چین بهدنبال رفع نگرانیها درخصوص امنیت غذایی است
همزمان با تبدیل شدن امنیت غذایی به یکی از اولویتهای اصلی پکن، انجام آزمایشها بر سویا و ذرت تراریخته در بیست شهرستان از پنج استان دیگر چین، گسترش مییابد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر همکاری فناوری سفارت ایران در پکن ، همهگیری ویروس کرونا و سایر تنشهای بینالمللی، نگرانیها درباره تامین امنیت غذایی چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده غذا در جهان را افزایش داده است.
وزارت کشاورزی و امور روستایی چین اعلام کرد امسال نیز در استان گانسو در شمال غربی این کشور، بذر تراریخته تولید خواهد کرد.
به گفته این وزارتخانه، فناوری تراریخته کشاورزی نقشی بیبدیل در افزایش بازده محصولات، کاهش تلفات ناشی از آفات، بیماریها و علفهای هرز، کاهش استفاده از آفتکشهای شیمیایی و صرفهجویی در هزینههای نیروی کار داشته است. ذرت و سویا تراریخته، مقاومت بسیار زیادی در برابر آفات و علفکشهای مرتعی از خود نشان دادهاند و بازده محصول بین ۵٫۶ تا ۱۱٫۶ درصد افزایش یافته است.
این وزارتخانه در بیانیه خود برای ترغیب مردم به رفع تردیدها در خصوص محصولات تراریخته، به نمونههای موفق زیادی اشاره کرده و شایعات دیرینه مبنی بر اینکه غذای تراریخته ممکن است باعث سرطان و ناباروری شود را مردود دانست.
در این بیانیه همچنین آمده است: “ایمنی، مبنا و پیششرط صنعتی شدن گونههای اصلاح شده ژنتیکی است و محصولات غذایی تراریخته که برای ورود به بازار تایید شدهاند، ایمن هستند. ”
این وزارتخانه متعهد شد نظارت قانونی بر صنعت تراریخته را افزایش دهد تا از ایمنی مواد غذایی و نظم صنعتی محافظت کرده و در عین حال، طرحهای آزمایشی را نیز ترویج کند.
پکن در سالهای اخیر تلاش کرده است تا خودکفایی این کشور در زمینه تولید سویا و ذرت را افزایش دهد تا خطر قرار گرفتن در «تنگناها» از جمله تنگناهای ناشی از جنگهای تجاری را کاهش دهد.
بنا به اعلام وزارت کشاورزی، چین که بیش از ۶۰ درصد تجارت جهانی سویا را در اختیار دارد، خودکفایی خود را از ۱۵ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۱۸٫۵ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش داده و متعهد شده است که در ۱۰ سال آینده این عدد را به ۳۰٫۷ درصد برساند.
به گفته اداره کل گمرک، واردات سویا از دو واردکننده اصلی یعنی آمریکا و برزیل، در سال گذشته به ترتیب ۱۰ و ۶ درصد کاهش یافته است.
طبق گزارش تحقیقاتی موسسه مالی «تیانفنگ» در ماه نوامبر، فناوری تراریخته بر اساس میزان کمبود ذرت و سویا در کشور و تقاضا برای آن، رواج بیشتری خواهد یافت. بر اساس این گزارش، فناوری تراریخته میتواند به چین کمک کند تا تولید ذرت را بین ۷ تا ۱۷ درصد افزایش و مصرف آفتکشها را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.
با توجه به فاصله زیاد بین عرضه و تقاضا برای ذرت و سویا و در نتیجه، وابستگی بیشتر به بازارهای خارجی، پذیرش و استفاده از این فناوری برای چین منافع قابل توجهی در بر خواهد داشت.
در راستای محافظت از خودکفایی کشور در زمینه منابع بذر، پکن در سال ۲۰۲۱ برنامه احیای بذر و همچنین، طرح سهساله برآورد منابع ژرمپلاسمای کشاورزی را در سراسر کشور اجرا کرد.