پخش زنده
امروز: -
خواص بیشمار سیب سبب شده است بیست و دوم اکتبر بعنوان روز جهانی این میوه خوشمزه نامیده شود.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) بعنوان روز جهانی سیب نخستین بار در بریتانیا مطرح شد و بعدها به دیگر کشورهای دنیا هم رسید.
روز جهانی سیب
در حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نوع سیب در دنیا وجود دارد و در حدود ۲۰ سال طول میکشد که روزی یک عدد از آن سیبها را امتحان کنید.
یک درخت سیب میتواند بیش از ۱۰۰ سال عمر کند.
هر سیب در اندازه متوسط ۸۰ کالری دارد.
بزرگترین تولیدکنندههای سیب در دنیا:
چین
ایالات متحده
ترکیه
لهستان
ایتالیا
بیماری به نام Malusdomesticaphobia وجود دارد که درحقیقت فوبیا یا ترس از سیب است.
سیب هیچ گونه چربی، سدیم و کلسترولی ندارد و به جای آن منبع خوبی از فیبر است.
سیب یکی از اعضای خانواده گل رز است.
این میوه سالم و خوشمزه را میتوان نه فقط در ظرف میوه خوری بلکه با شیوههای مختلف مصرف کرد.
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است وخوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز میکند، با “خواص سیب” برای سلامتی و زیبایی پوست و مو آشنا شوید.
خواص، فواید و مزایای سلامتی سیب
آیا میدانستید که یک سیب متوسط، از الیافی تشکیل شده است که حدود، ۴ گرم فیبر دارد؟ و اینکه ضرب المثل (روزی یک عدد سیب بخورید، تا از دکتر دور بمانید.)
مصرف سیب چه خواصی برای سلامتی دارد
۱. ضد سرطان
سیب، دارای تواناییهای ضدسرطان قوی است، که بدن را از شر سلولهای سرطانی ایمن نگه میدارد؛ این، یکی از بهترین مزایای سیب است. دانشمندان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا هم، موافق هستند که مصرف سیب میتواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا ۲۳ درصد کاهش دهد و همچنین چند ترکیب در پوست سیب، نشان میدهد که پوست سیب هم پتانسیل رشد در برابر سلولهای سرطانی را دارد که، توسط محققان دانشگاه کورنل مشخص شده است.
علاوه بر این، سرطان کولورکتال را میتوان با مصرف فیبر از بین برد بنابراین دفعه بعد که پوست سیب را در زباله میاندازید، به ارزش غذایی آن فکر کنید.
۲ ضد کلسترول
سیب حاوی مقدار زیادی فیبر میباشد. موقعی که ما سیب میخوریم فیبرهای محلول با چربیهای روده رقابت میکنند.
این رقابت بین الیاف و چربی، باعث کاهش جذب (LDL) چگالی لیپوپروتئین و سطح کلسترول بد و یا افزایش جذب (HDL)، چربی لیپو پروتئین و کلسترول خوب میشود که این باعث تنظیم و یا از بین رفتن کلسترولهای مضر در بدن میشود.
۳. تقویت ایمنی بدن با سیب
سیب، دارای آنتی اکسیدان است که در سیبهای قرمز خوشمزه بیشتر یافت میشود. این آنتی اکسیدان، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، تا دفاع طبیعی بدن را ایجاد کند. سایر مواد مغذی موجود در سیب، ویتامین c است که دارای خواص ضد التهابی میباشد به همین دلیل است که سیب به عنوان تقویت کنندههای ایمنی بالا شناخته شده است.
خواص سیب قرمز برای تقویت سیستم ایمنی بدن
۴. جلوگیری از آلزایمر با خوردن سیب
آزمایش انجام شده بر روی موشها نشان داد که مصرف منظم سیب در رژیم غذایی، باعث افزایش دوز بالای انتقال دهندههای عصبی به نام استیل کولین میشود. همچنین در آلزایمر، سلولهای عصبی مغز آسیب میبینند و آب سیب که حاوی فلاونوئیدها است، به بهبود سلولهای آسیب دیده کمک میکند بنابراین، نوشیدن آب سیب میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد و میتواند در برابر کوچک شدن و نابودی مغز مبارزه کند.
۵. جلوگیری از آسم با مصرف سیب
فیتوکمیکالها و پلی فنول ها، مواد شیمیاییای هستند که به سیب خواص درمانی میدهند، و میتوانند به بهبود آسم، مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد کلی ریهها کمک کنند. تحقیقات نشان میدهد، کودکانی که به طور منظم و مداوم آب سیب مصرف میکنند، به نسبت افرادی که به ندرت آب سیب مصرف میکنند، خطر کم تری برای ابتلا به حملات آسمی و مشکلات تنفسی و خس خس کردن دارند.
در مقابل، خوردن کامل سیب به نظر نمیرسد که برای آسم و مشکلات تنفسی و خس خس کردن کودکان مفید باشد.
۶. درمان دیابت با سیب
یکی دیگر از فواید سلامتی مهم سیب این است که، با رادیکالهای آزاد بی اکسیژن که باعث دیابت میشوند، مبارزه میکند. سیب، غنی از فیبرهای محلول است، کلیدی برای تغییر نوسانات قند خون. میزان بالای فیبر محلول، پکتین موجود در سیب، به وسیله انتقال قند به جریان خون به میزان کم، به کنترل قند خون کمک میکند. زنانی که حداقل یک سیب در روز میخورند، ۲۸ درصد کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند، به نسبت افرادی که سیب نمیخورند.
