پخش زنده
امروز: -
۱۸ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در میان ۲ درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، بر اساس رتبه بندیای که در اکتبر ۲۰۲۳ در پایگاه علمی Elsevier به چاپ رسیده است، از کشور ایران ۲ هزار و ۱۴۱ دانشمند در زمره دانشمندان برتر دنیا در ۲۲ رشته علمی و ۱۷۶ زیر رشته از تمامی دانشگاههای جهان قرار گرفتند که نام ۱۸ عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در آن مشاهده میشود.
تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد هر ساله بر اساس معیارهای علمسنجی، افرادی را که در رشتههای خود تأثیرگذار هستند، تحت عنوان دانشمندان یک درصد و ۲ درصد، انتخاب میکند. بر اساس پژوهشی که دانشمندان دانشگاه استنفورد روی دادههای اسکوپوس انجام داده اند، فهرست دانشمندان پر استناد در تمامی رشتهها و نیز دو درصد برتر حوزههای علمی شناسایی و معرفی شدند که در سال جاری میلادی هشت سرآمد علمی ایرانی نیز در این آمار قرار گرفتهاند.
محسن شیخ الاسلامی، داوود دومیری گنجی، قاسم نجف پور درزی، امیر مدرس، مصطفی رحیمنژاد، روحالله جماعتی، مجید پیروی، محسن جهانشاهی، مصطفی لشکربلوکی، حامد جمشیدی اول، علی اکبر رنجبر، مائده محمدی، رضا عابدینی، علیاکبر عبدوس، مفید گرجی، جعفرادبی، موسی فرهادی و مرتضی قلیپور اسامی ۱۸ عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل هستند که نامشان در میان ۲ درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش این پژوهش که از دادههای استنادی اسکوپوس استفاده کرده است، دانشمندان را در پنج حوزه موضوعی اصلی طبقه بندی نموده و شرط ورود پژوهشگران به فرآیند رتبهبندی انتشار حداقل پنج مقاله بوده است و در مجموع تقریباً ۲۰۰ هزار دانشمند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتهاند.
در این پیوند رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بیان داشت: براساس سیاستهای ابلاغی دولت سیزدهم دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در ۲ سال اخیر سیاستهای کلان خود را به سمتی سوق داده که به نیازهای جامعه ورود کرده و برای آن راهکار ارائه دهد.
بهرام عزیزالله گنجی اضافه کرد: ریل گذاری دولت برای دستیابی به دانشگاه نسل چهارم انجام شده و نخبگان این دانشگاه پژوهشهای خود را به سمتی سوق داده اند که رفع نیاز جامعه و صنعت باشد.
وی اظهار داشت: دانشگاه نسل چهارم کارآفرین و معتقد به آموزش نیازمحور به همراه پژوهش، فناوری و تولید محصول است.
این مقام مسوول تصریح کرد: حرکت از دانشگاه نسل اول و دوم و رسیدن به دانشگاه نسل سوم و چهارم یک ضرورت اساسی بوده که دولت سیزدهم این حساسیت را به خوبی درک کرده است.
رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در ادامه تصریح کرد: ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی مازندران که در شرکتهای صنعتی این استان با مشکل مواجه بودند، مشکلات آنها از سوی نخبگان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل واکاوی و راهکارهای مناسب برای برون رفت مشکلات به آنها ارائه شد.
عزیزالله گنجی اضافه کرد: ظرفیت دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به گونهای است که آمادگی کامل رفع مشکل پیش روی صنایع مازندران را با ارائه راهکارهای اجرایی و عملیاتی داراست.
این مقام ارشد دانشگاه گفت که همچنین نخبگان این دانشگاه براساس قراردادی که با شرکت سایپا منعقد کردند طرح هیبریدی کردن خودوری شاهین را در دستور کار قرار دادند که همه این موارد حرکت در مسیر دانشگاه نسل چهارم است.
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دارای حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶ دانشکده مهندسی شیمی، عمران، برق و کامپیوتر، مکانیک، صنایع و مواد و دانشکده علوم پایه با ۴۰۰ کارمند و عضو هیات علمی است.
حدود ۳۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه تحصیل میکنند.