پخش زنده
امروز: -
ازهشت نفر از نیروهای استان اصفهان که در ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش حضور داشتند در ابتدای نشست شورای اداری استان تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ استاندار اصفهان در این آیین با قدردانی از این حرکت مجاهدانه و غرورآفرین ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش گفت: برای بیان شأن و منزلت یک مأموریت باید به مقوله توسعه دامنه امنیت اشاره کنیم، چون که امنیت در بالاترین نقطه و اصل حیات است.
سید رضا مرتضوی افزود: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش کاری کرد که دامنه امنیت جمهوری اسلامی گسترش یابد و اینکار اعتماد به نفس و خودباوری ارتش را چند درجه ارتقا داد.
وی اضافه کرد: این برنامه همزمان با کارشکنیهای دشمنان در جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی بود که مثل همیشه ایران با حضور دلاورمردان ایرانی در ارتش توانست قدرت نظامی خود را با افتخار به رخ جهانیان بکشاند.
استاندار اصفهان گفت: یکی از پیامهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش با ناوشکن تمام ایرانی این بود که به دنیا بگوید تحریمها در اراده ایرانیها تأثیری ندارد.
مرتضوی افزود: از طرفی صبروبردباری خانواده این نیروها در این مدت کمتر از کار خود نیروهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش نیست.
ارشد نظامی آجا در استانهای اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: همواره در عرصه زندگی نظامی خود قدمهایی برداشته شده و میشود که نظام و کشور در سایه تدابیر ولایت فقیه مثل همیشه بدرخشد.
امیر سرتیپ دوم ستاد سیاوش میهن دوست با قدردانی از بردباری خانواده نیروهای نظامی افرود: ما نظامیان هر آنچه دارند در سایه خانواده هایمان داریم.
وی اضافه کرد: همه ما به عنوان سربازان امام عصر (عج) هستیم که ولایت نور و صراط مستقیم است و در سایه توجه ویژه به منویات رهبری گام بر میداریم.
تعدادی از نیروهای اصفهانی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش و اعضای خانواده هایشان هم در این نشست به بیان دلتنگی ها، نبود برخی از نیروها در حین تولد فرزندشان، صبر نیروهایی که در حین مأموریت عزیزان خود را ازدست دادند و احساس افتخار خانوادههای ناوگروه در طول مدت مأموریت پرداختند.
ناخدا سوم خلبان مسعود شهبازی که در این مأموریت خلبان فرمانده بالگرد اعزامی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش بود هم با بیان اینکه این ناوگروه قطعا یک خانواده بود گفت: در مأموریت هشت ماهه خود ترکیبی از غمها و شادیها را داشتیم به طوریکه هشت نفر از دریادلان ۳۵۰ نفره گروه، فرزندانشان در این مأموریت به دنیا آمدند.
وی افزود: در این مأموریت، ۱۲۱ روز دریانوردی بدون توقف برای عبور از عرض اقیانوس آرام داشتیم و از هفت دریا و سه اقیانوس و تنگههای سخت گذر برای اولین بار گذر کردیم تا به دنیا قدرت ایران را اثبات کنیم.
در واقع این ناوگروه، یک مأموریتی از اولینها وترینها بود.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از هشت ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین انجام شد، به کشور بازگشت و در مسیر خود از خطرناکترین تنگه برای دریانوردی گذر کرد.
این ناوگروه پس از اعزام به مأموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران، پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، به بندر صلاله عمان رسید
صلاله، آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و سربازان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت و نهایت ۳۱ اردیبهشت امسال وارد آبهای سرزمینی کشورمان شدند تا تاریخ ساز شوند.