برای نخستین بار در بیمارستان قائم (عج)
انجام نخستین عمل نیمه تهاجمی درمان «زردی» در شمال شرق کشور
نخستین عمل نیمه تهاجمی درمان «زردی» برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت در بیمارستان قائم (عج) انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عمل نیمه تهاجمی «هپاتیکو گاستروستومی» برای درمان زردی انسدادی با استفاده از دستگاه اندوسونوگرافی برای نخستینبار در شمال شرق کشور در بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شد.
فوق تخصص کبد و گوارش بالغین دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جراح این عمل نیمه تهاجمی گفت: درمان زردی انسدادی برای بیمارانی که پس از عمل جراحی آناتومی معده و روده آنان به هر علتی دچار تغییر شده است، کاربرد دارد.
دکتر سید موسی الرضا حسینی بیان کرد: تکنیک «هپاتیکو گاستروستومی» یا «برقراری ارتباط بین معده و کبد» برای درمان بیمارانی که دچار زردی انسدادی شده اند و یا آناتومی معده و روده آنان با عمل گاستروکتومی (برداشت بخشی و یا تمام معده) دچار تغییر شده است، استفاده میشود.
وی گفت: همچنین برای بیمارانی که دچار ایکتر انسدادی (انسداد مجاری صفراوی) شده و امکان انجام «ای. ار. سی. پی» (آندوسکوپی تشخیصی و درمانی مجاری صفراوی و لوزالمعده) برای آنها میسر نیست، میتوان از این تکنیک استفاده کرد، بطوریکه در این روش دستگاه اندوسونوگرافی وارد معده شده و از طریق لوب چپ کبد وارد مجاری صفراوی و سپس نسبت به «استنتگذاری» اقدام میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تکنیک هپاتیکو گاستروستومی تاکنون بیشتر در تهران و به صورت معدود توسط برخی از استادان این رشته انجام شده است، افزود: اکنون برای نخستین بار در مشهد شاهد انجام این تکنیک بر روی یک بیمار ۷۰ ساله مبتلا به سرطان معده هستیم، سال گذشته عمل گاستروکتومی (برداشت بخشی از معده) بر روی این بیمار انجام شده بود که پس از یکسال دچار عود سرطان و متعاقبا به زردی انسدادی مبتلا شده بود.
دکتر حسینی گفت: این بیمار پس از یک روز بستری در بیمارستان قائم (عج) مشهد، با حال عمومی مناسب مرخص شد.