آلودگی هوا سبب بروز سرطان سینه میشود
آلودگی هوا با افزایش ۱۰ میکروگرم بر متر مکعب باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از « پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی ایران » ، در مطالعهای که اخیراً در مجله موسسه ملی سرطان منتشر شده است، محققان از یک مدل همگروهی فضایی-زمانی بزرگ برای بررسی ارتباط بین تخمینهای قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان استفاده کردند.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا (ذرات معلق در هوا با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر) (PM۲.۵) با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است و افزایش ۱۰ میکروگرم بر متر مکعب برای افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه تا ۸ درصد در زنان کافی است.
سرطان سینه شایعترین سرطان در بین زنان در سراسر جهان است و شیوع آن بیش از ۷.۸ میلیون نفر در سراسر جهان تخمین زده میشود. سرطان سینه در هر کشوری از جهان در زنان در هر سنی پس از بلوغ اتفاق میافتد، اما با افزایش نرخ ابتلا در سنین بالاتر در ارتباط است.
سرطان سینه یک بیماری ناهمگن با عوامل خطر شناخته شده متعدد از جمله سابقه باروری زنان، مصرف الکل، چاقی و استفاده از هورمونهای بیرونی است. مشاهده شده است که این عوامل خطر با علت بیماری مطابقت دارند و نشان میدهند که سرطان سینه ممکن است توسط آلایندههای محیطی با خواص مختل کننده غدد درون ریز ایجاد شود.
ذرات معلق در هوا با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر (PM۲.۵) توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان یک سرطان زا شناخته شده برای انسان طبقه بندی شده است.
بیشتر شواهد مربوط به اختلاف مواجهه به غلظتهای محیطی اندازهگیری شده یا مدلسازیشده تجربی یا ارزیابی نزدیکی به منابع انتشار صنعتی یا جادهای متکی است. ذرات ریز ترکیب پیچیدهای از آلایندههای متعدد از جمله فلزات (نیکل، سدیم)، متالوئیدها (سیلیکون)، آمونیوم، ازن، ترکیبات آلی، نیتراتها و سولفاتها هستند. در حالی که تحقیقات اخیر نقش دی اکسید نیتروژن (NO۲) را به عنوان یک سرطان زا در هوا شناسایی کرده است، تحقیقات روی ذرات ریز نادر و متضاد باقی مانده است.
با توجه به شیوع سرطان سینه و افزایش تدریجی نرخ جهانی بروز بیماری، تحقیق برای شناسایی عوامل ایجاد کننده این بیماری ضروری است، زیرا این موارد میتواند به مداخلات سیاسی برای جلوگیری از گسترش شرایط بالقوه کشنده کمک کند.