پخش زنده
امروز: -
کارشناس اقتصادی از احتمال ورود تورم به کانال ۳۰ درصد تا انتهای سال خبر داد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای میثم مهرپور گفت: در حال حاضر تورم ماهانه تقریباً عددی بین ۲ تا ۲.۵ درصد است، به نظر میرسد اگر بانک مرکزی بتواند سیاستهای خود در زمینه کنترل نقدینگی را ادامه دهد و در نرخ ارز ثبات نسبی ایجاد کند، در شرایط مناسب میتوانیم تورم را تا پایان سال به کانال ۳۰ درصد یا به عبارتی رقمی بین ۳۱ تا ۳۹ برسانیم.
آقای مهرپور گفت: در حال حاضر رشد نقدینگی به زیر ۳۰ درصد رسیده و هدف، رسیدن به تورم زیر ۲۵ درصد است که با ادامه روند فعلی حتماً محقق خواهد شد. تصور ما بر این است که اگر همه چیز سر جای خود باشد، میتوانیم تورم را تا پایان به کانال ۳۰ درصد برسانیم. از طرفی با این شرایط نمیتوان توقع داشته باشیم که تورم بیش از این کاهش یابد.
مهرپور در خصوص تأثیر کاهش تورم بر صنعت و تولید اظهار داشت: وقتی در جامعه انتظارات این باشد که تورم بهصورت جهشی بالا خواهد رفت، منابع ریالی بهسوی فعالیتهای تولیدی نخواهد رفت، چون در جامعه این انتظار ایجاد شده است که تورم در حال افزایش است و فضای اقتصادی کشور بیثبات است. وقتی فضا بیثبات باشد و تورم جهشی باشد منابع به سمت فعالیتهای تولیدی و صنعتی نمیرود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بنابراین، منابع به دنبال بازارهای دیگری مانند دلالی و سفتهبازی حرکت میکند که به طور مثال شاهد پول داغ خواهیم بود، در واقع مردم منابع ریالی خود را تبدیل به کالاهای بادوام میکنند.
به گفته مهرپور، بر اساس آمارهای موجود، آن چیزی که در ۶ ماه گذشته رخداده است، تقاضای کالاهای بادوام یا کالاهای سفتهبازانه مانند ارز و طلا کاهش پیدا کرده است که این موضع نکته مثبتی است.
کارشناس حوزه اقتصادی در ادامه گفت: طبیعتاً هرچه تقاضای ریال برای حضور در بازارهای واسطهای، سوداگرانه یا سفتهبازانه کمتر شود، این منابع به سمت فعالیتهای تولیدی و صنعتی خواهد رفت. در واقع این موضوعات با یکدیگر تناسب یا همخوانی مستقیمی دارند و هرچه حضور در بازارهای غیرمولد کمتر شود، فعالیتهای تولیدی افزایش خواهد یافت.
مهرپور ضمن اشاره به ثبات نرخ ارز در ماههای اخیر، اعلام داشت: وقتی فعالان اقتصادی میبینند که حدوداً ۶ ماه است که ثبات و نوسانات بسیار جزئی در نرخ ارز وجود دارد، به این باور برسند که این ثبات در بازار ادامهدار خواهد بود و نرخ ارز، تورم و رشد نقدینگی قابلپیشبینی باشد، بدون شک حرکت منابع پولی به سمت فعالیتهای تولیدی و صنعتی بیشتر خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی در پایان هم گفت: در ۶ ماه اخیر انتظارهای تورمی تا حد قابلتوجهی مدیریت شده است و نتایج مثبت آن در آینده قابلمشاهده خواهد بود. این نتایج مثبت طبیعتاً معجزه نخواهند کرد، اما روی شاخصها و آمارها این نتایج را خواهیم دید.