ازگیل؛ پرخاصیتترین میوه پاییزی
یکی از میوههای ارزشمند پاییزی ازگیل است که سرشار از ویتامینهای A، B و C بوده که از طبیعتی سرد و خشک سرچشمه میگیرد و از طعمی شیرین و در برخی مواقع گس برخوردار است.
![](/files/fa/news/1402/7/28/10308737_610.jpg)
ازگیل به دلیل داشتن ویتامین C برای کمخونی ناشی از فقر آهن مفید است.
خوردن ازگیل خام و بهخصوص نارس که تانن بیشترى دارد، برای معالجه خونریزىهاى داخلى مانند بواسیر، خونریزى رحمى و... تأثیر شفابخش دارد.
افرادی که التهاب و ورم معده دارند، میتوانند برای بهبود بخشیدن بیماری خود ازگیل استفاده کنند، چرا که در رفع این بیماری بسیار موثر است.
در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است؛ بدین منظور باید ۵۰ گرم از برگ درخت ازگیل را در یک لیتر آب بجوشانند و چند مرتبه در شبانهروز با کمى از آن دهان را بشویند و غرغره کنند.
ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم میکند، عطش را فرو مینشاند و ضد صفراست.
هسته ازگیل به علت داشتن اسید سیانیدریک، عنصری سمی است و خوردن آن خطرناک است.