پخش زنده
امروز: -
دادستان ساوه از وضعیت بحرانی سدالغدیر ساوه انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ دادستان ساوه به منظور بررسی دقیق آخرین وضعیت منابع آبی سد الغدیر ساوه، دلایل به حداقل رسیدن میزان آب ذخیره شده در دریاچه سد با گذشت تنها چهار سال از سرریز شدن، بازدید از نقاط بالادستی سد و صدور دستورات قضایی در خصوص برداشتهای غیرمجازی که از رودخانه قره چای در بالادست این سد انجام میشود و نیز مسلوب المنفعه کردن چاههای غیرمجاز باغات پائین دست سد الغدیر، به همراه معاون خود در معیت مدیر امور منابع آب، مدیرعامل شبکه آبیاری و مدیر بهره برداری از سدالغدیر و جمع دیگری از مسئولان حوزه آب ساوه از منطقه بازدید کرد.
دادستان عمومی و انقلاب ساوه در حاشیه این بازدید گفت: کاهش نزولات آسمانی، بهره برداری و برداشت غیرمجاز و خارج از تعرفه بعضی از کشاورزان، موجب بحرانی شدن شرایط فعلی سدالغدیر شده است.
سازنده خواستار جوابگویی مسئولان مربوطه درخصوص نوع مدیریت آب ذخیره شده در سد الغدیر بعد از سرریز شدن آن در سال ۱۳۹۸ شد و گفت: دادستانی ساوه به عنوان مدعی العموم از بانیان وضع موجود سد در هر سطحی که باشند مطالبه گری خواهد کرد، اما تا تحقیقات کارشناسانه و تخصصی انجام نشود نمیتوان برخورد قانونی و برابر مقررات انجام داد.
او در خصوص برداشتهای غیرقانونی نیز گفت: در نقاطی که برداشتهای غیرقانونی صورت میگیرد با حضور مسئولان امور منابع آب و مأموران انتظامی دستور قضایی مبنی بر مسلوب المنفعه کردن چاهها و متوقف کردن برداشتها صادر میشود.
دادستان عمومی و انقلاب ساوه گفت: با توجه به کاهش دبی ورودی، منابع سد الغدیر بسیار کاهش یافته است به همین دلیل شرکت آب منطقهای مرکزی مکلف شد تا بستر رودخانه قره چای که مسیر ورودی آب به سد است را لایروبی و بهینه سازی کند تا مسیر همین مقدار آب ناچیز هم هموار شود.
دادستان ساوه با تأکید بر اینکه منابع آبی سدالغدیر باید به طور صحیح مدیریت میشد، گفت: مسئولان و مراجع ذیربط باید جواب تحلیلی و علمی بدهند که چرا سدالغدیر که در سال ۱۳۹۸ سرریز کرده، بعد از گذشت چهارسال وضعیت نامناسب و بحرانی پیدا کرده است؟
سازنده تصریح کرد: کارشناسان و مسئولان مربوطه قطعا از شرایط آب و هوایی کشور بطور دقیق مطلع هستند و باید با آینده نگری نسبت به حفظ منابع آبی سد و مدیریت صحیح آن، سازوکار لازم اتخاذ میشد تا امروز دچار بحران آبی و قرار گرفتن سد در وضعیت قرمز نباشیم.
مدیر امور منابع آب ساوه آخرین وضعیت منابع آبی سدالغدیر را تشریح کرد و گفت: میزان آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر این شهرستان به کمترین میزان خود قبل از سال ۱۳۹۸ رسیده و در حال حاضر دبی ورودی سد الغدیر ساوه ۸۰ لیتر در ثانیه است که این میزان آب ورودی به سد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش قابل ملاحظهای یافته است.
امیرحسینی افزود: حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه به کمتر از ۲۰ میلیون متر مکعب رسیده و از این میزان آب ذخیره شده کنونی در دریاچه سدالغدیر تنها چهار میلیون متر مکعب، قابل بهره برداری است.
او بیان کرد: هم اکنون حدود ۴۵۰ لیتر در ثانیه از منابع آبی ذخیره شده در سد الغدیر به مصارف شرب شهر ساوه اختصاص یافته و هیچ سهمی برای مصارف زراعی تخصیص نمییابد.
شاهرخ رئیس بهره برداری سد الغدیر ساوه نیز در خصوص نحوه مدیریت و وضعیت سد الغدیر ساوه در این مدت جوابی نداد.
حضور در بعضی نقاط بالادستی سدالغدیر ساوه در حوزه قضایی شهرستان تفرش، اما در حوضه آبریز ساوه واقع شده و بازدید از بعضی بندهای خاکی و بررسی نحوه بهرهبرداری آب از رودخانه قرهچای، قنوات منطقه و نیز چاههای آب، قسمتی از برنامههای این بازدید بود.