وضعیت بحرانی سد الغدیر
مدیر امور منابع آب ساوه گفت: حجم سد الغدیر ساوه به کمترین مقدار در طول پنج سال گذشته رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ امیرحسینی افزود: حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه به کمتر از ۲۰ میلیون متر مکعب رسیده که تنها پنج میلیون متر مکعب، قابل بهره برداری است.
وی افزود: هم اکنون حدود ۳۵۰ لیتر در ثانیه از منابع آبی ذخیره شده در سد الغدیر به مصارف شرب شهر ساوه اختصاص یافته و هیچ سهمی برای مصارف کشاورزی تخصیص نمییابد که با این روند مصرف نهایتا تا پایان دی ماه این آب کفاف مصرف شرب را خواهد داد.
مدیر امور منابع آب ساوه اضافه کرد: کاهش نزولات آسمانی، ورودی آب به سد الغدیر ساوه را به شدت کاهش داده به طوریکه در سال گذشته در همین بازه زمانی، ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سد ذخیره بود، که اینک به ۵ میلیون متر مکعب مفید رسیده است.
سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتونی است که در سال ۷۲ با هدف تامین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.
این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغالزایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگیهای مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل میشود.
گفتنی ست در کنار امید به بارش رحمت الهی، صرفه جویی و رعایت الگوی مصرف می تواند در پایدار کردن منابع آبی ساوه موثر واقع شود.