با چند خوراکی ساده حافظه خود را تقویت کنید
روشهای مختلف تقویت حافظه وجود دارد میخواهیم چند نوع خوراکی و ماده غذایی که میتوانید آن را در رژیم غذایی خودقرار دهید و به افزایش کارایی ذهن خود کمک کنید را نام ببریم.
کندر برای تقویت حافظه
کندر با از بین بردن بلغم میتواند فراموشی را از ما دور کندهمچنین یکی از روشهای تقویت حافظه با طب سنتی، بهبود عملکرد مغز برای یادگیری و حل مسائل و جلوگیری از سرد شدن مغز است. به همین دلیل میتوان خوراکیهای با طبع گرم همچون گردو، مویز، خرما استفاده کرد.
سبزیجات و ویتامینها
میتوانیم به انواعی از سبزیجات و میوهها اشاره کنیم که نهتنها بهصورت کلی برای سلامتی مفید هستند؛ بلکه برای افزایش حافظه بلندمدت و بهبود کارایی ذهن نیز موثر هستند. این مواد غذایی شامل گوجه فرنگی، انواع توت، مرکبات، هویج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین و اسفناج هستند. همچنین زغال اخته، میوههای جنگلی و انگور نیز شامل میزان زیادی آنتیاکسیدان هستند که برای سلامت سلولهای عصبی بسیار اهمیت دارد.
مصرف مواد معدنی همچون منگنز، ویتامینهای گروه B و اسید فولیک میتواند برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر کمککننده باشد. این ویتامینها و مواد معدنی غذای مغز هستند و به سلامت آن کمک میکنند.
ماهی چرب
وقتی مردم در مورد غذاها صحبت میکنند، ماهیهای چرب اغلب در صدر لیست قرار میگیرند. این نوع ماهی شامل ماهی آزاد، قزل آلا، ماهی تن آلباکور، شاه ماهی و ساردین است که همگی منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. حدود ۶۰ درصد از مغز ما از چربی ساخته شده است و نیمی از این چربی از اسیدهای چرب امگا ۳ تشکیل شده است. مغز شما از امگا ۳ برای ساختن سلولهای مغز و عصبی استفاده میکند و این چربیها برای یادگیری و حافظه ضروری هستند.
امگا ۳ همچنین چندین مزیت اضافی برای مغز شما دارد. برای یک چیز، آنها ممکن است زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند و به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک کنند. از طرف دیگر، دریافت نکردن امگا ۳ کافی با اختلالات یادگیری و همچنین افسردگی مرتبط است. به طور کلی به نظر میرسد خوردن ماهی فواید سلامتی مثبتی دارد.
برخی تحقیقات همچنین نشان میدهد که افرادی که به طور منظم ماهی میخورند تمایل بیشتری به ماده خاکستری در مغز خود دارند. ماده خاکستری حاوی بیشتر سلولهای عصبی است که تصمیم گیری، حافظه و احساسات را کنترل میکنند. به طور کلی، ماهی چرب یک انتخاب عالی برای سلامت مغز است.
قهوه
قهوه از دو جزو اصلی زیر تشکیل شدهاند که میتوانند به سلامت و تقویت مغز کمک کنند.
کافئین
آنتی اکسیدانها
کافئین موجود در قهوه تعدادی اثرات مثبت بر مغز دارد، از جمله:افزایش هوشیاری. کافئین با مسدود کردن آدنوزین، یک پیام رسان شیمیایی که باعث خواب آلودگی شما میشود، مغز شما را هوشیار نگه میدارد. خلق و خوی بهبود یافته. کافئین همچنین ممکن است برخی از انتقال دهندههای عصبی "احساس خوب" شما را تقویت کند، مانند دوپامین.
تمرکز تیز شده یک مطالعه نشان داد که مصرف کافئین منجر به بهبود کوتاهمدت توجه و هوشیاری در شرکتکنندگانی شد که تست شناختی را تکمیل کردند. نوشیدن قهوه در درازمدت نیز با کاهش خطر بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر مرتبط است. بیشترین کاهش خطر در بزرگسالانی مشاهده شد که ۳-۴ فنجان در روز مصرف میکردند. این حداقل میتواند تا حدی به دلیل غلظت بالای آنتی اکسیدانهای قهوه باشد.
زردچوبه
زردچوبه با رنگ زرد تیره یک عنصر کلیدی در پودر کاری است و فواید زیادی برای مغز دارد. کورکومین، ماده فعال زردچوبه، نشان داده شده است که از سد خونی مغزی عبور میکند، به این معنی که میتواند مستقیما وارد مغز شود و برای سلولهای آنجا مفید باشد. این یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است که با مزایای مغز زیر مرتبط است؛ ممکن است برای حافظه مفید باشد.
کورکومین ممکن است به بهبود حافظه در افراد مبتلا به آلزایمر کمک کند. همچنین ممکن است به پاک کردن پلاکهای آمیلوئیدی که از مشخصههای این بیماری هستند کمک کند. افسردگی را کاهش میدهد. کورکومین باعث افزایش سروتونین و دوپامین میشود که هر دو باعث بهبود خلق و خو میشوند.
یک بررسی نشان داد که کورکومین میتواند علائم افسردگی و اضطراب را هنگامی که در کنار درمانهای استاندارد در افراد مبتلا به افسردگی استفاده میشود، بهبود بخشد، به رشد سلولهای جدید مغز کمک میکند. کورکومین فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز را تقویت میکند، نوعی هورمون رشد که به رشد سلولهای مغز کمک میکند. ممکن است به تأخیر افول ذهنی مرتبط با سن کمک کند، اما تحقیقات بیشتری لازم است.
به خاطر داشته باشید که بیشتر مطالعات از مکملهای کورکومین بسیار غلیظ در دوزهای ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیگرم در روز استفاده میکنند که بسیار بیشتر از کورکومینی است که اکثر مردم معمولاً هنگام استفاده از زردچوبه به عنوان ادویه مصرف میکنند. این به این دلیل است که زردچوبه فقط از حدود ۳ تا ۶ درصد کورکومین تشکیل شده است. بنابراین، در حالی که افزودن زردچوبه به غذای شما ممکن است مفید باشد، ممکن است برای به دست آوردن نتایج گزارش شده در این مطالعات، نیاز به استفاده از مکمل کورکومین تحت نظر پزشک داشته باشید.
نوشیدنی برای تقویت حافظه
به صورت کلی مغز از ۸۰ درصد آب تشکیل شده است و همین موضوع نشان دهنده اهمیت مصرف مایعات و بهخصوص آب در تامین سلامت مغز است؛ اما چنانچه به دنبال یک نوشیدنی برای تقویت حافظه هستید بهتر است به شما انواع دمنوشهایی که میتوانند تمرکز را افزایش داده و از میزان استرس بکاهند را معرفی کننم. برای مثال دمنوش چای سبز و یا چای نعناع به شما کمک میکنند تمرکز خود را افزایش دهید و در نتیجه از طریق بهبود فعالیتهای مغزی، به تغذیه حافظه خود کمک کنید. همچنین کاهش استرس، نهتنها آسیب بافت مغز را کم میکند، بلکه میتواند به شما در به خاطر آوردن موضوعات مختلف کمک کند و همین دلیل دمنوشهایی همچون دمنوش گل گاوزبان و یا اسطوخودوس با ایجاد آرامش به آسیب کمتر سلولهای مغزی و تقویت حافظه کمک میکنند.