پخش زنده
امروز: -
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز،با اشاره به اینکه مصرف داروها بدون آگاهی میتواند اثرات جبران ناپذیری بر جنین بگذارد، گفت: مدیریت تحقیق و توسعه این معاونت مجموعه راهنمای داروها در بارداری را منتشر کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، سلامت جنین را مهمترین موضوع در زمان بارداری برشمرد و گفت: هرچند در اغلب موارد پزشک در صورت اطلاع از بارداری در تجویز دارو دقت کافی دارد، اما دانستن یک سری اطلاعات برای همه بانوان باردار و کسانی که قصد بارداری دارند، میتواند مفید باشد.
دکتر محمدجواد راعی با اشاره به اینکه مصرف داروها بدون آگاهی میتواند اثرات جبران ناپذیری بر جنین بگذارد، گفت: مدیریت تحقیق و توسعه این معاونت مجموعه راهنمای داروها در بارداری را منتشر کرده است.
او با ابراز امیدواری برای کاربرد این راهنما در پیشگیری از بروز عوارض داروئی در مادران و جنین و ارتقای کیفیت بارداری و سلامت جامعه افزود: این راهنما بر اساس داروهای موجود در فارماکوپه ایران تنظیم و در آن از سه مرجع متفاوت استفاده شده است.
به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز این مطالب آموزشی در دو بخش، بر اساس حروف الفبا و دستههای داروئی کاربردی در درمان، تنظیم شده است.
دکتر راعی توضیح داد: کاربرد بخش اول که بر اساس حروف الفبا تنظیم شده، جستجوی میزان ایمنی داروی خاصی در بارداری است؛ در این بخش علاوه بر در اختیار بودن دسته بندی متداول داروها در بارداری (A, …, D, X)، لینکهائی نیز برای اطلاعات تفصیلی درج شده که با کلیک بر روی آنها به ترتیب توضیحات کاملی در دسترس قرار میگیرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در بخش دوم هم میتوان به جستجوی داروهای مورد استفاده در یک بیماری خاص بر اساس ارگان یا ارگانهای درگیر پرداخت و بیخطرترین داروی مربوط در بارداری را یافت.
او با سپاس از زحمات دکتر زیبا آقا ملکی، کارشناس مدیریت تحقیق و توسعه این معاونت در تهیه این راهنمای دارویی اضافه کرد: نسخه تحت وب این راهنما هم به زودی ارائه میشود.
برای دسترسی به این راهنمای دارویی میتوانید به دو نشانی اینترنتی زیر، مراجعه کنید:
https://fdo.sums.ac.ir/Dorsapax/userfiles/Sub۱۷۲/daroo.dar.bardari.alfba۳.pdf
https://fdo.sums.ac.ir/Dorsapax/userfiles/Sub۱۷۲/daroo.dar.bardari.alfba.a۵.pdf