۷. جلوگیری از سنگ کیسه صفرا با خوردن سیب
هنگامی که کلسترول شما در کیسه صفرا شما بیش از حد باشد، سنگهای صفراوی شکل میگیرند. آنها در افراد چاق شایعتر هستند. برای جلوگیری از سنگهای صفراوی، پزشکان توصیه میکنند که، رژیم غذایی با فیبر زیاد داشته باشید، تا وزن و میزان کلسترول را کنترل کند. سیب، غنی از فیبر پکتین است که میتواند به کنترل سطح کلسترول در بدن کمک کند. فیبر این کار را با کمک به کاهش جذب LDL انجام میدهد.
۸. سندرم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریک پذیر دارای یبوست، اسهال، و درد شکمی است. برای کنترل این علائم، پزشکان توصیه میکنند که از غذاهای لبنی و چربی پرهیز کنید، و از خوراکیها و غذاهای فیبر دار و سیب به شدت استفاده کنید.
۹. سم زدایی کبد
ما به طور مداوم سم مصرف میکنیم، چه از طریق نوشیدنیها و چه از طریق غذاها، و کبد ما مسئول تخلیه این سموم از بدن است. یکی از بهترین چیزهایی که میتوانید بخورید و به سم زدایی کبد شما کمک میکند، میوههایی مانند سیب است که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای بالایی هستند.
۱۰. جلوگیری از آب مروارید
مطالعات گذشته بر این موضوع متمرکز شده بودند، اما مطالعه اخیر نشان میدهد که افرادی که رژیم غذایی غنی از میوههایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند، مانند سیب، دارند، ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر احتمال ابتلا به به آب مروارید دارند.
۱۱. جلوگیری از پارکینسون
پارکینسون، یک نوع بیماری است که سلولهای عصبی تولید کننده دوپامین مغز را میشکننند. آنتی اکسیدانهای موجود در سیب، مانع از این شکستنها میشوند.
۱۲. جلوگیری از هموروئید
هموروئیدها به علت فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم (مقعد و راست روده) که باعث ایجاد تورم رگها در کانال مقعد میشود، به وجود میآید. در حالی که این امر، تهدید کننده زندگی نیست، اما فعالیتهای روزانه را دردناک میکند. محتوای فیبری موجود در سیب باعث کاهش فشار میشود، که درد را نیز کاهش میدهد (هنگام دفع مدفوع).
۱۳. کاهش وزن
فیبر موجود در میوه ها، معده را با کالری کمتری پر میکند. کاهش دریافت کالری همراه با از بین بردن حس گرسنگی. این موضوع اجازه میدهد تا چربیهای انباشته شده بدن سوخته شوند، که باعث کاهش وزن میشود.
۱۴. افزایش استقامت
آنتی اکسیدانٍ کورستین، اکسیژن را خیلی راحتتر در دسترسی ریهها قرار میدهد و به این علت مدت زمان استقامت به طور قابل توجهی افزایش مییابدو این اتفاق به شما اجازه میدهد تا زمان بیشتری را ورزش کنید.
۱۵. دندانهای سفیدتر
گاز زدن و جویدن این میوه، باعث افزایش ترشح بزاق در دهان میشود که باعث دیرتر افتادن دندانها میشود. این میوه، قطعا میتواند بازدید ناخوشایند به دندانپزشک را بسیار کمتر کند.
۱۶. کمک به هضم
علی رغم اندازه کوچکش، این میوه غنی از فیبر رژیمی است. با قرار دادن آنها در رژیم روزانه غذایی خود، میتوانید اطمینان حاصل کنید که روند گوارشی شما سالم میماند. همان زمان، یبوست را از بین میبرد و حرکت روده را تسهیل میکند.
۱۷. پتانسیل سم زدایی ذاتی
عصاره گرفته شده از شکوفه سیب برای از بین بردن سموم کلیهها و کبد استفاده میشود. در حالی که اندامهای حیاتی را پاک میکند، همچنین تضمین میکند که سلامت کلی بدن به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
۱۸. جلوگیری از آسیب سلولهای مغزی
خوردن سیب یا نوشیدن آب سیب، برای سلامت سلولها بسیار مناسب است. مطالعات به این نتایج رسیده اند که سیبها خواص از بین بردن رادیکالهای آزاد را دارند. آنها، غنی از کورستین هستند، یک ماده مغذی فعال که سلامت سلولی را ارتقا میدهد. به همین دلیل، سیب ب به پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر کمک میکند.
بیشتر بخوانید: ۶ تیر؛ روز جهانی کسب و کارهای کوچک و متوسط
۱۹. کاهش مشکلات تنفسی
سیبهای مخملی یک درمان خانگی برای سرفه، گرفتگی سینه، و آسمهای اولیه و خفیف است. مقدار بالای ویتامین C و مواد معدنی موجود در سیبهای مخملی، سیستم ایمنی و سلامت بدن را تقویت میکنند. فقط کافی است که به این میوه سلام دهید و با سرفه مزمن و سرماخوردگی خداحافظی کنید.
۲۰. کمک به گردش خون
سیبهای مخملی، غنی از آهن هستند، که به حفظ سطح هموگلوبین موجود در خون کمک میکند. همچنین میزان گلبول قرمز خون را تنظیم میکند. سیبهای مخملی موجب افزایش اکسیژن موجود در خون میشوند، که به تحریک رشد مو و بهبود آن کمک میکند. این برای بیماران مبتلا به کم خونی بسیار ضروری است است.
منابع: دلگرم، نمناک