پخش زنده
امروز: -
سیمین پناهی فرد نویسنده و مترجم گفت: جلال آل احمد یک نویسنده مردمی بود و بیش از همه در داستانها وآثارش به طبقه فرودست و متوسط جامعه پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، سیمین پناهی فرد نویسنده و مترجم با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر درباره سبک نگارش جلال آل احمد افزود: جلال یک شخصیت ویژه و خاص بود و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند وی برای آگاهی بخشی یک نسل ساخته شده بود و در انقلاب و جریان روشنفکری آن زمان نقش به سزایی داشت و در کل داستانها وآثارش به طبقه فرودست و متوسط جامعه توجه خاص داشت.
وی گفت: آثار جلال از مجموعه «دید و بازید» شروع میشود بعد مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» یک شرح حال از تحول درونی خودش و زمانی که به عنوان زندانی سیاسی زندانی میشود و از وضعیت زندانیان سیاسی در دوران پهلوی در این مجموعه داستان میگوید.
سیمین پناهی فرد افزود: جلال در مجموعه داستان «زن زیادی» یک زن بدبخت را روایت میکند که نماینده زنان ایران در دهه ۲۰ و ۳۰ ایران است که در جامعه مرد سالار ازخودش هیچ اراده و اختیاری ندارد و بدون وجود مرد کاری از دستش بر نمیآید. وی از منتقدان این بود که زنها باید سهمی در جامعه داشته باشند.
این نویسنده گفت: «نفرین زمین»، «سرگذشت کندوها» و «مدیر مدرسه» هم از دیگر آثار بسیار خوب جلال است، کتاب «مدیر مدرسه» الهام گرفته از زندگی شخصی و حرفهای خودش است به عنوان یک معلم که کار میکرد در این کتاب از شیوه حکومت و مسائل و مشکلات جامعه انتقاد میکند و داستان معلمی را روایت میکند که از درآمد کم و خستگی بیش از اندازه تصمیم میگیرد مدیر مدرسه شود تا درآمد بیشتر داشته باشد وقتی مدیر مدرسه میشود بامسائل و فسادی که در نظام آموزش و پرورشآن زمان بود آشنا میشود وآن را برای خوانندهها مطرح میکند.
خانم پناهی فرد در ادامه همچنین درباره زندگی و ویژگیهای جلال آل احمد گفت: مرحوم جلال آل احمد درسال ۱۳۰۲ در محله بازار تهران در یک خانواده مذهی به دنیا آمد پدرش روحانی بود کودکی اش در یک خانواده مذهبی گذشت بعد از اینکه تحصیلات ابتدایی را تمام کرد وارد بازار کار میشود و از کودکی در میان مردم بود در حین کار شبانه در مدرسه دار الفنون تحصیل کرد بعد از دیپلم به مدت دو ماه برای تحصیل در حوزه به نجف رفت، اما خیلی زود به ایران بر گشت و وارد دانشسرای عالی تهران شد.
درسال ۱۳۲۵ در رشته ادبیات فارسی فارغ التحصیل شد و به عنوان معلم با استخدام وزارت فرهنگ در میآید و روحیه معلمی شان را تا پایان عمر داشت و تمام نویسندگان جوانی که دنباله رو جلال بودند از وی آموزش میدیدند و تا دکترای ادبیات فارسی پیش میروند و رساله شان را با عنوان «قصههای هزارو یک شب» مینویسند، ولی به دفاع رساله نمیرسد، چون جریان حزب توده پیش آمده بود و بدون اینکه مدرک دکترایشان را بگیرند درس را رها و شروع به نوشتن میکند و در سال ۱۳۲۷ طی یک سفری که از شیراز به تهرانآمد با سیمین دانشورآشنا میشوند و درسال ۱۳۲۹ باهم ازدواج میکنند و زوج ادیب را تشکیل میدهند و تا سال ۱۳۴۸ باهم زندگی میکنند.
وی در ادامه افزود: بعد از کودتای ۱۳۳۲ که ساواک وی را به خاطرفعالیت تحت نظر داشتنداز کار برکنار میشود زندگی اش را به اسالم گیلان میبرد تا اینکه در شهریور ۱۳۴۸ در آنجا فوت میکند.
خانم پناهی فرد درباره همایش نقش جلال آل احمد در فرهنگ و ادب معاصر که عصر امروز همزمان با یکصدمین سالروز تولد و پنجاه و چهارمین سالگرد درگذشت جلال آل احمد درباغ کتاب تهران برگزار میشود هم افزود:
در این همایش که با حضور استادان و فرهیختگان برگزار میشود، در دو بخش گزارشهای جلال با تاکید برسفرنامه خسی در میقات و مجموعه مقالات وی بررسی میشود.
وی درپایان گفت: پخش نسخه صوتی نون والقلم هم از دیگر برنامههای همایش نقش جلال آل احمد در فرهنگ و ادب معاصر است.