پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران: کم تحرکی ناشی از دوران کرونا باعث افزایش مشکلات اسکلتی و عضلانی در فرزندان شده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: کم تحرکی ناشی از دوران کرونا باعث افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مشکلات اسکلتی و عضلانی و اضافه وزن در کودکان، نوجوانان و جوانان شده است.
دکتر احمد موذن زاده افزود: سبک زندگی کم تحرک و قرنطینهای دوره سه ساله کرونا موجب شده کم تحرکی در قشر نوجوان و جوانان و مشکلات اسکلتی و عضلانی ۳۰ درصد افزایش پیدا کند و ۴۰ درصد به آمار اضافه وزن کودکان و نوجوانان ما افزوده شود که متاسفانه با وجود پایان همه گیری کرونا، این مشکلات هنوز کاهش نیافته است.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مشکلات اسکلتی عضلانی قابل پیشگیری درگفت: بهترین سن برای پیشگیری T دوران کودکی است مثلاً کودک باید بداند مشق نوشتن و مطالعه در حالت خوابیده یا لمیده اصلا کار درستی نیست ضمن اینکه نشستن پشت میز و صندلی هم نهایتا بعد از هر بیست دقیقه نیازمند تغییر وضعیت است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: برای اینکه در سنین بالاتر دچار این مشکلات نباشیم باید در سنین پایینتر سبک زندگی سلامت تر، پر تحرکتر و با تغذیه سالم تری داشته باشیم و آموزشهای مناسب را از کودکی به آنها بدهیم که چگونه میتوانیم در آینده دچار مشکلات اسکلتی عضلانی نباشیم.
دکتر موذن زاده افزود: اگر با گوشی تلفن همراه کار میکنیم اگر پشت میز مینشینیم اگر فعالیت ایستا یا ثابتی داریم چه کار کنیم که از این ناحیه کمترین آسیب را ببینیم این آموزشهایی است که ما در انجمن فیزیوتراپی میدهیم.
وی گفت: ما در ناحیه گردن قوس طبیعی به سمت جلو داریم که اگر هنگام استفاده از تلفن همراه یا مطالعه کتاب سر راه به سمت پایین بگیریم، بسیاری از مشکلات ناشی از دندههای گردنی را تشدید میکند در این مورد خاص پیشنهاد آموزشی ما این است که تلفن همراه یا کتاب را در سطح زاویه دیدتان قرار دهید که همین کار ساده از بروز بسیاری از مشکلات اسکلتی عضلانی در مهرهها جلوگیری میکند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان انکه اگر از حالا به فکر پیشگیری نباشیم در سالیان بعد دچار مشکل میشویم گفت: برای دانش آموزان از حالا باید به فکر پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی باشیم.
دکتر موذن زاده گفت: در حال حاضر حدود ۸ درصد از جمعیت ما در سن سالمندی هستند یعنی ۶۰ سال به بالا هستند و این جمعیت در حال رشد دوبرابری است رشد سالمندی در کشور ما از میانگین جهانی بیشتر است و ایران به سرعت در حرکت به سمت سالمندی است.
وی با اشاره به افزایش پدیده مهاجرت در جامعه به ویژه در جامعه تحصیل کرده و نخبگان گفت: صرف نظر از کاهش زاد و ولد و حرکت سریع به سمت سن سالمندی، شاهد افزایش مهاجرت هستیم اغلب افرادی که کشور را ترک میکنند از قشر جوان و نیروی کار هستند که این میتواند در سالهای بعد مشکلات جدی تری را برای کشور ایجاد کند
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه در حال حاضر فقط ۸ هزار فیزیوتراپیست در ایران فعالیت دارند که به نسبت میانگین جهانی تعداد فیزیوتراپیست به نسبت جمعیت عدد کمی است گفت: حدود دویست تا سیصد نفر از پزشکان فیزیوتراپ ایرانی فقط به کانادا مهاجرت کردند و در آنجا مشغول فعالیت هستند که اگر این روال ادامه پیدا کند در سالهای بعد میتواند کشور را دچار کمبود در نیروی پزشکی کند و در دراز مدت مشکلات جدی ایجاد کند.