سفره زاگرس نشینان رنگین از آش ترخینه
ترخینه با فواید درمانی بسیار در فصل سرما یکی از سوپ یا آشهای اصیل زاگرس نشینان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ در این روزها که کم کم به فصل سرما نزدیک میشویم ایلامیان دست به کار پخت آش ترخینه میشوند.
آشی که مهارت پخت آن در فهرست آثار ناملموس کشور نیز ثبت شده است.
در آش ترخینه از انواع ادویه و سبزیهای محلی همچون پونه، شنبلیله گرفته تا شلغم، دوغ ترش، فلفل، گندم استفاده میشود.
آش ترخینه از آشهای محبوب استان ایلام محسوب میشود که زنان ایلامی در اواخر تابستان و یا میانه تابستان اقدام به درست کردن آن میکنند و ترخینه بعد از طی مراحلی، در طی یک هفته الی ۱۰ روز آماده برای فصل زمستان است.