افزایش خطر ابتلا به سرطان بر اثر سی تی اسکنهای مکرر
عضو هیأت مدیره انجمن رادیولوژی ایران گفت: ترس از کرونا و انجام سی تی اسکنهای مکرر خطر ابتلا به سرطان و بدخیمیها را به شدت افزایش میدهد.
آقای دکتر رضا گرامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: میزان درخواستهای سی تی اسکن در بحران کرونا چند برابر شده است که بخشی از این درخواستها به توصیه پزشک و بخش دیگر بنا به درخواستهای مکرر بیماران صورت گرفته است.
وی ادامه داد: سی تی اسکن در بخش درگیری ریه به علت کرونا بسیار حایز اهمیت دارد و درگیری را تا حد ۹۳ درصد نشان میدهد در حالی که قسمت پی سی آر تنها تا ۷۰ درصد میزان ابتلا به کرونا را نشان میدهد.
عضو هیأت مدیره انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: درخواست سی تی اسکن باید به وسیله پزشک و براساس علایم بالینی بیماران صورت گیرد و اگر به صورت خودخواسته انجام شود به طور قطع عوارض دراز مدت و پنهانی خواهد داشت از جمله افزایش خطر ابتلا به سرطان و بدخیمیها را ایجاد میکند.
آقای دکتر گرامی با بیان اینکه به ویژه در زنان باردار موجب اختلالات جنینی میشود، گفت: عوارض استفاده مکرر از سی تی اسکن در دوران کودکی نیز بسیار شدید است.
وی افزود: انجام سی تی اسکن و ماموگرافی متعدد دور (اندازه) تجمع اشعه ایکس را در بدن بالا میبرد و ما به همین علت در انجمن رادیولوژی ایران طرحی را اجرا کردیم که در آن طول موج استفاده از اشعه و در نتیجه میزان آن را کاهش دادیم.
عضو هیأت مدیره انجمن رادیولوژی ایران افزود: هرچقدر میزان سی تی اسکن کمتر انجام شود بهتر است که همه این موارد باید توسط پزشک و با نسخه پزشک انجام شود.