پخش زنده
امروز: -
دانشمندان به کمک یک نمونه یادگیری عمیق توانسته اند در تفسیر سریعتر و دقیقتر سیتیاسکن مغزی برای تشخیص خونریزی مغزی و نجات جان بیماران یاری برسانند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه خبری آی نیوز، درمطالعه جدید متخصصان رادیولوژی استرالیایی با استفاده از هوش مصنوعی توانسته اند تصاویر پیچیده مغز را ۳۲ درصد دقیقتر و ۱۱ درصد سریعتر ارزیابی کنند. این مطالعه انتشار یافته در «نشریه اروپایی رادیولوژی» نشان داد که ۳۰ متخصص چگونه قادر به ردیابی «یافتههای بالینی» از ۲ هزار و ۸۴۸ مورد سیتیاسکن مغزی با و بدون کمک یک سامانه یادگیری عمیق بودند. محققان دریافتند که هوش مصنوعی بطور خاص برای کمک به متخصصان رادیولوژی در زمینه تفسیر دشوارترین اسکنهای مغزی سودمند است.
«کویینلان بوکلاک» از دانشگاه «نوتردام» در سیدنی خاطرنشان کرد که کمک هوش مصنوعی بطور قابل ملاحظهای میزان دقت تشخیص متخصصان را در گستره وسیعی از یافتههای بالینی بهبود داد و امکان بالقوه برای بهبود تفسیر اسکنهای پیچیده مغزی را به اثبات رساند.
وی افزود: این مزایا در کمک به شناسایی یافتههای ظریف و حساس چشمگیرتر هستند. هر چند شناسایی برخی از یافتهها برای این متخصصان دشوار بود، اما موارد غیرعادی بسیار ظریف و نامشهود بر روی سیتی اسکنها وجود داشت که توسط نمونه هوش مصنوعی شناسایی شد.
خونریزی مغزی زیرعنکبوتیه (subarachnoid) به این معنی است که در فضای پیرامون مغز خونریزی ایجاد شده که زندگی بیمار را تهدید میکند. از این رو این خونریزی هر چه سریعتر و دقیقتر تشخیص داده شود، امکان انجام سریعتر جراحی فوری وجود دارد.
متخصصان رادیولوژی اغلب از یک مایع که به عنوان یک تضاد شناخته میشود استفاده میکنند تا امکان معاینه واضحتر اندام را داشته باشند. اما بسیاری از تصاویر حاوی تضاد رنگی نیستند، چون ممکن است در برخی افراد موجب نارسایی کلیه بشود. همچنین بیماران سه ساعت پیش از اسکن با تضاد مجاز به خوردن نیستند و از این رو در موارد اورژانسی که بیمار بتازگی غذا خورده است امکان استفاده از تضاد وجود ندارد.
در این صورت استفاده نکردن از تضاد به این معنی است که تفسیر سیتی اسکن مغزی دشوار است که در این صورت کمک گرفتن از هوش مصنوعی بسیار ارزشمند میشود.
این مطالعه بر اساس سوابق رادیولوژی در استرالیا توسط محققانی از چندین دانشگاه با هدایت دانشگاه نوتردام در شهر سیدنی انجام شده است.