سالن اجتماعات وزارت کشور با حضور مقامهای این وزارتخانه و استانداران ودهیاران سراسر کشور برگزار شد.
در این نشست طالبی دستیار ویژه وزیر کشور در سخنانی به اهمیت برگزاری این همایش و اهداف آن پرداخت و خاطرنشان کرد نیروی کار و تولید دو متغیر پیشرفت کشور است و دشمن چشم طمع دارد که با پایین آوردن جمعیت و تولید این هدف محقق نشود؛ و توجه به این متغیرها در روستا میتواند به توسعه منجر شود.
طالبی افزود رویداد تعالی حکمرانی روستا به این سه گانه جواب میدهد که کجا بودیم و از رژیم طاغوت چه تحویل گرفتیم؟ کجا ایستاده ایم و برای رفع فقر ومحرومیت روستاها چه کرده ایم؟ و در آخر اینکه کجا میخواهیم برویم؟
دستیار یویژه وزیر کشور دربخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد برای توسعه روستاها باید در حوزه سیاستگذاری قوانین متناسب با توسعه روستایی تدوین کرد و در حوزه تنظیم گراها نیز باید دستگاههای پشتیبان به صحنه بیایند که در این میان استانداریها پیشران میدان هستند.
سردار بکایی جانشین وزیر کشور نیز در این همایش ضمن اشاره به اینکه تحول مورد توجه نظام، تحول در روستاست به تاکید رهبر فقید انقلاب اسلامی (ره) و همچنین مقام معظم رهبری بر اهمیت روستاها پرداخت که روستا و عشایر را کانون تولید و ارزش آفریتی و خواستگاه اقتصاد مقاومتی وسنگر تامین امنیت غذایی ایران اسلامی میدانند.
بکایی افزود امام خمینی (ره) در همین مسیر برای رفع محرومیت روستاییان دستور تاسیس نهادهایی، چون شوراهای روستا و مراکز خدمات عشایری و روستایی وهیاتهای ۷ نفره واگذاری زمین و جهاد سازندگی را صادر کرد.
سردار بکایی دربخش دیگری از سخنان خود گفت که مقام معظم رهبری نیز یک ماه پس از قرار گرفتن در جایگاه رهبری صریح کردند که سیاست کلی نظام این است که روستاها آباد شود و کشاورزان کار تولید را جدی بگیرند و مسئولان باید بر این اساس برنامه ریزی کنند.
مقام معظم رهبری در آن مقطع تاکید داشتند ما که میخواهیم با ابرقدرتهای دنیا و زورگویان وچپاولگران سینه به سینه مقابله کنیم باید اساسیترین و اصلیترین نیاز مردم و کشور یعنی امر تغذیه را به نقطه اطمینان بخش برسانیم و این جز با توجه به روستاها امکان پذیر نیست. این سیاست را مسئولین باید دنبال کنند وخود روستائیان نیز باید به این قضیه اهتمام بورزند.
جانشین وزیر کشور با اشاره به برخی از سیاستهای مخرب رژیم پهلوی از جمله اصلاحات ارضی که به مهاجرت معکوس روستائیان به شهرها منجر شد بر نفوذ صهیونیزم در اشاعه این برنامهها تاکید و خاطرنشان کرد در یکی از پروتکلهای ۲۴ گانه صهیونیسم آمده فقر اسلحه ماست وقدرت مادر گرو کاهش مستمر مواد غذایی وضعف جسمی مردم میباشد چرا که از این طریق میتوانیم آنها را در اختیار داشته باشیم تا نتوانند علیه خواسته ما مقاومت کنند.
سردار بکایی با تاکید بر اینکه اکنون نیز جمعیت کمتری در روستاها زندگی میکنند که برای آینده کشور خطرناک است تصریح کرد از ابتدای دوره دولت سیزدهم بر اساس برنامه سند تحول دولت واسناد بالادستی تلاش شد سندی برای پیشرفت همه جانبه روستا تحت عنوان تکام تدوین و آماده شود چرا که به یقین رسیدیم هیچ راهی برای دستیابی به توسعه جز از مسیر روستا نداریم.
سردار بکایی تصریح کرد سند تکام یک سند گفتمانی است که میگوید روستا باید از همه امکانات زیستی واشتغال بهرهمند باشد و در آن ۱۶ نظام ویژه روستا و روابط پایدار جوامع محلی ودستگاههای دولتی توسط تسهیل گران مردم بر پایه اسناد توسعه اقتصادی واشتغالزایی روستا تشریح شده است.
به گفته سرداربکایی بر اساس نظامات سند تکام بایدترتیباتی در روستاها جاری باشدتا امکان زیست فراهم و مهاجرت معکوس انجام شود. تسهیل آموزش و پروش، بهداشت و مسایل حقوقی و... از مواردی است که در این سند دیده شده تا شرایط زندگی مناسب در روستاها فراهم شود.