پخش زنده
امروز: -
سازمان جهانی بهداشت از واکسن جدید مالاریا حمایت کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از بی بی سی، تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: درست دو سال پیش سازمان جهانی بهداشت استفاده گسترده از نخستین واکسن مالاریا در جهان به آر تی اس اس را توصیه کرد.
امروز برای من بسیار لذتبخش است که اعلام کنم که سازمان جهانی بهداشت دومین واکسن به نام آر ۲۱ ماتریکس ام را برای جلوگیری از ابتلا به مالاریا در کودکان در معرض خطر این بیماری توصیه میکند. این پیشنهاد بر اساس توصیه دو گروه کارشناس است: گروه کارشناسان مشاور راهبردی در خصوص ایمنی و گروه مشاوره سیاست مالاریا. هر دو گروه شواهد و مدارک را از آزمایشهای واکسن آر ۲۱ بررسی کردند. این شواهد نشان داد در مناطقی که انتقال فصلی است مالاریا پس از ۳ دوز واکسن در ۱۲ ماه ۷۵ درصد کاهش مییابد. آزمایشها نشان داد تزریق دوز چهارم یک سال پس از سومین دوز سبب حفظ ایمنی میشود. تاثیر این واکسن هنگامی که بصورت فصلی تزریق میشود مشابه تاثیر واکسن آر تی اس اس است. این آزمایش نشان داد این واکسن قابل اطمینان است و نظارت بر ایمنی آن هنگام توزیع هم ادامه مییابد.
تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: از سال ۲۰۰۰، مرگ و میر مالاریا بیش از نصف کاهش یافته است و ما موفق شده ایم مالاریا را از بسیاری از نقاط جهان حذف کنیم. اما در سطح جهانی، پیشرفت متوقف شده است. حدود نیمی از جهان همچنان در معرض خطر ابتلا به مالاریا قرار دارند. در سال ۲۰۲۱ به طور تخمینی حدود ۲۴۷ میلیون مورد ابتلا به مالاریا و ۶۱۹ هزار مورد مرگ و میر وجود داشت. ۹۵ درصد موارد ابتلا و مرگ و میر در آفریقا و بیشتر در کودکان زیر ۵ سال رخ میدهد. تقاضا برای واکسن آرتی اس اس بسیار فراتر از میزان عرضه است؛ بنابراین واکسن آر ۲۱ ابزار اضافی حیاتی برای حفاظت سریعتر از کودکان بیشتر است و رویای جهانی بدون مالاریا را نزدیکتر میکند.
سازمان جهانی بهداشت اکنون در حال بررسی این واکسن جهت پیش صلاحیت است که شامل برچسب تایید سازمان جهانی بهداشت میشود و به اتحاد جهانی واکسن و ایمنسازی و یونیسف امکان خرید واکسن از سازندگان را میدهد. دستکم ۲۸ کشور در آفریقا قصد دارند واکسن مالاریای توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت را به عنوان بخشی از برنامههای ملی ایمن سازی خود عرضه کنند. واکسن آرتی اس اس از اوایل سال بعد در برخی کشورهای آفریقا توزیع خواهد شد؛ و واکسن آر ۲۱ احتمالا تا اواسط سال آینده در دسترس کشورها قرار خواهد گرفت.
ک حین کارهای منزل یا موقع رانندگی از خبر ها براحتی اطلاع پیدا کنیم با تشکر فراوان