پخش زنده
امروز: -
کارشناس تغذيه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه گفت: بهترين توصيه براي مقابله با بيماري هاي عفوني در کودکان از جمله کرونا و سرخک تقويت سيستم ايمني آن ها با مراقبت هاي تغذيه اي است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه ، نيلوفر حيدري بيان کرد: با توجه به نبود برنامه واکسيناسيون در مقابل کرونا براي کودکان زير 5 سال اين گروه سني در معرض خطر هستند .
وي گفت: بيماري کرونا در اين سنين خود را با علائمي مانند بي اشتهايي ابريزش بيني تب و سرفه بروز مي دهد بنابراين کودکان زير 5 سال گروه اسيب پذير هستند که بايد با تغذيه مناسب براي افزايش سطح ايمني آن ها را از اين بيماري حفاظت کرد.
کارشناس تغذيه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه افزود: براي کودکان زير 6 ماه تغذيه با شير مادر اهميت فراواني دارد و براي کودکان بالاي 6 ماه با استفاده از آب و مايعات گرم مانند سوپ مي توان سيستم ايمني بدن ان ها را افزايش داد.
او اضافه کرد : شستشوي دست هاي کودکان و مادر کودک قبل از غذا خوردن براي از بين بردن آلودگي ها مهم است هم چنين اسباب بازي هاي کودکان نيز بايد شستشو شود.
حيدري اظهار داشت : وعده هاي غذايي کودکان بايد به صورت کم حجم 5 و 6 بار در روز باشد و با استفاده از کدو / هويج ، نخود فرنگي لوبيا سبز که سرشار از ويتامين آ و سي هستند غذاها را غني کنند.
کارشناس تغذيه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه خاطرنشان کرد: منابع غذايي پروتئين دار نيز براي تقويت سيتم ايمني کودکان بسيار مفيد است که مي توان از گندم ماش و عدس به عنوان پروئتين هاي گياهي و آسان هضم استفاده کرد.
حيدري افزود: تخم مرغ نيز از منابع پروتئنيني محسوب مي شود که در کودکان بالاي 6 ماه با يک قاشق کره يا روغن زيتون مي تواند مصرف شود.
وي گفت: براي کودکان زير دو سال مکمل هاي ويتامين آ ويتامين دي و اهن بايد استفاده شود که علاوه بر تقويت سيتم ايمني به رشد کودک کمک مي کند.
کارشناس تغذيه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه ادامه داد : براي کودکان بالاي دو سال ميان وعده ها نقش مهمي دارند که بايد از آجيل هاي تازه ، ميوه ها ، آبميوه هاي طبيعي ، شير پاستوريزه و خرما استفاده کرد.
حيدري گفت: براي کودکان 2 تا 5 سال حتما از همه گروه هاي غذايي در برنامه روزانه استفاده شود و سبزيجاتي مانند سبزي هاي زرد انواع مرکبات ، اسفناج ، کدو حلوايي ، طالبي که سرشار از ويتامين آ بتاکاروتن و ويتامين س هستند استفاده شود.
وي افزود: ماهي، مرغ ،گوشت قرمز، انواع حبوبات هم براي افزايش ايمني کودکان در مقابل بيماري هاي عفوني مهم است .