چین جوانترین ترکیب خدمه خود را به فضا فرستاد
چین ۴ آبان سفینه فضایی سرنشیندار شنزو-۱۷ را سوار بر حامل فضایی لانگ مارچ-۲اف از مرکز جیوکوآن این کشور به فضا پرتاب کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، ایستگاه فضایی چین وارد مدار لنگرگاه شده و آماده پهلوگیری با سفینه فضایی شنزو-۱۷ است. خدمه این ماموریت از زمان شروع ساخت ایستگاه فضایی چین به عنوان جوانترین ترکیب این کشور شناخته میشوند و برای نخستین بار به تعمیر و نگهداری آزمایشی خارج از سفینه خواهند پرداخت. کاپیتان ماموریت ۴۸ ساله و دیگر خدمه ها ۳۴ و ۳۵ ساله هستند.
خدمه شنزو-۱۷ (Shenzhou-۱۷)، قرار است حدود ۶ ماه در مدار بمانند و به آزمایش محمولههای علمی و کاربردی فضایی در مدار و فعالیتهای خارج از ایستگاه بپردازند.
لانگ مارچ-۲اف (Long March-۲F) یک حامل فضایی ۲ مرحلهای بوده که آن را آکادمی فناوری حامل فضایی چین (China Academy of Launch Vehicle Technology) ساخته است. این حامل با وزنی بالغ بر ۴۶۰ تن میتواند ۸۴۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار لئو برساند. طول کلی لانگ مارچ-۲اف ۶۲ متر بوده و هر دو مرحله آن ۳.۴ متر قطر دارند.
حامل فضایی مذکور اولین بار در سال ۱۹۹۹ به فضا پرتاب شد و با احتساب این عملیات تاکنون ۲۱ ماموریت را انجام داده که در همه آنها موفق عمل کرده است. لانگ مارچ-۲اف از دی متیل هیدرازین نامتقارن (UDMH) و دینیتروژن تتراکسید (Dinitrogen Tetroxide) به عنوان سوخت استفاده میکند.