پخش زنده
امروز: -
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نگهداری نادرست آجیل و خشکبار میتواند به تولید سم آفلاتوکسین منجر شود که به عنوان یکی از عوامل ایجاد سرطان شناخته شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مجرب با تاکید بر نگهداری صحیح آجیل و خشکبار و خرید آجیل تازه گفت : گروه مایکوتوکسینها از سمومی هستند که قارچ (کپک) عامل تولید آن است، بیان کرد: آفلاتوکسین (Aflatoxin) نوعی سم است که با نگهداری نادرست آجیل و خشکبار به وجود می آید که براساس تحقیقات علمی یکی ازعوامل سرطانزا است .
مجرب با بیان اینکه عامل کلیدی تولید آفلاتوکسین رطوبت است، گفت: تولید این سم در آجیل و خشکبار، بویژه پسته که در پوسته قرار دارد، در صورت عدم رعایت نکات لازم و مناسب نگهداری بسیار سریع و ظرف یک هفته تا ۱۰ روز صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه، با توجه لازم در نگهداری خشکبار قطعا تولید سم در این محصولات کنترل میشود، اظهار کرد: سرطانزا بودن این سموم ثابت شده و علاوه بر این موجب بروز ضایعات وخیم در کبد و در درازمدت بیماریهای متعدد از جمله سرطان میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت بیان کرد: شناسایی و تشخیص سم در آجیل با چشم امکان پذیر نیست و تنها از طریق دستگاهها و آزمایشگاههای پیشرفته ممکن است.
مجرب با تاکید بر نخریدن آجیل و خشکبار از دستفروشان به دلیل عدم روشن بودن شرایط نگهداری این محصولات و احتمال قوی در ایجاد و تولید سم آفلاتوکسین گفت: مردم در خرید آجیل شب عید به کیفیت بیش از قیمت توجه کنند و از مکانهایی که زیر نظر نظارتهای دستگاههای بهداشتی قرار دارند، خرید کنند.
وی با تاکید بر تقدم پیشگیری بر درمان، چند توصیه به خریداران و مصرف کنندگان آجیل کرد و از آنان خواست ضمن توجه به رنگ محصول و تازه بودن آن، از خرید آجیل و خشکبار کهنه جدا خودداری کنند.
وی افزود: برخی افراد اقدام به تفت دادن دوباره آجیل کهنه و افزودن ادویه و آبلیمو به محصول میکنند بنابراین خرید آجیل تازه و تفت نداده مهم است.
مجرب اظهار کرد: از جمله نشانههای کهنگی آجیل میتوان به وجود گردهای تولید شده از انواع خشکبار و احتمالا بقایای برخی حشرات و وجود حفرههایی در خود مغزها اشاره کرد که مردم از خرید این محصولات باید خودداری کنند و فروشندگان نیز اقدام به معدوم کردن این محصول کنند.
وی تاکید کرد: شاه کلید خرید آجیل سالم، خرید از فروشندههای مطمئن و فروشگاههای مورد تایید دستگاههای نظارتی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت بیان کرد: در صورت نبود شرایط نگهداری مطلوب آجیل، حتی با خرید محصول سالم نیز زمینه تولید آفلاتوکسین در منزل هر یک از ما فراهم میشود.
وی اظهار کرد: خرید بیش از حد و نگهداری طولانی آجیل، نگهداری در کابینت و گنجه و یا نگهداری در کیسههای پلاستیکی و رسیدن رطوبت و اکسیژن موجب تولید سم در آجیل میشود.
مجرب گفت: علاوه بر اینکه بهتر است خرید آجیل به صورت روزانه و برای مصرف در مدت کوتاه خریداری شود، مردم میتوانند آجیل باقی مانده را در ظرفهای شیشهای با درهای کیپ شده، که مانع رسیدن اکسیژن به محصول میشود، نگهداری کنند.
وی در خصوص نگهداری آجیل در فضای باز منازل نیز افزود: با توجه به بالا بودن میزان رطوبت در هوای ایام بهار؛ نگهداری آجیل در ظروف شیشه ای، کار عاقلانه تری است.
وی افزود : شرایط رشد آفلاتوکسین در کشورهای تولید کننده این آجیلها به دلیل بالا بودن گرما و رطوبت بسیار بالاست بنابر این اگر در خرید این محصولات از مراکز فروش مجاز اقدام شود، بهتر است.
وی با اشاره به خطرناک بودن این سم و تاثیرات جبران ناپذیر آن در ورود به زنجیره غذایی، گفت: این سم به هیچ وجه با حرارت و تفت دادن دوباره محصول از بین نمیرود و برای حفظ سلامت مردم و جلوگیری از ورود این سم به زنجیره غذایی بهترین راه معدوم کردن آن است.