پخش زنده
امروز: -
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: سرکه فراسودمند زرشک با خاصیت کاهش پروفایل لیپیدی، محصول نوآورانه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، آقای سیدمحمدحسین سیدکاشی رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به ثبت اختراع سرکه فراسودمند زرشک گفت: فراوری میوه دارای مزیتهای بسیاری است و میتواند به افزایش ماندگاری، حفظ ارزش غذایی و ایجاد ارزش افزوده زرشک کمک شایان توجهی کند.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: سرکه زرشک یک محصول نوآورانه است که آن را نخستین بار خانم ساره حسینی عضو گروه پژوهشی واحد در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با روشهای علمی با هدف حفظ حداکثر ترکیبات تغذیهای زرشک تولید کرده است.
آقای سیدکاشی بیان کرد: تولید محصولات فراسودمند با فرآوری محصولات درجه دو و سه که اغلب برای عرضه خام به بازار مناسب نیستند در ایجاد ارزش افزوده محصول و در صورت ورود به صنعت در اشتغال زایی و کاهش بیکاری مؤثر است.
وی افزود: با وجود اینکه کیفیت ظاهری زرشک مورد استفاده در تولید این محصول به گونهای است که نمیتوان آن را به طور مستقیم به بازار عرضه نمود، این محصول ویژگیهای تغذیهای لازم برای تولید سرکه فراسودمند را دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: در تولید سرکه از زرشک، ترکیبات ارزشمند موجود در میوه زرشک حفظ شده است و از بین نمیرود؛ در حالی که در بیشتر فرآوریهای مربوط به استحصال فرآوردهها در محصولات گیاهی و دارویی، بسیاری از ریزمغذیهای موجود در میوه از بین میرود.
خانم ساره حسینی، مخترع سرکه فراسودمند زرشک گفت: سرکه زرشک باعث کاهش سطح قند خون، کمک به بهبود دیابت، بهبود اختلالات قلبی عروقی، کاهش عفونتهای میکروبی، کاهش فشار خون بالا، کاهش چربی خون، کاهش وزن و کاهش رسوبات چربی انباشته شده در کبد و در نهایت پاکسازی کبد میشود.
خانم حسینی افزود: علاوه بر آن به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی و ترکیبات مؤثره زرشک در سرکه حاصل از این میوه، مصرف آن از التهاب کبد نیز جلوگیری میکند و سبب پاکسازی کبد از سمومی میشود که مانع از عملکرد طبیعی آن میگردد این محصول همچنین به درمان کبد چرب ساده یا استئاتوز کبدی کمک میکند.
وی ادامه داد: مصرف روزانه سرکه فراسودمند زرشک در مقادیر ۱۰-۳۰ میلی لیتر که معادل ۲ تا ۶ قاشق غذاخوری است در کاهش وزن و بهبود هضم مواد غذایی در بدن مؤثر است.
گفتنی است؛ زرشک گیاهی منحصر به فرد و جزو محصولات راهبردی و انحصاری خراسان جنوبی است که به یاقوت سرخ مشهور است. این محصول سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند فلاونوئیدها، آﻧﺘﻮﺳﯿﺎﻧﯿﻦ ها، آلکالوئیدها به ویژه بربرین، تانن ها، استرولها، تری ترپنها، ویتامین ها، اسید کلروژنیک و اسید کافئیک است.
میوه زرشک پس از برداشت به علت از دست دادن رطوبت، بافت آسیب پذیر، آسیبهای مکانیکی و پوسیدگیهای قارچی دارای ماندگاری کمی است.
حدود ۳۰ درصد از میوههای آسیب دیده زرشک که در اثر حمل و نقل و انبار داری کیفیت ظاهری خود را از دست میدهند به عنوان ضایعات دور ریخته میشود. این در حالی است که این میوهها از نظر ترکیبات غذایی و دارویی غنی هستند و با تبدیل آن به سرکه از هدر رفت این سرمایه ارزشمند جلوگیری میشود.