پخش زنده
امروز: -
از بین رفتن تنوع زیستی شامل حیوانات و گیاهان، سلامت انسان ها را تهدید می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی دویچه وله، حیوانات، گیاهان و به طور کلی تنوع زیستی ارائه کننده گنجینه ای از مواد و مولفه هایی هستند که می توان از برخی از آنها برای درمان بیماری ها از مالاریا گرفته تا سرطان استفاده کرد. این در حالی است که گونه های زیستی بیشتری در معرض خطر انقراض قرار دارند. این روند سلامت انسان ها را هم در معرض خطر قرار می دهد؟ لوئیز آزبورن خبرنگار دویچه وله به مناسبت روز جهانی سلامت نگاهی به این موضوع انداخته است.
یک حلزون دریایی که منبع درمان درد است و اثربخشی آن هزاران بار قدرتمندتر از مورفین است. این یک درخت در آمریکای شمالی است که قدرت درمان سرطان سینه را دارد. طی چندین هزارسال جهان طبیعت به بشریت برای درمان مشکلات مربوط به سلامتی کمک کرده است و این موضوع نقشی محوری در کشف داروهای جدید دارد.
ویلیام گرویک استاد دانشگاه سن دیه گو در کالیفرنیا: برخی از آنها مسافتی طولانی را طی کرده اند, چیزهایی که در طبیعت تولید می شوند داروهایی هستند که ما در کلینیک ها از آنها استفاده می کنیم. اما در بسیاری یا بیشتر موارد مواد شیمیایی که از طبیعت گرفته می شوند تغییر یافته و به موادی مفید تبدیل می شوند و به عنوان دارو استفاده می شوند.
به گفته کارشناسان سازمان ملل، حدود ۷۰ درصد از درمانهای مربوط به سرطان به تنهایی بر اساس طبیعت هستند، اما جستجو برای یافتن منابع جدید دارویی بیش از پیش دشوار شده است. تنوع زیستی در سطحی هشدار دهنده در حال ناپدید شدن است. حدود یک سوم بیش از صد و پنجاه هزار گونه در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست قرار دارند که به گفته آن، تنوع زیستی در جهان در معرض خطر انقراض قرار دارند. انسانها عامل این موضوع شناخته میشوند.
ایی جِی میلنر گولاند استاد دانشگاه آکسفورد: دو عاملی که بیش از همه تنوع زیستی را در حال حاضر در معرض خطر قرار داده است شامل برداشت بیش از اندازه محصول و تغییر کاربری زمین میشود. این تنها شامل پاکسازی زمینها برای غذا نمیشود بلکه شامل تلاش برای ایجاد مواد غذایی برای احشام هم میشود. این شامل پاکسازی اقیانوسها هم میشود.
تغییرات آب و هوایی که نشأت گرفته از فعالیتهای انسانی است هم بر این روند تأثیر دارد. دانشمندان میگویند از بین رفتن تنوع زیستی تنها سبب ایجاد مشکل برای کشف دارو نمیشود. انسانها به طور کامل به جهان طبیعت متکی هستند چه به واسطه درختان که سبب از بین رفتن آلودگیها از هوا میشوند یا محصولات زراعی که سبب تولید مواد غذایی میشوند.
ایی جِی میلنر گولاند استاد دانشگاه آکسفورد: تنوع زیستی همان تارو پودی است که بافتهای حمایتی از زندگی را در کنار یکدیگر بر روی سیاره ما نگه میدارد و اگر ما طبیعت وحشی را نداشتیم زندگی بر روی این سیاره به شدت دشوار یا حتی غیرممکن میشد.
دولتها وعده داده اند با حفاظت از ۳۰ درصد زمینها و اقیانوسها قبل از سال ۲۰۳۰, با روند زوال تنوع زیستی مقابله خواهند کرد. اگر این تعهدات اجرایی شوند، نه تنها میتوانند سبب دیکته شدن شرایط این سیاره شوند بلکه میتوانند بر سلامت انسانها هم تأثیر داشته باشند.