پخش زنده
امروز: -
استاندار آذربایجان غربی از فراهم شدن مقدمات راه اندازی دو مرز جدید در کوزه رش سلماس و چالدران خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت های گردشگری و تاریخی استان، گفت: صنعت گردشگری می تواند نقش ویژه ای در توسعه استان ایفا نماید.
محمدصادق معتمدیان در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری ، گفت: با توجه به اهتمام بخش خصوصی و هدفگذاری توسعه ۲۵۰ برابری مرز سرو می توانیم به خوبی در ایجاد لجستیک لازم و فرآیندهای گمرکی نقش آفرین باشیم.
جانشین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه در ادامه تصریح کرد: مقدمات راه اندازی دو مرز جدید در کوزه رش سلماس و چالدران را هم فراهم کردیم.
معتمدیان یکی از بندهای مهم تفاهم نامه نشست وان را گسترش تعاملات گردشگری دانست و گفت: سالانه بیش از ۳ میلیون گردشگر از مرزهای ما راهی ترکیه می شوند که یک میلیون و پانصدهزار نفر از مرز رازی تردد می کنند. به دنبال آن هستیم تا در تعاملی دو جانبه بستر ورود گردشگران ترکیه ای به استان تسهیل شود.
وی ادامه داد: با توجه به مزیت های بی نظیر آذربایجان غربی در بهره مندی از بناهای تاریخی، و اقامتی و تجاری، این استان می تواند بواسطه فراهم سازی بسترهای لازم از طریق برگزاری کارگروه های مشترک پذیرای گردشگران ترکیه ای باشد.
استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: صنعت گردشگری می تواند با تحقق این امر نقش ویژه ای در توسعه استان ایفا نماید.
معتمدیان در پاسخ به این پرسش که این تعاملات چه نقشی در رشد سرمایه گذاری های خارجی دارد گفت: برای افزایش سرمایه گذاری ما به عنوان دولت تسهیل گر هستیم. به نحوی که زیرساخت ها را فراهم کنیم تا اتاق های بازرگانی و تجار و بازرگانان بتوانند در این مسیر نقش آفرین باشند.
استاندار آذربایجان غربی گفت: تعاملات برقرار شده توسط بازرگانان دو طرف به نزدیک شدن دیدگاه ها و شناخت از ظرفیت ها منجر خواهد شد لذا با تداوم نشست های تخصصی بصورت فصلی توسط متولیان صنعت و گردشگری می توانیم به شکوفایی اقتصادی امید داشت.
جانشین کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی ایران و ترکیه با اشاره به اینکه در پنج ماهه نخست امسال ترکیه چهارمین مقصد صادراتی ایران پس از چین، عراق و امارات بوده است افزود: در این مدت ۲ هزار و ۲۴۱ میلیون دلار صادرات ایران به ترکیه بوده و در مقابل ۲ هزار و ۴۶۸ میلیون دلار نیز واردات از ترکیه به عنوان سومین کشور وارداتی انجام گرفته است.
معتمدیان تصریح کرد:در بحث ورزشی و فرهنگی هم مقرر شد تیم های ورزشی گروهی و انفرادی با شهرستانهای مرزی ما مسابقاتی برگزار کنند.برگزاری همایش های مشترک گردشگری از دیگر بندهای توافقی بود. در بحث دانشگاهی هم راه اندازی کرسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه وان و زبان ترکی استانبولی در دانشگاه ارومیه از دیگر توافقات صورت گرفته بود.
وی گفت: در بخش معادن هم سه گام اکتشافات، بهره برداری و فرآوری محصولات را هدفگذاری کردیم. ترکیه در بحث تامین مواد اولیه برای برخی صنایع نیازمند محصولات معدنی است و این ظرفیت در آذربایجان غربی وجود دارد. معدن می تواند یکی از بسترهای مهم توسعه همکاری های اقتصادی با ترکیه بشمار رود.