خانواده سه چهارم افراد مرگ مغزی؛ راضی به اهدا عضو نمیشوند
مسئول اداره پیوند و فراهم آوری اعضاء وزارت بهداشت گفت: در کشور ما سالانه بالغ بر ۴ هزار نفر مرگ مغزی میشوند، اما در بهترین حالت، خانواده هزار و صد نفر راضی به اهدا عضو میشوند یعنی چیزی حدود یک چهارم، که نسبت به افراد مرگ مغزی شده بسیار کم است.
دکتر ساناز دهقانی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه امیدواریم به کمک کارهای فرهنگی و افزایش آگاهی عموم جامعه بتوانیم تعداد افرادی که اهدا عضو می کنند را بیشتر کنیم، افزود: روزانه بین ۷ تا ۱۰ نفر از افرادی که در لیست انتظار برای گرفتن اعضای پیوندی هستند به دلیل راضی نشدن خانواده بیماران مرگ مغزی به اهدا، جانشان را از دست میدهند.
پشیمانی خانوادههایی که راضی به اهدا عضو نمیشوند
وی در پاسخ به اینکه آیا پیمایشی در خصوص وضعیت خانوادههایی که راضی به اهدا عضو نشده اند انجام شده است؟ گفت: همه خانوادههایی که به هنگام رضایت گیری راضی به اهدا عضو نمیشوند، بعدا پشیمان میشوند و میگویند کاش از آن فرصتی که به ما داده شده بود استفاده کرده بودیم.
هر اهدا کننده عضو میتواند ۵۳ نفر را از مرگ یا معلولیت نجات دهد
مسئول اداره پیوند و فراهم آوری اعضاء وزارت بهداشت با بیان اینکه هر فرد اهدا کننده عضو روی هم رفته میتواند ۵۳ نفر را از مرگ یا معلولیت نجات دهد گفت: هر فرد مرگ مغزی شده؛ ۸ عضو قابل اهدا دارد که میتواند زندگی بخش دیگران باشد و همینطور نسوج بدن او مثل قرنیه رباتها تاندون پوست میتواند به افرادی که معلولیت دارند کمک کند.
قطعه ۳۰۷ قطعه ایثارگرانی است که اهدا عضو داشتند
دکتر دهقانی با بیان اینکه یکی از وظایف ما در امر اهدا؛ فرهنگ سازی است و اینکه نشان دهیم که چقدر اهدا میتونه زندگی افرادی رو که در لیست انتظار پیوند هستند تغیر بدهد گفت: یکی از کارهایی که ما برای فرهنگ سازی انجام دادیم تخصیص قطعاتی در بهشت زهرا به اهداکنندگان عضو هست و همچنین به کمک خانوادهها کتیبه سنگی جان آفرینان را در قطعه ۳۰۷ نصب کردیم که نشانگر اهدا عضو هست و اینکه این قطعه با قطعات دیگر متفاوت هست و نشان میدهد اینجا ایثارگرانی مدفون هستند که اهدا عضو داشته اند.