پخش زنده
امروز: -
کتابها راویان صادق رویدادهای تاریخی هستند و در این بین کتابهایی در بازار کتاب یافت میشود که قیام ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ را ثبت کرده اند و این رویداد را از زوایای مختلف به رشته تحریر کشیده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما قیام ۱۷ شهریور نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران بود که در نهایت به سرنگونی رژیم طاغوت منجر شد.
کارشناسان انقلاب این واقعه را "جمعه سیاه" نام گذاری کرده اند.
جمعهای که رژیم شاه مردم را به گلوله بست و مردم در میدان ژاله (میدان شهدای فعلی) به خاک و خون کشیده شدند.
به همین مناسبت به کتابهای تاریخی منتشر شده با موضوع ۱۷ شهریور میپردازیم:
کتاب «گام به گام با انقلاب:پیدایش انقلاب اسلامی»
این کتاب در ۲ جلد به نویسندگی اکبر خلیلی و انتشارات سروش به چاپ رسیده است.
کتاب گام به گام با انقلاب، به اتفاقات سیاسی و مسائلی را که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شده است بررسی میکند.
نویسنده این کتاب پیشامدهای متعدد سیاسی و مهم در سال ۱۳۵۷ شمسی را از ۱۷ شهریور تا ۲۴ بهمنماه، به صورت روزانه روایت کرده است.
وی در این یادداشتها اشارههایی به جمعه خونین ۵۷ و سایر موضوعهای منتهی به انقلاب اسلامی داشته است.
کتاب «نشست تخصصی کالبد شکافی یک واقعه؛ ۱۷ شهریور ۱۳۵۷»
این کتاب که در موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی منتشر شده است روایتی از اتفاقات و پیشامدهای شهریور ۱۳۵۷ از زبان شاهدان عینی است.
کتاب «نشست تخصصی کالبد شکافی یک واقعه؛ ۱۷ شهریور ۱۳۵۷» روایتی بر اساس اسناد، مدارک و سخنان شاهدان عینی و مجروحان آن حادثه است که مشخص میکند واقعه هفده شهریور چگونه برنامهریزی شده بود و حوادث آن روز در میدان ژاله (شهدا) چگونه بود است و همچنین فرمان تیراندازی نظامیان به مردم بیدفاع را چه کسی صادر کرده است!
کتاب «انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک»
این کتاب الکترونیکی که در سال ۱۳۷۶ منتشر شده است بر اساس اسناد و فعالیتهای عملیاتی و مکاتبات درون سازمانی که طی ۳ ماه، از آبان ۱۳۵۶ تا آخر دی ۱۳۵۶ به وسیله مأمورین ساواک گردآوری شده تهیه شده است.
این اسناد که در آرشیو طبقه بندی شده ادارات ساواک که به صورت جداگانه نگهداری میشدند و پس از فرو پاشی حکومت پهلوی در اختیار انقلابیون قرار گرفته است، این اسناد بر اساس ترتیب تاریخی به همراه توضیحات ارائه و منتشر شده است.
کتاب «تاریخ شفاهی قیام هفده شهریور ۱۳۵۷»
نویسنده این کتاب محمد طحان و ناشر آن مرکز اسناد انقلاب اسلامی است که در سال ۱۳۸۶ به چاپ رسیده است.
نگارنده در این کتاب با استفاده از مصاحبهها و سایر منابع تاریخ شفاهی به بیان واقعه جمعه خونین شهریور ۱۳۵۷ و موضوعاتی مانند: نهضت امام خمینی، شکلگیری جامعه روحانیت مبارز تهران، پیش زمینههای قیام هفده شهریور، روحانیت و ۱۷ شهریور، واکنش رژیم پهلوی در مقابل قیام ۱۷ شهریور و همچنین بازتاب قیام ۱۷ شهریور پرداخته است.
کتاب «فاجعه ۱۷ شهریور»
چاپ اول این کتاب در نشر سرو (وابسته به موزه دفاع مقدس تهران) در سال ۱۳۹۸ گردآوری و چاپ شده است.
این کتاب در ۵ فصل به موضوعات "تاثیر واقعه ۱۷ شهریور در نفی مشروعیت رژیم پهلوی و گسترش مبارزات مردمی"، "گسترش اعتصابات و سقوط دولت آشتی ملی"، "هجرت امام خمینی از نجف به پاریس"، "تزلزل ارتش و حکومت نظامی" و "۱۷ شهریور و تشدید سردرگمی آمریکا" پرداخته است.
در ادامه به نام چند کتاب دیگر با موضوع قیام خونین ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ میپردازیم:
«دژخیمان شاه و مدرسه فیضیه» مؤلف و نویسنده: محمد رفیعیطالقانی، ناشر: نشر هفده شهریور - سال چاپ: ۱۳۶۲
«تصمیم شوم ـ جمعه خونین»، تهیه، تنظیم و نشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی - سال چاپ: ۱۳۷۶
«روزشمار انقلاب اسلامی (جلد ۵)» مولف و نویسنده: میرزاباقر علیاننژاد، ناشر: سوره مهر، سال چاپ: ۱۳۷۸
«۵۷ سال اسارت "از پایداری در تبریز تا فاجعه ۱۷ شهریور"» مولف و نویسنده: علیمحمد بشارتی، ناشر:موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام (ره)، سال چاپ: ۱۳۹۰
کتابهایی با موضوع ۱۷ شهریور و انقلاب اسلامی به زبانهای عربی و انگلیسی نیز چاپ و منتشر شده است که هدف آن بیان دلایل قیام مردم علیه حکومت پهلوی و چگونگی پیدایش انقلاب اسلامی برای جوامع بین الملل است.